Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період залучено більше 10 млн. грн.

З метою створення сприятливих умов для закладів культури і успішного проходження опалювального сезону 2013/2014 років в закладах культури Харківської області проведено 34 капітальних та 408 поточних ремонтів, відремонтовано 77 та відновлено роботу 9 опалювальних систем. Про це повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Всього на підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період вже залучено більше 10 млн. грн. Забезпечення закладів культури вугіллям по області складає 94,6% від передбаченого, що відповідає графікам. Найбільш задовільні показники з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період в Барвінківському районі – проведено 11 ремонтів, Борівському – залучено 109 тис. грн., Лозівському – проведено 7 ремонтів та відновлено 3 недіючих опалювальних системи, Сахновщинському – 19 ремонтів, Харківському – залучено на ремонти 220 тис. грн. та м. Ізюм, де залучено 238 тис. грн.», – зазначив він.

Передплату за районні комунальні газети потрібно завершити в найкоротші терміни

Про це повідомила в ході селекторної наради директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Переступили 50% рубіж з передплати своїх видань Барвінківський, Вовчанський, Дергачівський, Краснокутський райони. Наближається до цього показника Красноградщина. До речі, колектив газети «Вісті Красноградщини» за сприяння районної державної адміністрації поставив амбіційне завдання – збільшити передплату газети на тисячу примірників у порівнянні з минулим роком, довівши її до 6,5 тисяч. Більш вищу планку з передплати ставлять перед собою і в Сахновщинському районі – 4000 замість 2100 примірників та Чугуївському районі – 5000 примірників замість 3700», – повідомила Вікторія Маренич.

За два роки кількість осіб, які перебувають у Харківському слідчому ізоляторі, скоротилася практично в два рази

Про це сьогодні під час робочого візиту до Харківського слідчого ізолятору УДПтСУ в Харківській області заявив заступник голови Харківської ОДА Олег Анпілогов. За його словами, буквально 2 роки тому Президент України Віктор Янукович поставив завдання перед пенітенціарною службою, органами прокуратури і влади вжити всі максимально можливі в рамках закону України управлінські рішення, щоб докорінно змінити ситуацію в місцях позбавлення волі, слідчих ізоляторах та забезпечити належні умови перебування.

Комунальні ЗМІ є найкращим джерелом інформації про роботу вищих і місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування

Інформаційно-роз’яснювальна робота є важливою складовою і необхідною умовою успішної реалізації соціально-економічних реформ, що проводяться в Україні з ініціативи Президента України, а комунальні засоби масової інформації є найбільш наближеним до територіальної громади області джерелом інформації про роботу вищих і місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування. Про це повідомила в ході селекторної наради директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Говорячи про обласну газету «Слобідський край», вона нагадала, що за останні роки творчий колектив редакції вжив заходів щодо осучаснення видання, зробив його інформаційно привабливим для читача, забезпечив широке висвітлення життя районів на шпальтах газети. Створено сайт газети, який входить до п’ятірки найбільш відвідуваних сайтів нашого регіону.

На Харківщині відбудеться виставка, присвячена 95-річчю Національної академії наук України

29 листопада у Харківській області відбудуться урочистості з нагоди 95-річчя Національної академії наук України, в рамках яких відкриється виставка досягнень вищих навчальних закладів та академічних установ Національної академії наук, які розташовані в регіоні. Про це під час прес-конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. «До цієї дати ми випускаємо буклет, в який увійдуть діти, які зробили свій перший крок в науці і стали переможцями Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту Малої академії наук», - сказав Роман Шаповал.

Громадяни, визнані винними у скоєнні злочинів, повинні бути обмежені тільки в свободі, але не в правах

Сьогодні заступник голови Харківської ОДА Олег Анпілогов відвідав з робочим візитом Харківський слідчий ізолятор управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, де ознайомився з роботою ізолятора, його підрозділів, служб. Зокрема, Олег Анпілогов відвідав кабінети для проведення слідчих дій, ознайомився з умовами утримання неповнолітніх, організацією їх загальноосвітнього навчання та проведенням психологічної роботи, з умовами утримання жінок з дітьми.

Харківщина - один з лідерів з виробництва будматеріалів

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, Харківська область посідає одне з провідних місць в Україні з виробництва будівельних матеріалів. Він зазначив , що за статистичними даними за 2012 рік в регіоні було вироблено близько 10-20% загальнодержавного обсягу штучного каменю, бетону, блоків та цегли з цементу, видобуто 11% природного піску. «За січень-вересень поточного року в області було реалізовано іншої неметалевої мінеральної продукції на 2,6 млрд.грн. ( 5,7% від загального обсягу реалізації промислової продукції). 16,7% продукції цієї галузі було реалізовано за межі України. З початку року частка іноземних замовлень склала 18,5 %», - поінформував Юрій Сапронов.

В Харківській області відкрито близько 300 нових гуртків та секцій

Про це під час прес-конференції на тему: «Перші результати забезпечення в регіоні збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів (центрів, гуртків, секцій) на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» розповів директор Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Роман Шаповал. За його словами, основним досягненням Харківської області є збереження мережі позашкільних навчальних закладів. «У нас працює 6797 гуртків (секцій), в яких займається 115181 вихованець, що складає 53% від загальної кількості дітей шкільного віку. Покращення цього показника стало можливим завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України». В області відкрито близько 300 нових гуртків та секцій. В кожному районі нашої області, у кожному місті обласного значення існує осередок позашкільної роботи: або дитячо-юнацька спортивна школа, або станція юних туристів, центр дитячої та юнацької творчості тощо», - підкреслив Роман Шаповал.

Підсумки Року дитячої творчості підіб’ють по закінченню першого півріччя навчального року

Про це під час прес-конференції на тему: «Перші результати забезпечення в регіоні збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів (центрів, гуртків, секцій) на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» розповів директор Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Роман Шаповал. «Рік дитячої творчості, оголошений Указом Президента України, продовжується, і остаточні підсумки ми будемо підбивати після закінчення першого півріччя 2013-2014 навчального року. Позавчора в Києві, у Палаці дитячої та юнацької творчості відбулися урочистості з нагоди цього року. Кожний регіон презентував свій досвід, напрацювання і результаті роботи, яка проводилася протягом всього цього року», - розповів Роман Шаповал.

Оборот роздрібної торгівлі в регіоні виріс на 8,7%

За січень-жовтень 2013 року оборот роздрібної торгівлі у Харківській області склав 49,5 млрд. грн., що на 8,7 % більше, ніж за аналогічний період 2012 року в порівняльних цінах . Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, середньомісячний оборот роздрібної торгівлі на одну особу за січень-жовтень склав 1803 грн. У середньому за місяць одному мешканцю області підприємства реалізували товарів на 815 грн.» , - поінформував він.

У багатонаціональній Харківській області немає проблем з толерантністю

Сьогодні, підбиваючи підсумки заключного відкритого «Уроку толерантності» в спеціалізованій школі-інтернаті «Обдарованість», директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич зазначила, що Харківщина – полікультурна і поліетнічна територія, де проживає 111 націй і народностей, працює 82 національних культурних товариства, вчиться і живе більше 17 тисяч іноземних студентів. У Харківській області немає проблем з толерантністю. «Чим раніше ми почнемо вчити дітей з малих років поважати інтереси інших, бути терпимими до думки іншої людини, тим більше поваги один до одного вони виявлять у майбутньому. Ми стали менш терпимими один до одного. Мені б дуже хотілося, щоб у нас було більше терпіння і мудрості, і в подальшому житті це буде дуже сильно допомагати», – зазначила директор Департаменту.

Уроки толерантності відбулись у всіх навчальних закладах Харківської області

Про це сьогодні повідомив журналістам після заключного відкритого уроку в спеціалізованій школі-інтернаті «Обдарованість» директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. «Ми провели цикл виховних годин у всіх навчальних закладах області, сьогодні ви побачили підсумковий відкритий «Урок толерантності», який відбувався у цьому навчальному закладі. Пов’язано це з тим, що, починаючи з 1995 року, за рішенням ЮНЕСКО у світі відзначається Міжнародний день толерантності. В жодному районі Харківської області і самому Харкові взагалі не існує проблем з цим питанням. І свідченням того були висловлення всіх дітей, всіх учнів школи-інтернату, а тут є представники фактично всіх міст обласного значення і районів Харківської області. Школа «Обдарованість» єднає в собі всіх тих, хто хоче навчатися, хто хоче вміти, знати і мати потужні знання і впевненість у завтрашньому дні. Тут закладається фундамент майбутнього», – зазначив він.

Між органами правопорядку та бізнесменами потрібно налагодити конструктивну взаємодію

21 листопада відбулася чергова зустріч представників правоохоронних органів Харківської області з представниками Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА). У зустрічі взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов, директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, регіональний менеджер Харківського офісу ЄБА Ірина Коновалова, голова Координаційної Ради Харківської офісу ЄБА Ігор Сбітнєв, керівники правоохоронних органів.

Розуміння дітьми значення толерантності дозволить уникнути порушення прав людини у майбутньому

Сьогодні в спеціалізованій школі-інтернаті «Обдарованість» відбувся відкритий «Урок толерантності». У ньому взяли участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, директор школи-інтернату Лариса Карпова та учні 9-а класу інтернату. Учні школи – обдаровані діти з усіх районів Харківщини – протягом місяця визначали для себе значення слова «толерантність», з чого вона складається, в чому проявляється і як її можна виховати в людях. Сьогодні у присутності почесних гостей та експертів – учнів старших класів – вони захищали свої проекти. Розбившись на 3 групи, діти доповідали про результати своїх досліджень і спостережень щодо суті поняття «толерантність».

23 листопада Харківська область вшанує пам'ять жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні

У четверту суботу листопада - щорічний Національний пам'ятний день жертв голодоморів - на Харківщині відбудеться низка заходів, присвячених 80-м роковинам Голодомору 1932-33 рр. в Україні. «Згідно з планом заходів, який затверджено головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним, 23 листопада на Харківщині традиційно відбудеться акція «Свічка у кожному вікні», поминальні богослужіння, церемонії вшанування пам'яті жертв голодоморів, хвилина мовчання, - повідомила заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова. - У навчальних закладах, інтернатах , бібліотеках відбудуться тематичні уроки, лекції, вечори-реквієми, виставки та покази фільмів. З 15.00 в прямому ефірі ХОД ТРК відбудеться 3-годинний телемарафон, присвячений 80-й річниці Голодомору 1932-33 рр.».

Процедура реєстрації майна буде спрощена

Про це в програмі «Час влади» на ХОД ТРК розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «На сьогоднішній момент служба, спираючись на чинне законодавство, робить все, щоб спростити реєстрацію майна громадян нашого регіону і досягти головного, що було закладено в суть реформи цієї структури: спростити настільки, щоб людина могла комфортно, зручно і без додаткових фінансових навантажень оформляти те або інше майно», - повідомив Михайло Добкін.

Середня заробітна плата в сільському господарстві має бути не нижче середньообласної

Середня заробітна плата в сільському господарстві не може кардинально відрізнятися від середньої заробітної плати в середньому по області. Таку думку висловив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в багатьох районах області успішно впоралися із завданням підвищення середньої заробітної плати працівникам сільського господарства. Наприклад, в Харківському районі вона складає більше 3 тис. грн., але в той же час в Печенізькому немає і 2 тис. грн. «Я не вірю, що майже на 40% відрізняється рівень заробітної плати в цих двох районах. Значить, проблема в тому, що в тих районах, де не можуть сьогодні відзвітувати по заробітній платі, виплачують винагороду у конвертах або недоплачують співробітникам», – зазначив губернатор.

Для України не існує альтернативи реформам та євроінтеграції. Віктор Янукович

Для України сьогодні не існує альтернативи проведенню реформ та євроінтеграції. Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи на українсько-австрійському бізнес-форумі у Відні. «Я хотів би підкреслити, що альтернативи реформам в Україні, альтернативи євроінтеграції не існує. Ми йдемо цим шляхом і не змінюємо напрямку маршруту», - сказав Президент.

Події дня

Сьогодні, 22 листопада, о 09:30 в спеціалізовану школу-інтернат "Обдарованість" (вул. Миру, 102а) відбудеться прес-тур "Урок толерантності"; О 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція директора Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Романа Шаповала на тему: «Перші результати забезпечення в регіоні збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів (центрів, гуртків, секцій) на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України»; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід опалювального сезону 2013-2014 років у закладах культури області та результати діяльності робочих груп з питань оптимізації мережі закладів культури області відповідних місцевих адміністрацій. 2. Про взаємодію навчальних закладів професійно-технічної освіти з соціальними партнерами та працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів. 3. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 1 березня 2013 року з питання: «Про організацію харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах». 4. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 17 травня 2013 року з питання: «Про організацію роботи з навчання та працевлаштування сільської молоді». 5. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 16 серпня 2013 року з питання: «Про підготовку навчальних закладів до нового навчального року». 6. Про стан передплати на газету «Слобідський край» та районні комунальні газети»; О 17:00 у Палаці студентів НТУ "ХПІ" (вул. Пушкінська, 79) розпочнеться X Міжнародний фестиваль іноземних студентів та громадян.

Рівень безробіття на Харківщині набагато нижчий, ніж у європейських країнах

В ефірі програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін розповів про те, що сьогодні завдяки продуманій політиці держави служба зайнятості має можливість працювати за дуже багатьма напрямками. Проводяться не тільки пошуки роботодавців і працівників, а й роз'яснювальна робота, навчання, перекваліфікація тих, хто за своєю спеціальністю не може знайти гідну роботу, а знань і досвіду для іншої професії йому не вистачає.

У наступному році на Харківщині відбудуться урочистості до 170-річчя Іллі Рєпіна

Як зазначив у ході програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської ОДА Михайло Добкін, згідно з постановою Верховної Ради 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна відзначатиметься на державному рівні. У Харківській області буде розроблено план проведення відповідних заходів на наступний рік. «Значимість для нас цієї дати можна розглядати за двома напрямками. З одного боку, за допомогою держави вшановувати людину, яка змушувала захоплюватися своїми творами не тільки територію, яка становить 1/6 суші земної кулі, але і багато держав, які не входили тоді ще в Російську імперію. З незрозумілих мені причин Україна, коли стала самостійною державою, не вела досить серйозну боротьбу з РФ за право увічнити як своїх співвітчизників багатьох видатних людей. Сьогодні для всіх Ілля Рєпін є представником російської школи живопису, але народився і відбувся він у Чугуєві, в своєму серці він проніс землю Слобожанщини до кінця своїх днів, що передано в його творчості. Тому, з іншого боку, це ще й відновлення певної історичної справедливості. Ми заново повертаємо Слобожанській землі Іллю Рєпіна, який для багатьох, сподіваюся, після проведених заходів з російського художника перетвориться на українського», - повідомив Михайло Добкін.

У 2014-2015 роках плата за оренду паїв сільськогосподарськими підприємствами області повинна становити не менше 1 тис. грн.

Коментуючи в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК ситуацію з виплатою орендної плати за паї, голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що люди, у власності у яких знаходиться земля сільськогосподарського призначення, повинні отримувати за аренду 1 га не менше 1 тис. грн. «Тисяча гривень, на мій погляд, сьогодні абсолютно справедлива ціна для сільгоспвиробника. Звичайно, десь сума буде трохи менше, десь трохи більше. Але в середньому по регіону - 1 тис. грн. це та ціна, яку мають отримувати люди, для яких це є, напевно, єдиним додатковим заробітком. Враховуючи, що середній розмір паю - 5-6 га, то для людини сума 5-6 тис. грн. за оренду землі буде непоганою підмогою для утримання своїх сімей», - сказав Михайло Добкін.

Сільське господарство - галузь народного господарства, яка розвивається найбільш динамічно

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Сільське господарство - галузь народного господарства, яка найбільш динамічно розвивається. Сьогодні в нього здійснюються найбільші інвестиції, оновлюються засоби виробництва, купується нова техніка, впроваджуються нові технології. Ми багато говоримо про рекордний урожай в цьому році, про те, що у нас унікальна якість зерна - майже 70% продовольче зерно. Але ми мало говоримо про те, що цього досягли не тільки завдяки погодним умовам, не тільки завдяки дуже важкій праці працівників сільського господарства, але і завдяки новим технологіям. Завдяки тому, що нові інвестиції дають сьогодні реальну віддачу. Люди, які працюють над підвищенням врожайності на своїх підприємствах, отримують реальні результати, що конвертуються вже в додатковий фінансовий ресурс. Це добре. І ми як регіональна влада будемо робити все, щоб створювати для людей умови», - сказав Михайло Добкін.

У галереї «Бузок» відкрилася експериментально-позитивна виставка

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 21 листопала відкрилися виставки «KUMOVSTVO» і «Графіка + кава». Якщо автори першої виставки - художники-реставратори, іконописці В'ячеслав Шуліка та Максим Кілочко, то автор другої - Оксана Коржик - художник непрофесійний. Але є дещо спільне, що об'єднує ці різні експозиції. Для авторів - це віддушина, нескований вузькими рамками політ фантазії та експерименту.

97 млн.грн. надійшло від продажу стадіону «Металіст»

Говорячи про кошти, отримані від продажу стадіону «Металіст», голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що при проденні конкурсу згідно з чинним законодавством 10% від вартості стадіону «Металіст» надійшло на заставний рахунок. Сума склала 67 млн. грн. Ці гроші знаходяться сьогодні в Харкові, з них близько 23 млн.грн. вже перераховані на будівельні роботи по Харківському метрополітену. Решта коштів будуть передані на будівництво метрополітену, реконструкцію філармонії та історичного музею. Саме ці три об'єкти були затверджені на одній із сесій обласної ради. Також голова ХОДА розповів, що позавчора на рахунок Харківської обласної ради надійшло ще 30 млн.грн. в рахунок оплати за стадіон.

Харківська область – лідер з влаштування дітей-сиріт до сімейних форм виховання

Про це повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. За її словами, в Україні знизилася кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з 102 тис. до 92 тис. При чому 80% цієї категорії дітей виховуються у сімейних формах. «Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко називає Харківську область одним з лідерів в Україні із забезпечення прав дитини, зокрема, це стосується системної роботи з влаштування дітей до сімейних форм виховання. Якщо раніше 90% дітей влаштовувалися до інтернатних закладів, то в цьому році до них влаштовано лише 4 дитини. Інші виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. В цілому 88,2% дітей-сиріт Харківщини виховуються в сімейних формах. Цей показник практично на 10% вищий, ніж в середньому по Україні. Такими темпами область забезпечує дотримання першочергового права дитини на виховання в сім’ї. Знижувати ми їх не будемо», - сказала Тетяна Печерських.

В області на 100% виконується завдання Президента щодо забезпечення гарантованих прав дітей

В області на 100% виконується завдання Президента щодо забезпечення гарантованих прав дітей. Це право на освіту, на дошкільну освіту і право на всебічний розвиток у формі позашкільної освіти. Про це заявив директор Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. За його словами, на Харківщині успішно виконується План з охоплення дошкільною освітою дітей у віці 5 років: вони на 100% охоплені різними формами дошкільного виховання. В минулому році було відкрито 42 дошкільні навчальні заклади, у цьому році – додатково ще 20, не враховуючи груп короткотривалого перебування та приватних дитячих садків.

На Харківщині визначили шляхи подальшого розвитку позашкільної освіти області

Найкращі педагоги і керівники позашкільних гуртків під час круглого столу працівників позашкільних навчальних закладів області обговорили шляхи підвищення якості навчально-виховного процесу та рівня організації роботи позашкільних навчальних закладів області.  «Вчора відбувся відповідний захід всеукраїнського рівня, де представники Департаментів освіти і науки всіх областей, міст Київ і Севастополь звітували про підсумки роботи за рік, який Указом Президента був оголошений «Роком дитячої творчості». Мені дуже приємно, що наша делегація дуже гідно презентувала діяльність позашкільників як складової освіти Харківщини. Я хочу побажати вам праці, яка буде видна кожному з вас, а також батькам, що віддають до ваших рук своїх дітей, які стають вихованцями наших позашкільних навчальних закладів», – зазначив в ході відкриття круглого столу директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Вперше за роки незалежності України позашкільній освіті приділяється така велика увага. Михайло Добкін

Сьогодні на Харківщині вперше відбувся Обласний круглий стіл працівників позашкільних навчальних закладів області «Рік дитячої творчості в навчальних закладах Харківщини». Як прокоментував голова ХОДА Михайло Добкін, позашкільній освіті зараз приділяється багато уваги. «Завдяки соціальним ініціативам Президента України, які багато в чому спрямовані на захист прав дітей, позашкільній освіти вперше за роки незалежності України приділяється така пильна увага. Стільки завдань, які ми отримуємо по лінії Адміністрації Президента щодо захисту прав дітей, в тому числі, і на можливість самореалізації через позашкільне навчання, ми не отримували ніколи. Завдання влади - створити умови, а наповнення будь-якої будівлі хорошою енергетикою, правильною логістикою, можливістю самореалізації для дитини зроблять педагоги», - сказав Михайло Добкін.

З наступного року Україна зможе направляти набагато більше коштів на економічний розвиток

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Цього року в Україні була дуже складна ситуація з виплатою тіла кредиту Міжнародному валютному фонду та іншим позичальникам. Ця сума була колосальною. У наступному році виплати будуть в рази менше, і ці кошти зможуть залишитися в нашій країні і підуть на інвестиції, які принесуть нам прибуток. З наступного року Україна зможе направляти набагато більше коштів в економічний розвиток, і в найближчі роки ми почнемо отримувати економічну віддачу», – заявив він.

Архів документів