Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На кордоні з Російською Федерацією ускладнень немає

Про це в ефірі програми Харківського обласного радіо «Від влади до громади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він зазначив, що на кордоні з Російською Федерацією не було жодних позаштатних ситуацій, робота йде у звичному руслі. «У разі необхідності влада зробить все, що треба для тих людей, які змушені тривалий час чекати на кордоні, поки буде оформлений вантаж і вони отримають можливість в'їхати на територію Російської Федерації. Все буде організовано, при необхідності туди будуть доставлені намети для обігріву та підвезено харчування. Але жодних серйозних проблем на кордоні я не спостерігаю», – сказав Михайло Добкін.

Курс на євроінтеграцію нашої країни ніхто не відміняв. Михайло Добкін

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «На сьогоднішній момент говорити про те, що Україна вийшла з процесу підготовки підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом абсолютно невірно. Упевнений, що Угода про асоціацію з українського боку буде повністю готова до підписання, і відповідатиме національним інтересам нашої держави», – сказав він.

Звернення Президента до Українського народу

Шановні співвітчизники! Найближчим часом я зроблю широке інтерв’ю на телебаченні і відповім на всі запитання. А сьогодні я хотів би підкреслити - альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає. І моя політика на цьому шляху завжди була й залишається послідовною. Реформи, які ми здійснюємо, - це підтвердження того, що ми йдемо європейським шляхом. Ми будуємо державу, в якій права людини, рівність усіх перед законом, право вибору, соціальний захист є найвищими цінностями для всіх, без різниці, в якому ти регіоні проживаєш чи на який майдан виходиш.

На Харківщині запроваджено карантинні заходи

Згідно з розпорядженням голови ХОДА №479 від 25 листопада 2013 року на Харківщині будуть вжиті заходи щодо недопущення розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій серед населення. Департаментом охорони здоров'я ХОДА буде розроблено комплекс заходів щодо зменшення ризиків поширення гострої респіраторної вірусної інфекції серед населення Харківської області, обов'язкових для виконання в лікувально-профілактичних закладах усіх форм власності та підпорядкування.

У театрі Пушкіна відсвяткували 80-річчя від дня заснування закладу

Урочистості до 80-річчя від дня заснування театру відбулися у Харкiвському академiчному росiйському драматичному театрі iм. О.С. Пушкiна. Участь у святкуванні взяли заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Євген Савін від імені голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна привітав всіх харків'ян та жителів області з 80-річним ювілеєм театру імені О.С. Пушкіна. Також він зазначив, що театр до свого 80-річчя пройшов великий творчий та життєвий, в якому були і досить складні періоди. Особливо складний період був тоді, коли театр втратив свою будівлю, звільнили його керівника Олександра Барсегяна, але театр не тільки не втратив свого акторського вміння, але і вийшов на вищий рівень.

Проект «Технополіс "П'ятихатки"» принесе реальні результати

В даний час продовжується робота над трьома проектами, які повинні бути реалізовані на території технополісу «П'ятихатки» - це міжнародний центр трансферу технологій, ІТ- парк «Інтеллектроніка» та міжнародний центр ядерної медицини. Про це сьогодні в ході прес -конференції, присвяченої проведенню Міжнародного форуму «Kharkiv -IT», сказав директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка.

При проведенні конкурсу «IT- Kharkiv» вдалося запустити в роботу науковий парк «Радіоелектроніка та інформатика»

Про це сьогодні сказав під час прес -конференції директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка. За його слловами, представлені номінації конкурсу охоплюють абсолютно всі сфери IT.

На участь у конкурсі інноваційних проектів «IT - Kharkiv» подано 263 заявки

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал. «Конкурс інноваційних проектів «IT-Kharkiv» викликав великий інтерес не тільки у фрілансерів і стартап-команд харківських ВНЗ, а й великих IT-компаній, що бажають продемонструвати наявні напрацювання та перспективні ідеї, про що свідчить 263 заявки на участь, подані на адресу Організаційного комітету Конкурсу», - сказав Євген Шаповал.

28 листопада 2013 року відбудеться Міжнародний форум «Kharkiv - IT»

28 листопада 2013 року за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації відбудеться Міжнародний форум «Kharkiv - IT», який планує об'єднати IТ-підприємців, венчурних інвесторів, «бізнес-янголів» і розробників інноваційних проектів. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал. За його словами, Форум покликаний стати унікальним комунікаційним майданчиком для учасників бізнес IT-спільноти, представників органів державної влади і талановитих стартаперів.

Увага! Оголошується акредитація!

28 листопада 2013 року відбудеться Міжнародний форум «Kharkiv - IT». Всім представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати цей захід, необхідно акредитуватися до 14:00 27 листопада 2013 року. Тел.: 700 03 31; 700 17 49.

Кінотеатр «Боммер» займає гідну нішу у кінематографічному просторі

У ході прес-конференції директор КП «Кінотеатр Боммер» Тетяна Пурдіч розповіла про те, що основна мета роботи кінотеатру - популяризація українського кінематографа, залучення глядача в діалог про те, яке сьогодні українське кіно. «Ми хочемо розширити глядацьку аудиторію, продовжувати знайомити нашого глядача з новиками арт-хаусного кіно, з фестивальними новинками. Ми стали основним майданчиком для проведення фестивалю «Харьковская сирень» і іміджевого проекту «Харьковская сирень PS». Це дозволяє здійснювати спільні проекти, які популяризують сам фестиваль і дають можливість залучати до участі українських режисерів, знайомити глядачів з українськими творами. Я рада, що кінотеатр займає гідну нішу в кінематографічному просторі», - сказала Тетяна Пурдіч.

У кінотеатрі «Боммер» відбудеться презентація кіноальманаху «Українська нова хвиля»

Про це сьогодні в ході прес-конференції в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України розповіла директор КП «Кінотеатр «Боммер» Тетяна Пурдіч. Вона зазначила, що шість короткометражних фільмів кіноальманаху «Українська нова хвиля» будуть показані в кінотеатрі в грудні. Стрічки об'єднує загальна назва «романтик». До збірки увійшли кращі нові роботи романтичної тематики українських режисерів. «Всі шість картин, представлених в жанрі короткого метра, з'являться в прокаті з 12 грудня. Глядачеві будуть представлені анімаційний мультиплікаційний фільм, комедії, драми і навіть такий складний і незвичайний жанр, як фантастична драма», – сказала директор КП «Кінотеатр «Боммер».

26 листопада в рамках «Днів відкритості Харківської області» відбудеться скайп-марафон за участю керівників райдержадміністрацій

26 листопада об 11:00 в рамках «Днів відкритості Харківської області» у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться скайп- марафон за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області. Зокрема, в ньому візьмуть участь голова Балаклійської РДА Іван Столбовий, голова Близнюківської РДА Лідія Шулець, голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий, голова Борівської РДА Микола Кравцов, голова Валківської РДА Олександр Холодний, заступник голови Великобурлуцької РДА Тамара Пащенко, перший заступник голови Зміївської РДА Юрій Бочаров, голова Дворічанської РДА Сергій Радьков, голова Дергачівської РДА Андрій Руденко, голова Зачепилівської РДА Лідія Кобильська, заступник голови Вовчанської РДА Наталя Гордієнко, голова Золочівської РДА Ігор Горішній, перший заступник голови Ізюмської РДА Сергій Дуванський.

Михайло Добкін привітав хліборобів Вовчанщини з намолотом 200 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Вовчанського району з намолотом 200 тисяч тонн зерна врожаю 2013 року і побажав їм нових трудових успіхів. «Ваш професіоналізм, працьовитість, дбайливе ставлення до землі та самовіддана праця винагороджується багатими врожаями, які мають велике значення для нарощування продовольчого і експортного потенціалу Харківської області. 200 тисяч тонн зернових нового урожаю, які ви вже намолотили, стануть важливим доробком в загальній зерновій скарбниці Харківщини. Нехай щороку доля посміхається вам, а врожай наступного року буде ще кращим за цьогорічний», – зазначив губернатор.

У галереї «Бузок» відбудеться творча зустріч з автором світового бестселера «Кремлевские жены» Ларисою Васильєвою

26 листопада о 17.00 в інформаційно- виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться творча зустріч з поетом, публіцистом, драматургом, автором світового бестселера «Кремлевские жены», дійсним членом Академії російської словесності, почесним професором Ноттінгемського університету (Великобританія) Ларисою Васильєвої. Також 26 листопада о 13.30 відбудеться зустріч зі студентами та викладачами університету ім.В.Н. Каразіна. 27 листопада о 11.30 - з читачами у бібліотеці ім.Короленка, о 13.00 - зі студентами та викладачами Харківського національного університету педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.

Михайло Добкін привітав хліборобів Харківського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав хліборобів Харківського району з намолотом 100 тисяч тонн зерна врожаю 2013 року і побажав їм нових трудових успіхів. «Від імені обласної державної адміністрації сердечно вітаю вас з почесним досягненням – намолотом 100 тисяч тонн зерна. Переконаний, що ваша висока відповідальність за доручену справу, завзяття і майстерність є запорукою сьогоднішнього успіху. Від щирого серця дякую вам за наполегливу щоденну працю, любов до рідної землі та добрий урожай, зібраний вашими руками», – зазначив він.

ІV Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок» знов запрошує розповісти про добрі справи

Уже четвертий рік Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі за підтримкою Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, а тепер – і Київського університету ім. Бориса Грінченка закликає школярів і студентів розповісти про свої добрі справи, ставши учасниками Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок». Цього року добродійники скористаються новим Положенням про проведення Конкурсу. Воно розширює тематичний вибір учасників, зменшує навантаження під час підготовки творчих звітів, а головне – дає змогу провести Конкурс поетапно. Відтак навіть у найвіддаленіших селах і містечках будуть знати про добрі справи дітей, адже тепер і там пройдуть святкові заходи з привітання переможців, а в школах і сільських клубах відбудуться виставки учасників Конкурсу.

Цей тиждень Харківська облдержадміністрація працюватиме у форматі Днів відкритості

Як повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, цей тиждень ХОДА вирішила присвятити створенню умов для отримання ЗМІ максимальної кількості інформації про діяльність облдержадміністрації. З цієї метою буде проведено велика кількість брифінгів, прес-конференцій, прес-турів, інтернет-конференцій, скайп-конференцій із районами області, прямих телефонних ліній як на рівні області, так і у районах, тощо.

Події дня

Сьогодні, 25 листопада, об 11:00 у кінотеатрі "Боммер"(Полтавський шлях, 6) відбудеться прес-конференція директора КП "Кінотеатр "Боммер" Тетяни Пурдіч; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євгена Шаповала, директора Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександра Дудки на тему «Проведення Міжнародного форуму «Kharkiv – IT»; о 18:00 за адресою: вул. Чернышевського, 11, розпочнуться урочистi заходи, присвяченi 80-рiччю Харкiвського академiчного росiйського драматичного театру iм. О.С.Пушкiна.

У Харкові відбулася акція «Запали свічку», присвячена пам'яті жертв Голодомору

Сьогодні о 16:00 на площі Свободи запалили свічки в пам'ять про жертви Голодомору 1932-33 років. Студенти і школярі вишикувалися на площі з запаленими вогнями в руках, а потім виклали з 300 лампад величезний хрест, закликаючи харків'ян завжди пам'ятати про ту біду, яка спіткала Україну. До всеукраїнської акції «Запали свічку» приєдналося понад 300 представників молодіжних та громадських організацій Харківщини. Також вогні пам'яті загорілися у вікнах Будинку рад. Крім цього, сьогодні в Харкові загиблих вшанували покладанням квітів та хвилинами мовчання, в храмах відбулися панахиди.

Наше завдання - зберегти пам’ять про все, що відбулося на українській землі. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович взяв участь у заходах з вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Глава держави очолив скорботну ходу вздовж центральної алеї Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні». Учасники ходи встановили символічні композиції з колосків пшениці та квітів до скульптури «Гірка пам’ять дитинства». «Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю наших загиблих співвітчизників. Ми висловлюємо співчуття народам Білорусі, Казахстану, Росії, усім народам колишнього Радянського Союзу, які постраждали в ті роки», - наголосив Віктор Янукович.

Михайло Добкін привітав Владику Онуфрія із возведенням у сан митрополита

Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир 23 листопада возвів у сан митрополита архієпископа Харківського та Богодухівського Онуфрія. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав Владику Онуфрія із присвоєнням сану митрополита. «Щиро вітаю з нагоди Вашого возведення у сан митрополита. Ця подія свідчить про Ваші багаторічні невтомні труди на Божій ниві, які заслужили визнання і повагу не лише серед віруючих, а й громади області. Нехай Божі благословення проливаються на Ваше життя, зміцнюючи духовні і тілесні сили для самовідданого служіння Церкві Христовій і українському народу», - йдеться у вітальній телеграмі.

Керівництво області та міста вшанувало пам'ять жертв голодоморів

У Хрестів жертвам Голодоморів в Парку пам'яті відбулися жалобні заходи пам'яті загиблих від голоду в 1932-1933 роках в Україні. Участь у жалобній церемонії взяли перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник харківського міського голови Марина Стаматіна, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, перший заступник прокурора області Володимир Суходубов, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Харківської міської ради, представники духовенства, громадських та молодіжних організацій.

На Харківщині вшанували пам'ять жертв голодоморів

Сьогодні в Молодіжному парку, біля Пам'ятного знака - Хреста жертвам голодомору відбулося покладання квітів, присвячене Дню пам'яті жертв голодоморів. У церемонії взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, перший заступник прокурора області Володимир Суходубов, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, духовенства, харків'яни.

У прямому ефірі ХОД ТРК відбудеться тригодинний телемарафон, присвячений пам'яті жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні

Сьогодні, 23 листопада, о 15:00 у прямому ефірі ХОД ТРК розпочнеться телемарафон, присвячений пам'яті жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні. Триватиме він до 18:00. В рамках заходу планується зачитування уривків спогадів очевидців голодомору, показ уривку документальної стрічки, яка була знята ХОД ТРК у 1992 році «Спогади жінок, яким довелось перенести непрості випробування у житті», зачитування уривку з твору «Реквієм» В.Птушкіна.

Сьогодні - День пам’яті жертв голодоморів

Сьогодні Харківщина буде вшановувати пам’ять жертв голодоморів. Згідно з планом заходів, який затверджено головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним, 23 листопада на Харківщині традиційно відбудеться акція «Свічка у кожному вікні», поминальні богослужіння, церемонії вшанування пам'яті жертв голодоморів, хвилина мовчання. О 9:00 у Молодіжному парку та об 11:00 у парку Пам'яті (вул. Академіка Павлова, 129/131) відбудеться церемонія вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. та покладання квітів, а о 16:00 на площі Свободи розпочнеться акція «Запали свічку». З 15.00 в прямому ефірі ХОД ТРК відбудеться 3-годинний телемарафон, присвячений 80-й річниці Голодомору 1932-33 рр.

Події дня

Сьогодні, 23 листопада, о 09:00 біля Пам’ятного знаку – Хреста жертвам голодомору у Молодіжному парку (вул. Пушкінська) розпочнеться церемонія вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні; об 11:00  у парку Пам'яті (вул. Академіка Павлова, 129/131) відбудеться церемонія вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні; о 16:00  на площі Свободи розпочнеться акція «Запали свічку».

На Харківщині не існує міжнаціональних конфліктів

На Харьковшіне навчається більше 17 тисяч іноземних студентів з 93 країн світу, і серед них немає міжнаціональних конфліктів. Харків – дуже толерантне місто, де вони відчувають себе абсолютно впевнено і вільно. Про це повідомив голова Харківської міської громадської організації іноземних студентів і громадян Др. Карімі Патша сьогодні в ході ювілейного 10-го Міжнародного фестивалю іноземних студентів і громадян. «Такого питання, як міжнаціональна ворожнеча, слава Богу, у Харкові не існує. Скрізь, у всьому світі, іноді провокуються і насаджуються негативні явища, зазвичай, коли хтось просто хоче заробити на цьому гроші. Ми стикаємося з подібними повідомленнями, але це брехня. До кого б я в Харкові не звертався – ні разу не було проблем», – зазначив він.

Системою опалення мають бути обладнані всі установи культури Харківської області

Про це повідомив у ході селекторної наради заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «На початку наступного тижня треба визначити ті установи культури Харківської області, де необхідно в наступному році провести систему опалення. Слід підготувати відповідні пропозиції до Програми соціально-економічного розвитку області для того, щоб ми могли визначити, в яких установах виконати роботи за рахунок коштів обласного бюджету, яких – районних бюджетів, і, звичайно, врахувати можливості сільських рад та підприємств, які працюють в районах. Треба підключати можливості сільгоспвиробників до вирішення цих питань. Що ще дуже важливо – необхідно розглянути можливість залучення коштів державного бюджету. Є державні програми, за допомогою яких можна вирішити питання підготовки до опалювального сезону або поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури», – підкреслив він.

У Харкові відбувся 10-й міжнародний фестиваль іноземних студентів та громадян

Сьогодні в Палаці студентів НТУ «ХПІ» відбувся ювілейний 10-й Міжнародний фестиваль іноземних студентів і громадян. Організатором заходу є Харківська міська громадська організація іноземних студентів і громадян при підтримці Харківської облдержадміністрації та Харківської міської ради. Серед почесних гостей фестивалю представник Державної міграційної служби України Лариса Брудько, заступник директора Департаменту – начальник управління внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, начальник відділу по роботі з об'єднаннями громадян Харківської міської ради Олександр Стерин, представники всіх 15 харківських земляцтв, проректори та декани факультетів по роботі з іноземними студентами вищих навчальних закладів м. Харкова.

Архів документів