Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийшов час персональної відповідальності за невиплату зарплати. Ігор Шурма

Прийшов час персональної відповідальності за невиплату зарплати. Ігор Шурма

«Рівно рік тому ми домовились про певний алгоритм дій ХОГА в напрямку зменшення боргів по зарплаті та внескам до Пенсійного фонду. Ми всім офіційно заявили, що спочатку ми будемо апелювати до керівників підприємств і попередили, що в разі непогашення заборгованості будемо діяти наступним чином: звертатися до відомств, Кабінету міністрів, якщо не буде результатів, будемо звертатися в районну прокуратуру, якщо і тоді не буде результатів – будемо звертатися до обласної прокуратури. Сьогодні ці 5 кроків вичерпані. Тому тепер ми приступаємо до прагматичних, жорстких, але вимушених кроків», - зазначив сьогодні під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, відтепер засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із зарплати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат відбуватимуться виключно в приміщенні обласної прокуратури.

«Зараз обласна прокуратура вивчає досвід Дніпропетровської області, а саме, яким чином там дуже швидко зменшили борги по зарплаті та внескам до Пенсійного фонду на 80%. Після 15 червня дніпропетровський метод в межах вимог законодавства буде працювати в Харківській області», - підкреслив Ігор Шурма.