Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область представлена на міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011»

Харківська область представлена на міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011»

2 червня в Києві в Міжнародному виставковому центрі відбулося відкриття Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку «Агро-2011» .Сьогодні експозицію Харківської області відвідав прем'єр-міністр України Микола Азаров і міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

У виставці-ярмарку «Агро-2011» представлені всі регіони України, а також стенди 29-ти іноземних держав. Стенд Харківської області виконаний у вигляді «Дзеркального струменя» у натуральну величину. Представляють Харківську область понад 50 підприємств міста і області, серед яких Харківський м'ясокомбінат, Харківський завод шампанських вин, Харківська бісквітна фабрика, Харківський молочний комбінат, ВАТ «Харківський тракторний завод ім.С.Орджонікідзе» (ХТЗ), ПАТ «Завод ім.Фрунзе», Лікеро-горілчаний завод «Прайм», птахофабрика «Зоря», а також інші сільськогосподарські та сільгосппереробні підприємства регіону.

Як повідомив сьогодні в ході відкриття виставки заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в рамках виставки представлені породи корів і овець, яких виводять в Харківській області. «Серед цих порід є порода корів під назвою «шароле». Ці корови вирощуються на "мармурове м'ясо". У нас в області зараз 300 голів цієї породи», - зазначив він. Також Віталій Алексейчук висловив впевненість, що експозиція Харківської області займе на ярмарку призове місце, так як стенд Харківської області є одним з найяскравіших.