Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глибока переробка продукції тваринництва і рослинництва може вивести Україну на провідні позиції у світі. Юрій Сапронов

Глибока переробка продукції тваринництва і рослинництва може вивести Україну на провідні позиції у світі. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов повідомив, що індекс продовольчих цін ООН у січні поточного року досяг рекордної позначки з 1990 року - 231 пункт - і перевищив показник червня 2008 року в 224,1 пункту (в момент розпалу продовольчої кризи 2007/08 року).  

«Індекс продовольчих цін ООН відображає щомісячну динаміку ціни продовольчого кошика, що складається з хлібних продуктів, олійних культур, молочних продуктів, м'ясопродуктів і цукру. Загальносвітова тенденція підвищення цін на продовольство може продовжитися через погану погоду в багатьох країнах світу, наслідком чого може стати нестача продуктів харчування.

У нас є всі можливості для того, щоб Україна стала лідером на продовольчому ринку. Глибока переробка продукції тваринництва і рослинництва може вивести нашу країну на провідні позиції в цьому сегменті світової економіки. Сусідня Білгородщина, яка за площею як середня область України, виробляє 1 млн. т м'яса, тоді як вся Україна зараз - 2,5 млн. т.

Ми повинні реформувати аграрний сектор таким чином, щоб виробляти 25 млн. т м'яса щорічно, оскільки для цього є всі передумови», - зазначив Юрій Сапронов. 

Теги