Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні заново доводиться відновлювати тваринництво. Михайло Добкін

Сьогодні заново доводиться відновлювати тваринництво. Михайло Добкін

Як зазначив у ході робочої поїздки до Барвінківського району голова ХОДА Михайло Добкін, 2010 рік для сільського господарства Харківської області був дуже складним у зв'язку з несприятливими погодними умовами. За словами керівника області, це негативно позначилося і на економіці регіону в цілому, і на сільськогосподарських підприємствах.

«Сьогодні фактично доводиться заново відроджувати тваринництво. Людям необхідні зрозумілі умови, щоб протягом одного фінансового року не змінювалися умови ведення бізнесу. Я не прихильник дотацій, тому що будь-яка дотація так чи інакше є ручним впливом на ринкові відносини. Я прихильник компенсацій. Наприклад, будується свинокомплекс, і в кінці року було б зовсім не зайвим частково компенсувати працівникам агропромислового підприємства витрати, щоб вони могли направити ці кошти, наприклад, на збільшення поголів'я або впровадження нових технологій. Саме таким шляхом сьогодні збирається йти Міністерство АПК та продовольства», - підкреслив Михайло Добкін.

Також голова області підкреслив, що необхідно налагодити справедливий розподіл прибутку від кінцевої вартості продуктів. За його словами, зараз прибуток розподіляється рівномірно між виробниками, переробниками та продавцями, тоді як три чверті виручених грошей повинні отримувати сільгоспвиробники та переробники.