Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Погашення заборгованості із заробітної плати на заводі ім. Малишева планується здійснити за рахунок кредиту і фінансової допомоги «Укрспецекспорту»

Погашення заборгованості із заробітної плати на заводі ім. Малишева планується здійснити за рахунок кредиту і фінансової допомоги «Укрспецекспорту»

За інформацією заступника директора ДП «Завод ім.Малишева»,  з економічних питань Андрія Зими, заборгованість по заробітній платі на заводі станом на 1 червня склала 33,2 млн.грн. «Фінансове становище заводу різко погіршилося через невиплату замовником грошей за роботу заводу, - підкреслив він.- Через недофінансування контрактів державного оборонного замовлення і відсутність фінансування протягом цього року завод вклав власні кошти в реалізацію проекту «Булат» - 34,5 млн.грн. та проекту «Оплот» - 15,5 млн.грн. Виходить 50 млн.грн. ми вклали самі. А на черзі у нас ще 6 танків, які ми повинні відвантажити».

За його словами, допомогу заводу запропонувала державна компанія «Укрспецекспорт». «Керівництво компанії недавно приїжджала до Харкова.Була досягнута домовленість про те, що компанія буде надавати заводу фінансову допомогу в розмірі близько 5 млн.грн. на тиждень. Фінансування розпочнеться з наступного тижня. З цих коштів працівникам заводу буде виплачено 12 млн.грн. », - Підкреслив заступник директора заводу.

Також Анлрей Зима зазначив, що до кінця року підприємство планує реалізувати продукції на 169 млн.грн. «У першу чергу, потрібно виконати роботи за замовленнями Іраку, Індонезії. Продовжиться робота з Міністерством оборони України. Щомісяця ми відвантажуємо продукції на 2 млн.грн.Частково будуть надходження від списання майна. Також завод планує взяти кредит у розмірі 500 млн.грн. за державними гарантіями», - додав він.