Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кадри для місцевої міліції планується готувати на місцях

Кадри для місцевої міліції планується готувати на місцях

Як зазначив 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, для здешевлення інституту місцевої міліції спеціалістів для цієї структури потрібно готувати на місцях за рахунок місцевих громад.

«Щоб не було зайвих витрат і переміщення тих же дільничних інспекторів, потрібно їх готувати там, де вони будуть працювати. Там же буде вирішено і житлове питання, і інші побутові проблеми.

Якщо орган місцевого самоврядування хоче розширити штат, він вносить пропозицію, готує за свої кошти відповідних працівників – дільничних інспекторів чи патрульно-постову службу, працівників ДАІ, які пізніше працюватимуть на цій території. І призначення керівника міліції відбуватиметься за пропозицією органа місцевого самоврядування, і створюватися міліція буде теж відповідним рішенням. Нав’язувати її ніхто не буде: якщо орган місцевого самоврядування вважають, що вона потрібна, він розглядає це питання, фінансує її створення, і ця міліція потім буде підзвітна органу місцевого самоврядування. Тобто, в будь-який час депутати в разі якихось проблем можуть заслухати дільничного чи працівника ДАІ», - зазначив Василь Хома.