Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З липня 2014 року допомога при народженні дитини виплачується в розмірі 41 280 грн

З липня 2014 року допомога при народженні дитини виплачується в розмірі 41 280 грн

Про це в ході прямої телефонної лінії в редакції газетеи «Вечірній Харків» розповіла перший заступник директора Департаменту праці та соціального захисту населення Харківської ОДА Тетяна Бабенко. За її словами, раніше існувало два види виплат: при народженні дитини та по догляду за дитиною до трьох років. З 1 липня 2014 року вони об'єднані в одну - допомога при народженні дитини, розмір якої незалежно від того, який за рахунком малюк з'являється в сім'ї, становить 41 280 гривень. 

«При цьому одноразово буде виплачено 10 320 гривень, а потім протягом 36 місяців (тобто трьох років) - щомісяця по 860 гривень. При цьому, якщо мама виявила бажання працювати, допомога буде виплачуватися до закінчення терміну її призначення, тобто протягом 36 місяців. Для оформлення цього виду допомоги до управління праці та соцзахисту населення потрібно пред'явити паспорт, свідоцтво про народження дитини і написати заяву», - повідомила Тетяна Бабенко. 

Також вона зазначила, що сім'ї, в яких діти народилися до 30 червня 2014 року, отримуватимуть допомогу при народженні дитини в розмірі, встановленому на дату народження малюка.

«На першу дитину - 30 960 гривень, на другу - 61 920 гривень, на третю і наступних - 123 840 грн. Виплата здійснюватиметься відповідно до кількості дітей у сім'ї: протягом двох років на першу дитину, чотирьох років - на другу дитину, шести років - не третю і наступних», - розповіла Тетяна Бабенко.