Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські велогонщики зібрали врожай медалей на чемпіонатах України

Харківські велогонщики зібрали врожай медалей на чемпіонатах України

В минулі вихідні визначилися призери чемпіонату України з велоспорту на треку та чемпіонату України з велоспорту «маунтінбайк», на яких харківськими спортсменами завойовано 29 медалей різного ґатунку. В змаганнях на треку, які з 8 по 12 липня відбулися у Львові, харків’яни здобули 25 медалей – 15 золотих, 6 срібних та 4 бронзових.

Найкращі результаті в цьому сезоні показали Олена Старікова, Валерія Залізна та Олександр Мощенський, які представлять Україну та Харківщину на чемпіонаті Європи, який з 22 по 27 липня відбудеться у Португалії.

В свою чергу на чемпіонаті України з велоспорту маунтінбайк, який з 10 по 13 липня відбувся у Сумах, харківські велогонщики завоювали три медалі.

Ірина Попова була першою в змаганнях серед жінок у гонці «елімінатор», та посіла третє місце в дисципліні крос-кантрі. Серед юніорок в крос-кантрі чемпіонкою України стала Дар’я Ткачова. П’ятим в цій же дисципліні серед юніорів був Владислав Нізіцький.

Варто зазначити, що Дар’я та Владислав є кандидатами на участь у Юнацьких Олімпійських іграх, які в серпні цього року відбудуться в Китаї.

Крім того, чемпіонат України був підготовчим етапом до чемпіонату світу з велоспорту МТB серед дорослих, молоді та юніорів, який з 29 липня по 11 серпня відбудеться у Норвегії.