Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся круглий стіл «Співпраця у сфері промисловості і сільського господарства»

У Харкові відбувся круглий стіл «Співпраця у сфері промисловості і сільського господарства»

9 лютого в Харкові в рамках зміцнення торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва між Харківською і Бєлгородською областями відбувся круглий стіл «Співпраця у сфері промисловості і сільського господарства». У заході взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник департаменту економічного розвитку - заступник голови уряду Бєлгородської області Олександр Левченко, радник голови ХОДА з питань зовнішньоекономічної діяльності Анатолій Педешко, Генеральний консул Російської Федерації у місті Харків Всеволод Філіпп, а також начальники профільних управлінь та департаментів з обох сторін і представники ділових кіл.

У ході круглого столу сторони обговорили перспективи подальшого економічного співробітництва між Харківською і Бєлгородською областями, а також намітили шляхи вирішення основних проблем, які перешкоджають розширенню ділових контактів.

Як відзначив в ході засідання Юрій Сапронов, подібні зустрічі дозволяють підприємцям налагодити співпрацю між собою і в той же час зав'язати діалог з представниками влади обох регіонів.

«Це дуже корисна зустріч, адже навіть сьогодні в нових умовах бізнес все одно набагато мобільніший за владу. Наше завдання - лише створити умови для підприємців: мінімізувати адміністративний тиск, скоротити дозвільні системи, тобто, просто не заважати бізнесу», - зазначив Юрій Сапронов.

У свою чергу Олександр Левченко зазначив, що подібні зустрічі потрібно проводити якомога частіше.

«Такі зустрічі потрібні. Я хочу висловити подяку керівництву Харківської обласної державної адміністрації за проявлену ініціативу. Нам треба подумати про формат ділових і робочих контактів бізнесу. Я думаю, що потрібно встановити жорсткий регламент - припустімо, не рідше разу на місяць робоча зустріч, а раз на квартал, наприклад, буде проходити зустріч на рівні заступників губернаторів», - сказав він.