Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Красноградському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань стану справ у тваринництві

В Красноградському районі під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука розпочав роботу обласний семінар-нарада з питань стану справ у тваринництві, в ході якого будуть підбиті підсумки за 2010 р. та накреслені плани і завдання розвитку галузі на 2011 рік.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 82 км автодоріг, використано на забезпечення безпечного проїзду 214,18 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки і 125 дорожніх робітників. Станом на 10 лютого 2011 проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

2010 рік оживив діалог України і РФ в економічній сфері. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, половину всієї зовнішньоекономічної діяльності Харківської області складають контракти і партнерські відносини з Російською Федерацією. «На першому місці Бєлгородська область, загальний товарообіг з якою становить 397,5 млн. доларів, на другому - Московська область (257 млн. доларів), далі - Ростовська і Курська області і республіка Татарстан. Як бачимо, 2010 рік приніс довгоочікувані позитивні зміни в російсько-українські політичні відносини і, як наслідок - оживив діалог в економічній сфері, чого так давно чекали представники промисловості та бізнесу. Ми готові прислухатися до думки підприємців і зробити все від нас залежне для усунення торгових бар'єрів та інших перешкод на шляху успішного співробітництва між українськими та російськими промисловцями і бізнесменами», - підкреслив заступник голови ХОДА.  

Події дня

Сьогодні, 10 лютого, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації з питань життєзабезпечення Валентина Дулуба. Тема: «Якість житлово-комунальних послуг, оптимізація тарифів на послуги та рівень їх оплати». О 15:00 в малій залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться круглий стіл на підтримку гендерної рівності у сфері підприємництва.

Харківська область стабільно перебуває серед лідерів в Україні за рівнем розрахунків за спожитий газ. Михайло Добкін

 «Харківська область стабільно перебуває серед лідерів в Україні за рівнем розрахунків за спожитий газ. Кожен день ситуація змінюється, але ми стабільно займаємо в рейтингу розрахунків за спожитий газ 9 -12 місце. Незважаючи на те, що у нас одна з найбільших загальних сум заборгованості за спожитий газ, за рівнем розрахунків ми знаходимося серед лідерів», - заявив сьогодні в ході робочого візиту до Барвінківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Скасування мораторію на продаж землі може посприяти залученню молодих фахівців сільську місцевість. Михайло Добкін

Як зазначив 9 лютого в ході робочої поїздки до Барвінківського району голова ХОДА Михайло Добкін, скасування мораторію на продаж землі може стати чинником, який допоможе залучити молодих людей до села. За його словами, для вирішення проблеми залучення молодих фахівців у сільську місцевість, в тому числі і для медицини, треба говорити не тільки про гідну зарплату, але і про нормальні умови для життя.

У Харківській області вирішується питання заниженої закупівельної ціни м'яса

Як зазначив 9 лютого в ході робочої поїздки до Барвінківського району голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб сільгоспвиробники нарощували поголів'я худоби, необхідно вирішити проблему дуже низької закупівельної ціни на м'ясо.

Сьогодні заново доводиться відновлювати тваринництво. Михайло Добкін

Як зазначив у ході робочої поїздки до Барвінківського району голова ХОДА Михайло Добкін, 2010 рік для сільського господарства Харківської області був дуже складним у зв'язку з несприятливими погодними умовами. За словами керівника області, це негативно позначилося і на економіці регіону в цілому, і на сільськогосподарських підприємствах.

Профспілка працівників культури Харківської області провела нараду з головами профспілкових комітетів

9 лютого 2011 року о 10 годині в Харківській обласній профспілковій організації профспілки працівників культури області проведено нараду з головами профспілкових комітетів області.  

Правила оцінки землі будуть змінені

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, правила оцінки землі в Україні найближчим часом будуть змінені. «Оскільки правила оцінки землі не змінювалися з часів СРСР, вони вже давно застаріли і втратили свою актуальність. На сьогоднішній день нормативна оцінка землі становить усього лише 10-12 тисяч гривень за один гектар. Мінімальна вартість оренди землі - 3% від нормативної оцінки. Таким чином, на оренду землі селянин заробляє 360 гривень з одного гектара. Середній розмір паю становить майже чотири гектари, а близько двох третин отримали паї - люди пенсійного та передпенсійного віку. Несправедливо, коли орендар орних земель отримує великий прибуток. А люди, яким ця земля фактично належить, хоча вони поки що й не можуть її продати, отримують копійки», - заявив віце-губернатор.  

Харківська область отримала 10 мільйонів гривень на газифікацію

Як повідомив 9 лютого в ході робочого візиту до Барвінківського району голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область отримала перший транш у розмірі 10 мільйонів гривень на газифікацію населених пунктів регіону. За словами Михайла Добкіна, в кількох районах області найближчим часом розпочнеться робота з будівництва газопроводів високого тиску, а також газифікація населених пунктів.

Глибока переробка продукції тваринництва і рослинництва може вивести Україну на провідні позиції у світі. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов повідомив, що індекс продовольчих цін ООН у січні поточного року досяг рекордної позначки з 1990 року - 231 пункт - і перевищив показник червня 2008 року в 224,1 пункту (в момент розпалу продовольчої кризи 2007/08 року).  

Михайло Добкін ознайомився з роботою кошари філії «Іллічівська» дочірнього підприємства «Агрофірма «Шахтар»

Під час робочої поїздки до Барвінківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою кошари філії «Іллічівська» дочірнього підприємства «Агрофірма «Шахтар».

Михайло Добкін провів особистий прийом у Барвінківському районі

9 лютого в ході робочої поїздки до Барвінківського району голова ХОДА Михайло Добкін провів особистий прийом в місті Барвінкове. На прийом до голови області записалися громадяни, які представляють інтереси громад, зокрема, були підняті питання водопостачання та водовідведення в деяких населених пунктах району. За підсумками зустрічі з головою ХОДА в одному з сіл Барвінківського району буде вирішена проблема з водовідведенням, а питання водопостачання в іншому населеному пункті буде вирішено за рахунок включення села до програми «Питна вода».  

Співпраця Бєлгородської та Харківської області є зразково-показовою в системі міжрегіональних зв'язків Росії і Україні. Всеволод Філіпп

Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп в ході засідання круглого столу «Співпраця у сфері промисловості і сільського господарства» за участю делегації Бєлгородської області відзначив,що прикордонне та міжрегіональне співробітництво у системі міждержавних відносин Росії та Україні виходить на новий рівень. 

У Харкові відбувся круглий стіл «Співпраця у сфері освіти»

9 лютого в Харкові в рамках розширення наукового і культурного співробітництва між Харківською і Бєлгородською областями відбувся круглий стіл «Співпраця у сфері освіти». У круглому столі взяли участь ректори і проректори вузів Харківської і Бєлгородської областей. У ході засідання учасники заходу обговорили перспективи співробітництва між вищими навчальними закладами двох регіонів, а також питання обміну студентами та спільних програм. Крім цього, сторони обговорили проблеми функціонування Єврорегіону «Слобожанщина».  

На медичні потреби цього року Харківській області виділено 65 млн грн

Як зазначив під час зустрічі з лікарями Барвінківської ЦРЛ голова ХОДА Михайло Добкін, у минулому році Харківська область отримала медичного обладнання, ліків та витратних матеріалів на 72 млн грн., виділених з державного бюджету. «Ця сума більша, ніж за всі роки Незалежності, взяті разом, і робота в цьому напрямку триватиме і надалі, - сказав Михайло Маркович. – В цьому році ми збираємося вкласти в медичну галузь коштів не менше, і всі вони будуть рівномірно розподілені за потребами міст і районів області».

Вертоліт для потреб підрозділів МНС Харківської області вийде на чергування у квітні

Як повідомив 9 лютого голова ХОДА Михайло Добкін, вертоліт для потреб підрозділів МНС вже перебуває в Харківській області, і в даний момент на нього встановлюється система водозабору для гасіння верхових пожеж. На чергування машина вийде в квітні.

Визначено план розвитку міжрегіонального співробітництва між Харківською і Бєлгородською областями до 2012 року

Під час круглого столу «Співпраця у сфері промисловості і сільського господарства» заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив, що вже визначено план розвитку міжрегіонального співробітництва між Харківською і Бєлгородською областями до 2012 року.

Між Харківською облдержадміністрацією і урядом Бєлгородської області ведеться активний діалог. Юрій Сапронов

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за 11 місяців 2010 року обсяг експорту України до Російської Федерації зріс на 61,5%, а зовнішньоторговельний оборот Харківської області з РФ за 2010 рік склав 1 млрд. 647 млн. доларів США і збільшився на 36,6% в порівнянні з 2009 роком.

Михайло Добкін відвідав Барвінківську центральну районну лікарню

В ході робочого візиту до Барвінківського району голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з роботою центральної районної лікарні та дитячої консультативної поліклініки, яка нещодавно повернулася до приміщення ЦРЛ після його капітального ремонту. Під час зустрічі з працівниками закладу голова ХОДА передав лікарям 27 повністю укомплектованих фельдшерських сумок, 10 слухових апаратів та електрокардіограф.  

У Харкові відбувся круглий стіл «Співпраця у сфері промисловості і сільського господарства»

9 лютого в Харкові в рамках зміцнення торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва між Харківською і Бєлгородською областями відбувся круглий стіл «Співпраця у сфері промисловості і сільського господарства». У заході взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник департаменту економічного розвитку - заступник голови уряду Бєлгородської області Олександр Левченко, радник голови ХОДА з питань зовнішньоекономічної діяльності Анатолій Педешко, Генеральний консул Російської Федерації у місті Харків Всеволод Філіпп, а також начальники профільних управлінь та департаментів з обох сторін і представники ділових кіл.

В мікрорайон Надеждівка м.Барвінкове прийшов газ

Голова ХОДА Михайло Добкін та перший заступник голови обласної ради Олена Олешко взяли участь в урочистій церемонії пуску газу в мікрорайоні Надеждівка м. Барвінкове. Привітавши всіх присутніх з цією подією, Михайло Добкін зазначив, що сьогоднішня подія – це 100% заслуга мешканців мікрорайону, бо ще у 2006 році проект починав розроблятися за кошти громади. «Цього року це лише перший крок, ще будуть виділені кошти на подальшу газифікацію як мікрорайону, так і всього міста, - сказав голова ХОДА. - В минулому році у Харківській області було газифіковано 12 населених пунктів, вартість цих робіт склала близько 20 млн грн. Цього року ми будемо намагатися освоїти на газифікацію близько 30 млн грн.»

Михайло Добкін ознайомився з роботою тваринницького комплексу ТОВ АФ «Лан» Барвінківського району

Під час робочої поїздки до Барвінківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою тваринницького комплексу ТОВ агрофірма «Лан». В ході спілкування з керівником господарства Олександром Курочкіним були порушені питання кредитування підприємства та створення місць реалізації продукції агрофірми.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 130,7 км автошляхів місцевого значення та 91 км доріг державного значення. Протягом доби на автошляхах області працювало 83 одиниці техніки і 122 дорожніх робочих. Станом на 9 лютого 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.  

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна в Барвінківський район

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідує з робочою поїздкою Барвінківський район. Голова ХОДА ознайомиться з роботою тваринницького комплексу ТОВ агрофірма «Лан» та з роботою кошари філії «Ільїчівська» дочірнього підприємства «Агрофірма «Шахтар». Також Михайло Добкін проведе особистий прийом громадян, огляне поліклініку Барвінківського району та візьме участь в урочистій церемонії пуску другої черги газу в мікрорайоні Надеждівка м. Барвінкове.  

Кадри для місцевої міліції планується готувати на місцях

Як зазначив 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, для здешевлення інституту місцевої міліції спеціалістів для цієї структури потрібно готувати на місцях за рахунок місцевих громад.

З вболівальниками Євро-2012 працюватимуть стюарти та волонтери

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, в роботі з фанами і вболівальниками, які відвідають наше місто під час проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, харківська влада обирає стратегію добропорядності і толерантності: «З усіма фан-клубами потрібно працювати, потрібно проводити роз’яснювальну роботу. В той же час потрібно і самим готувати профілактичні плани».

Робота з поліпшення інвестиційного клімату країни ведеться у кожному регіоні. Юрій Сапронов

«Незважаючи на те, що в рейтингу сприйняття корупції, складеному Transparency International в минулому році, Україна посіла 134-е місце в порівнянні з 146-м місцем 2009-го року, в країні ще багато роботи з викорінення корупції та поліпшення інвестиційного клімату. На умовах анонімності інвестори стверджують, що вимагання посадових осіб і тіньові операції продовжують залишатися однією з головних перешкод їх роботи в України, хоча також відзначають поліпшення інвестиційного клімату в цілому», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Міліція має бути відповідальна перед органами місцевого самоврядування. Василь Хома

Наразі в Міністерстві внутрішніх справ опрацьовується проект закону про місцеву міліцію, розроблений фахівцями Харківської області. Як зазначив 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, створення місцевої міліції дасть можливість наблизити правоохоронців до інтересів місцевих громад.

Архів документів