Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» виготовив вузли гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС

«Електроважмаш» виготовив вузли гідрогенератора-двигуна для Дністровської ГАЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершив виготовлення чергової партії вузлів гідрогенератора-двигуна СВО 1255/255-40УХЛ4 станційний № 3 для Дністровської ГАЕС (ПАТ «Укргідроенерго»). Контракт на поставку продукції був підписаний в квітні 2013 року. Повністю відвантажити готову продукцію підприємство планує до кінця поточного року. Прийом вироблених вузлів здійснювався представниками замовника.

«Виробництво гідрогенератора-двигуна ведеться в плановому режимі. Ми витримуємо контрактні терміни і плануємо в кінці року відправити на Дністровську ГАЕС наших фахівців, які будуть присутні при монтажі машини на електростанції», - зазначив перший заступник директора ДП завод «Електроважмаш» Дмитро Костюк.

Дністровська ГАЕС є найбільшою електростанцією в Європі. Проектна потужність першої черги в генераторному режимі - 972 МВт, в насосному - 1263 МВт. «Електроважмаш» вже виготовив і відвантажив 2 машини для першої черги енергоблоків на Дністровську ГАЕС.
Гідрогенератор-двигун СВО2-1255/255-40УХЛ4 є унікальним оборотним агрегатом, який дозволяє створювати запас потенційної енергії води, працюючи в двох режимах - в режимі гідрогенератора і в режимі двигуна. Потужність машини становить 421 МВт. Загальна маса - 1750 т.

Довідка.
ДП завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту. Завод  поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни світу.