Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Наше майбутнє в єдиній європейській сім'ї. Михайло Добкін

Про це в ході зустрічі з кореспондентами центральних телеканалів і національних інтернет-агентств у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України сказав голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Договір про асоціацію з Європейським союзом складається з 1766 сторінок. Я повністю не знайомий з цим документом, точно також з ним не знайомі і ті, хто сьогодні говорить, що ми без цього документа не зможемо жити. Я не буду вас переконувати, висловлювати свою точку зору щодо того, де нам буде краще - в ЄС чи в союзі з Росією. Скрізь є свої переваги і недоліки. Але тільки політично, не вдаючись у економічні проблеми, підписати цей документ однозначно не можна. На моїй пам'яті ми два рази проходили щось подібне. Перший раз, коли був підписаний договір про вступ до ВТО, другий - газовий контракт. Цей документ ще більш складний для нас, ніж газовий контракт або вступ до ВТО. Цей документ повністю змінює звичайний уклад нашого життя. Якщо його уважно прочитати і порахувати, які у нас є економічні ризики, і зваживши всі за та проти, напевно, складно буде зробити однозначний вибір», - сказав Михайло Добкін.

В ефірі - «Чай з губернатором»

Телеверсія зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна у форматі «Чай з губернатором» з кореспондентами центральних телеканалів і національних інтернет-агентств вийде в ефір на каналі ХОД ТРК 27 листопада об 11:00 та у суботу, 30 листопада, о 12:00.  

В Куп'янському районі з'явиться полігон твердих побутових відходів

Про це розповів під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Куп'янської РДА Геннадій Ківшар. «Сьогодні ведуться роботи з проектування. Планували, що все запрацює в першому півріччі 2014 року. Для району бідою є траса Луганськ – Харків. Люди, які їдуть нею на ринок «Барабашово», викидають все, що їм не потрібно, на узбіччя траси, а це шкодить району. Полігон знаходиться у відомстві виконкому міськради Куп'янська. Лінія з переробки сміття буде налагоджена в самому Куп'янську. Дев'ятнадцять сільських рад будуть займатися доставкою сміття», – повідомив Геннадій Ківшар.  

Аграрна сфера в Ізюмському районі планомірно розвивається

Про це сьогодні розповів під час скайп-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України перший заступник голови Ізюмської райдержадміністрації Сергій Дуванський. Він підкреслив, що в цьому році в районі було зібрано більше 150 тис. тон зерна, що майже на 30 тис більше, ніж в минулому році - із них більше 70 000 тон це озимі. Урожайність склала 32,7 ц з га, що на 7,5 ц більше, ніж у минулому році. Сергій Дуванський зазначив, що в районі розвивається тваринництво, так у господарствах налічується 5145 голів великої рогатої худоби , 1 800 - дійного стада. Також він розповів, що в районі була закуплена імпортна та вітчизняна техніка на суму більш 2 млн. грн., яка використовується у повній мірі.

27 листопада відбудеться Інтернет-конференція Юрія Сапронова

27 листопада з 17:00 до 18:00 на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook відбудеться Інтернет-конференція заступника голови ХОДА Юрія Сапронова. Запрошуємо всіх Інтернет-користувачів заздалегідь поставити свої питання на «стіні» нашої сторінки або надіслати на електронну адресу press@kharkivoda.gov.ua. Місце проведення конференції – прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх). Звертаємо вашу увагу! Необхідна реєстрація в мережі Facebook!

У Золочівському районі розпочато будівництво елеватору потужністю 100 тисяч тонн

Про це сьогодні повідомив під час скайп-марафону в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Золочівської РДА Ігор Горішний. За його словами, будівництво було розпочато фірмою «Синтал-Агротрейд» у минулому році. На сьогодні виконано близько 25% робіт - змонтовано бетонну основу для монтажу обладнання і місць для зберігання зернових і олійних культур.

У Вовчанському районі проводиться ряд заходів задля покращення екології території Печенізького водосховища

В акваторії Печенізького водосховища, що відноситься до території Вовчанського району, сьогодні існує 5 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 1500 га. Проте керівництво району вже працює над збільшенням території. Про це сьогодні повідомила під час скайп-марафону в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України заступник голови Вовчанської РДА Наталя Гордієнко.

На Зміївській ТЕС встановлять нові фільтри сіркоочищення

Установка нових фільтрів сіркоочищення дозволить поліпшити ситуацію з екологією, оскільки в результаті модернізації кількість забруднюючих речовин знизиться на 80%. Про це розповів під час скайп-марафону за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України перший заступник голови Зміївської РДА Юрій Бочаров. «Протягом найближчих кількох років встановлять три німецьких фільтра. Вартість одного фільтра 90 млн. грн. Перший фільтр планується встановити в 2014 році. Фінансуватися модернізація буде частково за рахунок Зміївської ТЕС, частково - з екологічного фонду бюджету Комсомольської селищної ради», - повідомив Юрій Бочаров.

В 2014 році на Зачепилівщині буде відкрито нові дошкільні заклади

Про це повідомила під час скайп-марафону в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Зачепилівської РДА Лідія Кобильська. «Питання виконання соціальних ініціатив Президента України із збільшення мережі дошкільних закладів знаходиться на постійному контролі з дня мого призначення. Ми кожен рік відкриваємо дитячий садок, оскільки у нас велика проблема саме із забезпеченням дітей дошкільною освітою. Але наразі справи покращилися. Ми відкрили Миколаївський дитячий садок, Леб’язький дитячий садок – кожний на дві групи. В цьому році ми відкрили в Сомівському НВК групу на 20 дітей. У наступному році ми плануємо при Забаринській загальноосвітній школі відкрити дитячий садок на 20 дітей і зробити НВК», – зазначила вона.

В Зачепилівському районі хочуть побудувати ліцей

Про це сьогодні під час скайп-марафону за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України повідомила голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська. «В Зачепилівському районі є велика проблема з будівлею районного ліцею. Школярі районного ліцею навчаються у 4 приміщеннях, які побудовані ще до революції. Для того, щоб побудувати нову будівлю для Зачепилівського ліцею необхідно 25-30 млн. грн. Для районного бюджету це непосильна ноша. Проте це питання знаходиться на контролі в облдержадміністрації. Я сподіваюся, що з допомогою обласної влади нам вдасться здійснити це. Хотілося б побудувати школу за модульною технологією, щоб це не був довгобуд. А буквально за 1-1,5 роки можна було вже увійти до школи», - сказала вона.

У Великобурлуцькому районі збільшена кількість дошкільних навчальних закладів

Про це під час скайп-марафону за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України повідомила заступник голови Великобурлуцької РДА Тамара Пащенко. «За три роки кількість дошкільних навчальних закладів збільшилась на три. Ми плануємо до кінця року у діючому Великобурлуцькому дитячому навчальному закладі «Сонечко» відкрити ще одну додаткову групу, вона розрахована на 20 дітей віком 4 роки», - повідомила Тамара Пащенко.

Наступного року всі бюджетні установи Богодухівщини планується перевести на альтернативне опалення

У Богодухівському районі перевели на альтернативне опалення будинок культури, поліклініку, банк, семиповерхову центральну районну лікарню, школу-інтернат і технікум. Наступного року на альтернативне опалення планують перевести усі інші бюджетні установи. Про це повідомив під час скайп-марафону в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України  голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий. «Ми залишаємо дороге джерело тепла – газ, і переходимо на альтернативні види палива. Минулого року ми відкрили блочну котельню, яка працює виключно на пелетах, в неї дуже високий ККД. Економія районного бюджету склала більше 10%. Цього року вирішили поставити більш універсальні котли, адже навіть при меншому коефіцієнті корисної дії універсальність пального дозволяє більше економити. Вони можуть працювати на вугіллі, пелетах, дровах, щепі – будь-чому, що горить. За рахунок того, що паливо буде дешевше, більше можна буде зекономити на витратах. У наступному році ми плануємо цю роботу завершити, і перевести ті бюджетні установи, що залишилися, на альтернативне опалення», – зазначив він.

Національний парк «Дворічанський» планується розширити до 10 тис. га

Про це сьогодні під час скайп-марафону за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України  повідомив голова Дворічанської РДА Сергій Радьков. За його словами національний природний парк «Дворічанський» вже існує на площі 3,5 тис. га. Він займається збереженням унікальних природних комплексів і рослинності. Крім цього, розвивається інфраструктура парку: зокрема, відкриваються нові стежки для відвідувачів.

На Валківщині успішно розвивається зелений туризм

Про це повідомив під час скайп-марафону в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Валківської РДА Олександр Холодний. За його словами, в районі є декілька об’єктів, які внесені до програми розвитку туризму на Харківщині, а також ведеться розробка туристичних маршрутів. «Ми займаємося питанням зеленого туризму. Валківщина сьогодні є гончарною столицею Слобожанщини. Кожного тижня ми приймаємо 5-6 туристичних автобусів з Харкова та з Полтавської області. Відвідувачі працюють у районному музеї, який було створено шляхом залучення соціальних інвестицій. Відкрита гончарна виставка, котру відвідують гості району, дитяча школа мистецтв, де є гончарне відділення. Навколо розташовані кафе, де екскурсантів навчають ліпити вареники. Зелений туризм – це перспективний напрямок», – підкреслив керівник району.

Сьогодні Україна має сучасні законодавчі акти щодо сприяння розвитку громадянського суспільства

Про це сьогодні під час тематичної зустрічі «Хід виконання програми розвитку громадянського суспільства в Харківській області» з представниками управління внутрішньої політики ХОДА Департаменту масових комунікацій ХОДА та відповідних відділів районних державних адміністрацій області сказала голова Громадської ради при Харківській облдержадміністрації Ірина Давидова.

Газифікація села Піски-Радьківські наближається до завершального етапу

На сьогоднішній день газифікація села Піски-Радьківські Борівського району проведена на 50%. Про це повідомив під час скайп-марафону в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України  голова Борівської РДА Микола Кравцов. За його словами, село Піски-Радьківські – це один із найбільших населених пунктів Борівського району, який нараховує 1,5 тисячі особистих домоволодінь. Його особливість також в тому, що воно розділене на дві частини залізничним полотном. Протягом останніх років виділялися кошти із державного бюджету для того, щоб побудувати підвідний газопровід до села. На це загалом було витрачено близько 8 млн. грн.

Реконструкція полігону ТПВ в Богодухові має значення для розвитку району в цілому

Цього року в Богодухові почалася робота з реконструкції полігону твердих побутових відходів. Про це повідомив  в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України, голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий. За його словами, полігон ТПВ існує вже більше 20 років, і складування відходів велося без проекту, дозволу та землевідведення. «Міста Богодухів і Люботин першими взяли участь у пілотному проекті і пішли на те, щоб на місці стихійного полігону ТПВ зробити полігон європейського типу з бетонованою дорогою, розворотним майданчиком, огорожею, освітленням, ваговою, підстильною плівкою, яка виключає забруднення грунтових вод, спеціальною технікою і частковим сортуванням відходів. Це найголовніший інвестиційний проект району, який дозволяє нам розвиватися», – заявив Володимир Бєлий.

Аграрії Близнюківщини зібрали рекордний врожай

Про це під час скайп-марафону за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України повідомила голова Близнюківської РДА Лідія Шулець. «За результатами збирання зернових ми побачили, що в цьому році зібрали урожаю більше 200 тис. т, такого в районі ніколи не було. Було поставлене завдання перед керівниками сільгосппідприємств та фермерами вийти на кращий врожай. Всі ми прекрасно розуміли, що в цьому році були дуже складні погодні умови, але все було зроблено для того, щоб своєчасно все посіяти та отримати врожай ранніх і пізніх культур. У результаті на сьогодні Близнюківський район із 27 районів Харківської області посідає 13 місце, у попередні роки ми були на останніх місцях», - повідомила Лідія Шулець.

У 2013 році на сільськогосподарських підприємствах Балаклійського району збільшилося поголів'я великої рогатої худоби

Про це сьогодні під час скайп-марафону в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України,  повідомив голова Балаклійської райдержадміністрації Іван Столбовий. «Хочу відзначити, що кількість поголів'я в сільськогосподарських підприємствах збільшується. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше, ніж на 120 голів ВРХ збільшилося поголів'я стада в Балаклійському районі. Це майже 111%. На сьогоднішній день поголів'я великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах Балаклійського району становить майже 5,5 тис. голів великої рогатої худоби», - сказав Іван Столбовий.

За підсумками 11 місяців 2013 року в Балаклійському районі вироблено промислової продукції на загальну суму 5,6 млрд. грн.

Про це сьогодні в ході скайп-марафону, який відбувся в рамках Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України, заявив голова Балаклійської райдержадміністрації Іван Столбовий. «Сьогодні за підсумками 11 місяців 2013 року в Балаклійському районі вироблено промислової продукції на загальну суму 5,6 млрд. грн. Це 12% у загальному обсязі промислового виробництва Харківської області», - сказав Іван Столбовий.

За останні 4 роки вперше спостерігається тенденція до зниження рівня злочинності

Про це сьогодні заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Зокрема, він зазначив, що рік тому в Україні набув чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс. «Завдяки цьому кримінальний процес в нашій країні максимально наближений до світових стандартів, а його основною і характерною ознакою є гуманізм і неухильне дотримання прав людини. Кожен з вас, виходячи з власного професійного досвіду, на практиці переконався в ефективності імплементації нового КПК. Про ефективність нового Кримінально-процесуального кодексу свідчить і той факт, що за останні 4 роки вперше спостерігається тенденція до зниження рівня злочинності в цілому та підліткової злочинності зокрема, зменшення кількості особливо тяжких злочинів», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін привітав працівників прокуратури з професійним святом

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у заходах, присвячених Дню працівників прокуратури України. У своєму вітальному слові він зазначив, що за роки незалежності України громадянське суспільство нашої країни пройшло кілька етапів становлення, піднімаючись щоразу на більш високий рівень усвідомлення і застосування своїх прав і свобод. Разом з суспільством продовжують розвиватися і вдосконалюватися основні правові інститути держави. У першу чергу - органи прокуратури.

Михайло Добкін візьме участь у «прямій лінії» газети «Вечірній Харків»

28 листопада 2013 року з 16:00 до 17:00 голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін візьме участь у «прямій лінії» в редакції газети «Вечірній Харків». Поставити питання губернатору Харківщини можна за телефоном 760-47-01.

Події дня

Сьогодні, 26 листопада, о 10:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75)відбудеться тематична зустріч "Хід виконання програми розвитку громадянського суспільства у Харківській області" в рамках семінару «Запровадження програм лідерства на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування та залучення молоді до роботи в органах влади»; об 11:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) Скайп-марафон за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області в рамках «Днів відкритості Харківської області»; о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська,25) почнеться творча зустріч з поетесою, прозаїком, публіцистом Ларисою Васильєвою; о 17:00 на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook  розпочнеться інтернет-конференція першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба (соціальна мережа Facebook).

Обласна ОДА в плані співпраці з правоохоронними органами служить прикладом всім районам і містам Харківщини

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Обласна державна адміністрація в плані вибудовування відносин з правоохоронними органами є прикладом для всіх районів та міст в Харківській області. Обласне керівництво УВС, прокуратура, служба безпеки України, ДСНС, податкова, митниця і керівництво Харківської області – ми працюємо абсолютно конструктивно. У нас немає жодного дискомфорту в спілкуванні, і це дає нам можливість робити більше в інтересах територіальної громади і стежити за дотриманням законів на території всієї Харківської області. Тому наша співпраця – це приклад для вибудовування відносин у всіх районах», – сказав Михайло Добкін.

У Харківській області відсутні міжетнічні, національні чи релігійні конфлікти

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін. «Буквально менше місяця тому в одному зі своїх інтерв'ю я сказав, що в Харківській області відсутні міжетнічні, національні чи релігійні конфлікти. Разом з тим, нещодавно на одному з новинних сайтів нашого регіону з'явилася інформація про те, що трапився конфлікт, який переріс у бійку між іноземними студентами та жителями Харківської області. Конфлікт цей, нібито, мав яскраво виражений національний характер. Ця ситуація була, її ніхто не намагається приховати. Але, я вважаю, що цю проблему занадто роздули і мало не перетворили на якусь національну війну. Як такого конфлікту вже немає. Жодних проблем я не бачу. Все буде нормально. Просто хлопці в такому віці, коли проявляється підвищена потреба доводити свої лідерські якості. Може спалахнути сварка на рівному місці. Сьогодні в якості профілактики міліцією організовано чергування, щоб припинити будь-які інсинуації втягнути в це політику», - сказав Михайло Добкін.

Дні відкритості – це можливість привернути увагу до того, що отримати інформацію про діяльність влади можна швидко і доступно

У рамках Днів відкритості, що відбуваються на Харківщині згідно соціальних ініціатив Президента України, організована ціла низка заходів: прес-конференції, Інтернет-конференції, участь у прямих телефонних лініях та безліч інших. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, ці заходи дадуть додаткову можливість дізнатися більше про роботу тієї чи іншої державної структури або чиновника. «Дуже не хотілося б, щоб склалося враження, що ми проводимо Дні відкритості раз на рік, а у всі інші дні закриті. У нас в новинному режимі працює сайт, щодня проводяться заходи, які висвітлюють діяльність чиновників, ми звітуємо перед громадами не тільки на сесіях, які транслюються в прямих ефірах, але і відповідаючи на запитання журналістів. Дні відкритості – це можливість привернути увагу громадськості до того, що отримати інформацію про діяльність будь-якого державного органу і будь-якого чиновника можна швидко і доступно», – сказав Михайло Добкін.

Дороги Харківщини готові до погіршення погодних умов

Сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що Харківщина готова до погіршення погодних умов. Так, в наявності вся необхідна техніка, а кількість піщано-сольової суміші відповідає потребам регіону. «Якою б не була погода, проїзд на Харківських дорогах буде забезпечено. Ми готові до снігопадів, обмерзання і більш складних ситуацій. Ми знаємо, чим нам працювати, знаємо, хто це буде робити і хто відповідає за те, щоб на наших дорогах була дотримана максимальна безпека», - сказав Михайло Добкін.

Переоцінка землі дає додаткові гроші до бюджетів усіх рівнів

Про це повідомив у програмі «Від влади до громади» харківського обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, інвентаризація землі вимагає не тільки проведення великих організаційних заходів, а й серйозних фінансових вливань. «Коли ми приступили до роботи над інвентаризацією, перед нами стояв вибір: піти шляхом інвентаризації землі, шляхом встановлення меж населених пунктів, розмежування, або переоцінки землі. Ми обрали те, що нам було зробити легше і швидше за все, і що, зрештою, дає додаткові гроші до бюджетів усіх рівнів, – це переоцінка землі. Починаючи з земель, які знаходяться у межах населених пунктів, і закінчуючи сільськогосподарською землею», – сказав він.

Потрібно змінювати не податкове законодавство, а філософію людей і їх ставлення до своєї країни. Михайло Добкін

В ефірі програми Харківського обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін розповів, що безліч проблем сьогодні, у тому числі пов'язаних з корупцією, укриттям податків, виплатою заробітної плати в конвертах, пов'язано з нестабільним станом економіки. Необхідно провести велику роботу, в основі якої лежатиме поліпшення економіки. Говорячи про виплату заробітної плати в конвертах, губернатор підкреслив, що в цьому випадку мова йде про відповідальність бізнесу перед тією територіальною громадою, в якій вони працюють.

Архів документів