Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2013 році на території Харківщини пробурили 19 газових свердловин

У ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України  заступник голови ХОДА Валентин Дулуб розповів про те, що в планах на 2013 рік добути в Харківській області 8 млрд. куб. м газу. «В області працюють 2 серйозні державні підприємства , які займаються видобутком газу, - ГПУ «Шебелинкагазвидобування» ДК«Укргазвидобування» та ГПУ «Полтавагазвидобування» ДК«Укргазвидобування» , а також ряд приватних підприємств. На території Харківської області всіма компаніями видобувається 45,6 % всього газу в Україні», - зазначив перший заступник губернатора.

Пенсії за листопад виплачені на Харківщині своєчасно та в повному обсязі

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 27 листопада Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги 802,4 тис. пенсіонерам Харківської області в сумі 1 млрд. 200,4 млн. грн. «Таким чином, фінансування виплати пенсій у Харківській області за листопад 2013 року через поштові відділення та установи банків здійснено на 100%», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Студенти обговорять харківську сторінку в історії Великої Вітчизняної війни

27 листопада в 16.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул.Лермонтовська , 27 ) відбудеться студентська навчальна конференція «Великі перемоги Великої війни: 70 -річчю визволення Харкова присвячується». Студенти - першокурсники розглянуть Велику Вітчизняну війну як масштабне явище, яке вплинуло на життя кожної людини і цивілізації в цілому. А також отримають додаткову інформацію про події, пов'язані з Харковом у роки війни.Після презентації доповідей планується перегляд фільму Дмитра Лавриненка «Ніч в 641 день».

Тимчасовий міст через річку Уди в селищі Васищеве встановлять до 15 грудня

Про це повідомив під час Інтернет-конференції, яка проводилася в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, керівництвом Харківського району було ухвалено рішення відремонтувати аварійний міст. При демонтажі проїжджої частини та проведенні підготовчих робіт залізобетонні опори моста зруйнувалися. На сьогоднішній день розробляється новий проект, вартість якого складає 250 тис. грн. Ці кошти вже виділені.

Наступного року вперше до оздоровлення дітей планується залучити обласні бази відпочинку

Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей заявив заступник голова ХОДА Євген Савін. За його словами, в існуючих 36 таборах області не вистачає місць, щоб розмістити всіх дітей. На будівництво нових таборів у бюджеті коштів поки не передбачено. «З 207 тисяч дітей за три зміни ми можемо оздоровити лише 16-17 тисяч. В області є понад 80 баз відпочинку різних форм власності. Ми проведемо нараду і запропонуємо їм провести кілька змін, що дасть нам можливість повноцінно оздоровлювати дітей протягом 21 дня. Як правило, всі бази знаходяться в чудових місцях - на території лісів, біля річок і озер», - сказав Євген Савін.

У Мерефі не буде побудована бактеріологічна лабораторія

Про це в ході зустрічі з кореспондентами центральних телеканалів і національних Інтернет-агентств у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України сказав голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми проаналізували всі аспекти, про які говорили нам учені. Так детально розібратися в питанні нас спонукав протестний настрій місцевих жителів. Я хотів зрозуміти: ця ситуація накручена маргінальними політиками або мені чогось недоговорюють. Детально проаналізувавши листи Міністерства аграрної політики, вивчивши позицію санітарних лікарів, скажу так: ми не будемо будувати бактеріологічну лабораторію в Мерефі», – зазначив він.

У 2013 році на Харківщині була відновлена ​​робота трьох заміських дитячих таборів

У 2013 році області не тільки вдалося зберегти мережу стаціонарних таборів, а й збільшити їх кількість за рахунок відновлення роботи трьох заміських дитячих таборів: «Чайка» Державного училища фізичної культури № 1; «Берізка» ДНВП «Об'єднання Комунар»; «Політ» ПАТ «Південкабель». «Загальна кількість оздоровчих закладів, які працювали протягом літньої оздоровчої кампанію на території області, становить 854 об'єкта, у тому числі 36 стаціонарних таборів заміських та санаторного типу, 797 пришкільних, 18 таборів праці та відпочинку і 3 наметових містечка. Також в рамках Року дитячої творчості в Україні працювали 9 спеціалізованих і тематичних змін», - сказав Євген Савін.

Більше 1 млн. грн. було виділено з обласного бюджету на капітальний ремонт і модернізацію дитячих таборів відпочинку

На підготовку дитячих оздоровчих таборів до роботи в 2013 році в кілька разів було збільшено кількість коштів, виділених з бюджетів різних рівнів. Сума коштів, використаних на ремонт та покращення матеріально-технічної бази таборів, склала 7 млн. 242,8 тис. грн., що більше суми 2012 року в 2,6 рази.  Про це сьогодні на засіданні обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Усі дитячі табори Харківської області повинні бути вчасно підготовлені до оздоровчої кампанії 2014 року

Сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей голова Харківської ОДА Михайло Добкін акцентував увагу присутніх на тому, що всі дитячі оздоровчі табори Харківщини повинні бути вчасно підготовлені до початку оздоровчої кампанії. «Питання забезпечення своєчасної підготовки дитячих оздоровчих таборів до роботи, недопущення їх перепрофілювання та скорочення мережі дуже важливе. У цьому плані в регіоні, починаючи з 2010 року, була проведена велика робота. Нам вдалося зберегти мережу. Мало того, вдалося дуже багато оздоровчих таборів привести в порядок шляхом оформлення земельних ділянок, проведення ремонтів. Але є ще випадки, коли в нашому розумінні абсолютно підготовлений табір для прийому дітей, що знаходиться на балансі того чи іншого відомства або заводу, перед початком оздоровчої кампанії оголошує, що у них немає коштів і вони не здатні його утримувати. Тому я ставлю перед своїм заступником жорстке завдання: в першому кварталі отримати письмові гарантії від усіх відомств за підписом перших осіб з приводу готовності, а головне, фінансування підготовки до літнього оздоровчого періоду тих таборів, які знаходяться на балансі цих підприємств», - сказав Михайло Добкін.

ХОДА посідає перше місце серед обласних адміністрацій за кількістю опрацьованих запитів про надання публічної інформації

Про це у програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястребов.

Оздоровча кампанія в 2013 році пройшла на високому рівні

Про це в ході засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Оздоровча кампанія цього року пройшла на високому рівні. Я вдячний всім, хто працював над тим, щоб дітям Харківської області цього літа було ненудно, і щоб здоров'я їх було зміцнено. Я прошу вас на такому ж рівні провести підготовку до наступної оздоровчої кампанії і зробити все для того, щоб Харківська область була серед лідерів з відпочинку та оздоровлення дітей. Питання це буде постійно контролюватися керівництвом обласної державної адміністрації та обласної ради», - сказав голова ХОДА.

Харківська область увійшла до трійки лідерів серед регіонів України з охоплення дітей оздоровленням та відпочинком

Про це сьогодні на засіданні обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. Говорячи про підсумки оздоровчої кампанії 2013 року, він зазначив, що літня оздоровча кампанія пройшла успішно. У порівнянні з минулим роком в області зросли показники за ступенем охоплення дітей відпочинком та оздоровленням. «У 2013 році організованим оздоровленням та відпочинком було охоплено понад 200 тисяч дітей області, що становить 96,7% від їх загальної кількості у віці від 7 до 16 років. З них 131 тисяча - соціально незахищених категорій або 91% дітей даної категорії шкільного віку. Також удвічі збільшено показник охоплення дітей області оздоровленням, який склав 41% або 82 400 дітей», - сказав Євген Савін.

З кожним роком кількість поданих запитів на надання публічної інформації зростає

Про це у програмі «Ранковий ексклюзив» розповів начальник Управляння забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястребов. За його словами, про це свідчать відповідні статистичні данні. Так, у 2011 році до ХОДА було 546 запитів на інформацію; у 2012 році – 612; у 2013 році – 673. До районних державних адміністрацій у 2012 році надійшло 829 запитів, в 2013 році - 543.

Будівництво комплексу з управління комунальними відходами в місті Люботин потребує близько 36 млн. грн.

Про це повідомив в ході Інтернет-конференції на сторінці Харківської ОДА в соціальній мережі Facebook, яка проводилася в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України, перший заступник голови ОДА Валентин Дулуб. «Спочатку вартість цього об'єкта становила 20 млн. грн., але потім було дуже багато звернень мешканців, які активно включилися в роботу з будівництва полігону. Їхні побажання були враховані, але спричинили за собою серйозні фінансові витрати. Сьогодні об'єкт став коштувати 36 млн. грн. Будівництво комплексу буде вестися за такою схемою: половину коштів дає обласний бюджет з екологічного фонду, а другу половину – інвестор, який працює на цьому об'єкті. У інвестора є можливість залучити кошти для того, щоб заплатити свою частку. Наша частка – 10 млн. грн. – закладена в бюджеті на цей рік. З цієї суми 2 млн. 384,87 тис. грн. вже витрачено на проведення проектних та вишукувальних робіт, виготовлення проекту, замовлення експертиз», – зазначив він.

На Харківщині буде створено цілорічний центр оздоровлення та відпочинку дітей

Між Харківською облдержадміністрацією та Міністерством соціальної політики України досягнуто угоду про створення в області цілорічного центру оздоровлення та відпочинку дітей і співфінансування його створення з державного бюджету. Про це сьогодні повідомив в ході засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей голова ХОДА Михайло Добкін. Також він зазначив, що в 2013 році була ухвалена Концепція державної програми оздоровлення та відпочинку дітей, сформовано та проведено узгодження проекту державної програми.

Переговори у форматі Україна – ЄС – Росія мають відбутися до підписання Угоди з Євросоюзом

Україна вважає найбільш оптимальним варіантом урегулювання суперечливе питань навколо Угоди про асоціацію з Європейським Союзом переговори за участю трьох сторін – України, ЄС та Росії. Під час інтерв’ю журналістам українських телеканалів Президент України Віктор Янукович зауважив, що такі переговори мають відбутися до підписання Угоди. «Щоб ми могли врегулювати ці відносини, треба сісти у форматі трьох учасників цього процесу, розглянути всі спірні питання. Вони не можуть бути розглянуті вже після того як буде підписана угода. Вони можуть бути розглянуті тільки до цього», – сказав він.

Для будівництва комплексу з переробки ТПВ на Дергачівському полігоні необхідно 43,8 млн. дол. США

Про це повідомив в ході Інтернет-конференції на сторінці Харківської ОДА в соціальній мережі Facebook, яка проводилась в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України, перший заступник голови ОДА Валентин Дулуб. «Питання вивезення твердих побутових відходів дуже важливе і вирішується постійно. Зазвичай обсягу полігонів не вистачає, і одним з виходів є будівництво сучасних сміттєпереробних заводів, які дозволили б звільнити частину площ», – підкреслив він. Валентин Дулуб нагадав, що 4 серпня 2011 року Харківський міський голова Геннадій Кернес і голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів підписали Протокол про наміри щодо будівництва в Харкові комплексу з переробки твердих побутових відходів. Цей проект почав реалізовуватися в рамках підготовки та реалізації в Харкові національного проекту «Чисте місто». На ці цілі в районі виділено 53 га землі.

У 2014 році соціальні виплати не будуть скорочуватися

Глава держави наголосив на соціальній спрямованості проекту Держбюджету на наступний рік. «Бюджет 2014 року, я однозначно вам скажу, стосується соціальних виплат – вони не будуть скорочуватися», – сказав Президент в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. Також, за словами Віктора Януковича, продовжиться підвищення заробітних плат і пенсій, і для цього є необхідні ресурси. «2014 рік – він буде важким. Ми не розраховували, що він буде легким. Але ми бачимо, за рахунок чого буде наповнення бюджету», – сказав він.

Наступного року в Україні розпочнеться будівництво місцевих доріг

У 2014 році в Україні розпочнеться реалізація програми будівництва місцевих доріг, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Ми налаштовані на те, щоб зробити дуже серйозний крок – почати будувати місцеві дороги», – сказав Глава держави в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. «Сьогодні люди не стільки хочуть мати магістралі, скільки хочуть мати нормальні дороги в містах. Я за те, щоб ми 2014 рік присвятили цьому питанню», – зазначив Віктор Янукович.

Я аплодую тим, хто вийшов на Майдан за європейську інтеграцію. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович підтримує євроінтеграційні прагнення учасників Євромайданів у країні. Водночас, Глава держави виступає проти їх політизації. «Я аплодую тим, хто вийшов за європейську інтеграцію. А ті, що вийшли вирішувати свої політичні питання під партійними прапорами і з гаслами, з якими вони йдуть на вибори 2015 року, – я це також добре бачу», – сказав Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам українських телеканалів.

Курс на євростандарти для України є незмінним. Президент України

Президент України Віктор Янукович наголошує, що Україна продовжуватиме курс на євроінтеграцію. «Ми будемо йти своїм шляхом, ми будемо робити все, щоб Україна ставала економічно міцнішою, сильнішою», - сказав Президент в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. За його словами, Україна визначилася щодо підписання Угоди з Європейським Союзом. Водночас, підкреслив Глава держави, все, що стосується умов, є принциповим питанням і все повинно відбуватися в інтересах українського народу.

Події дня

Сьогодні, 27 листопада, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) почнеться засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення дітей; о 15:00 в ДП “Український науково-технічний центр металургійної промисловості “Енергосталь” (просп. Леніна, 9) відбудеться засідання колегії Департаменту інноваційного розвитку, промисловості, транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації на тему „Роль науки як основного чинника інноваційного розвитку промисловості”; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) почнеться розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ; о 16:00 у  Виставково-інформаційному центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) відбудеться відкрита лекція кінокритика Володимира Миславського на тему: «Винахід та становлення мультиплікації» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.»; о 17:00 на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook почнеться інтернет-конференція заступника голови ХОДА Юрія Сапронова.

Вимоги МВФ щодо підняття тарифів для населення є неприйнятними

Президент України Віктор Янукович наголошує, що вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підняття тарифів на житлово-комунальні послуги для населення є неприйнятними. Під час інтерв’ю журналістам українських телеканалів Віктор Янукович розповів, що протягом останніх трьох років представники Європейського Союзу проголошували умовою надання Україні технічної допомоги в розмірі 610 млн. євро підписання угоди з МВФ щодо надання Україні кредиту на умовах цієї організації.

Щоб вижити в умовах європейського ринку, промисловості Харківщини потрібно провести диверсифікація виробництва

Дуже складно прорахувати всі ризики євроінтеграції для Харківського регіону, бо не зрозуміло до кінця, від яких передумов слід відштовхуватися. Таку думку висловив в ході зустрічі з представниками всеукраїнських ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

В основі державних рішень мають бути національні інтереси України. Віктор Янукович

В основі ухвалення будь-яких державних рішень, зокрема у зовнішній політиці, мають бути національні інтереси України, наголошує Президент Віктор Янукович. «Головні чинники - це наші українські інтереси. В основу ухвалення будь-яких рішень ми завжди ставимо, і я особисто буду ставити тільки інтереси України, національні інтереси», - сказав Глава держави в інтерв’ю журналістам українських телеканалів. Президент підкреслив, що Україна має підтримувати взаємовигідні відносини зі своїми зовнішньополітичними партнерами. «Ми повинні бути сильними. Тоді до нас будуть відноситись як до партнерів, рівних партнерів. Я вважаю і переконаний в тому, що ми не повинні ніде бути «бідними родичами» з простягнутою рукою», - сказав Віктор Янукович.

Участь людей в акціях без політичних прапорів говорить про їх готовність відстоювати свою точку зору будь-якими мирними способами. Михайло Добкін

В ході зустрічі з кореспондентами центральних телеканалів і національних інтернет-агентств у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України голова облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував ситуацію з виходом в різних регіонах країни людей на центральні площі міст на підтримку євроінтеграції. «Якщо говорити про людей, які вийшли не під політичними прапорами на площі різних міст нашої країни, я це оцінюю дуже позитивно. Від цих людей не було чутно жодного гасла, який був би на шкоду нашій країні і закликав би до зміни влади в неконституційний спосіб. Я не вважаю вихід людей на площу боротьбою з частиною діючої влади, до якої я сам належу. Я бачу, що люди вирішили таким способом проголосувати і показати своє ставлення, а також готовність відстоювати свою точку зору будь-якими мирними способами. У цьому немає нічого поганого», - сказав Михайло Добкін.

У галереї «Бузок» відбулася творча зустріч з автором світового бестселеру «Кремлевские жены» Ларисою Васильєвою

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 26 листопада в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S,» харків'яни поспілкувалися з поетом, публіцистом, драматургом, автором світового бестселера «Кремлевские жены» Ларисою Васильєвою. Представляючи гостю, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич зазначила, що для інформаційно-виставкового центру «Бузок» це незвичайна подія.

Харківщина в п'ятірці лідерів з виконання програм доступного житла

В ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області на виконання соціальних ініціатив Президента України перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб зазначив, що наш регіон у п'ятірці лідерів з виконання Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла, Програми будівництва доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки (30/70), а також програми «Молодіжного пільгового кредитування».

Цього року кількість скарг від населення на проходження опалювального сезону зменшилася в 5 разів

Про це в ході Інтернет-конференції на сторінці Харківської ОДА в соціальній мережі Facebook, яка проводиться в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України, сказав перший заступник голови ОДА Валентин Дулуб. За його словами, на сьогодні опалення включено у всіх житлових будинках та об'єктах соціальної сфери. «Аварій, які б призвели до того, що десь зупинилося теплопостачання, водопостачання або водовідведення, а також на якийсь тривалий термін відключився газ, електрика в Харківській області не було. Якщо й були якісь аварійні ситуації, то ми їх усували протягом нормативного часу. Це результат великої роботи, яку ми проводили в процесі підготовки до опалювального сезону. Було проведено 33 виїзних штаба. На всіх засіданнях штабів були присутні керівники департаментів ОДА, обов'язково були присутні керівники територіальних органів центральних органів влади, які працюють на території Харківської області і мають відношення до опалювального сезону. В результаті, в регіоні опалювальний сезон цього року почали раніше, ніж у попередньому році. Опалювальний сезон проходить злагоджено, нормально, без зривів. На даний момент, кількість скарг в диспетчерський пункт Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, який працює в цілодобовому режимі, була в 5 разів менше, ніж у 2012 році», - сказав Валентин Дулуб.

Президент країни зумів поламати стереотипне ставлення до нас. Михайло Добкін

Українські фахівці продовжують роботу над Угодою про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це повідомив у ході зустрічі з представниками всеукраїнських ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Обговорення Угоди не припинялося ні на один день. Тільки коли час підписання цього документа підійшов дуже близько, не почувши від наших європейських колег відповідей на конкретні економічні питання, ми дали їм зрозуміти, що для нас асоціація не є призом, за який ми боремося, для нас внутрішній зміст тексту документа, який ми будемо підписувати, набагато важливіше. І якщо ви не готові сьогодні відповісти на дуже непрості, але важливі для нас питання, давайте перенесемо підписання і почекаємо, поки ви будете готові», – підкреслив він.

Архів документів