Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

При підписанні Угоди про асоціацію з ЄС Україна не отримає нічого, що допомогло б пройти шлях модернізації нашої економіки

Про це сьогодні заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Нас переконують відкрити ринок 46-мільйонної країни для ввезення великої кількості європейських товарів. Це нормальне, прагматичне бажання Європейського союзу, ринки якого сьогодні знаходяться в стагнації, отримати нові ринки для того, щоб ще більше завантажити свої підприємства. Але що отримаємо ми натомість? З одного боку, ми отримаємо залізну завісу у вигляді нових мит і правил ведення торгівлі на звичних для нас вже ринках. З іншого боку, ми не отримуємо нічого, що допомогло б нам, не змінюючи умови життя громадян нашої країни, пройти шлях модернізації нашої економіки і вже як рівному партнеру приєднатися до європейської спільноти», - сказав Михайло Добкін.

Близько 9 млрд. грн. інвестиційних коштів планується залучити на будівництво житла для військовослужбовців України

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів №436 відпрацьовано механізм реалізації надлишкового військового майна разом із земельними ділянками з метою придбання або будівництва житла для військовослужбовців. За цією програмою до 2017 року планується залучити близько 9 млрд. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «Збройні Сили України у 2013 році: шляхом реформування і розвитку» повідомив заступник Міністра оборони України – керівник апарату Володимир Можаровський.

29 листопада в рамках «Днів відкритості Харківської області» відбудеться скайп-марафон за участю керівників райдержадміністрацій

29 листопада об 11:00 в рамках «Днів відкритості Харківської області» у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться скайп- марафон за участю керівників районних державних адміністрацій Харківської області. В ньому візьмуть участь голова Кегичівської РДА Сергій Ясенок, голова Коломацької РДА Володимир Кужель, голова Красноградської РДА Роман Квартенко, голова Краснокутської РДА Віктор Ечкенко, голова Куп'янської РДА Геннадій Ківшар, голова Лозівської РДА Богдан Рева, голова Нововодолазької РДА Світлана Ротач, заступник голови Первомайської РДА Ірина Бомко, голова Печенізької РДА Олександр Гусаров, голова Сахновщинської РДА Віталій Яковенко, голова Харківської РДА Віталій Збукар, голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко та голова Шевченківської РДА Віталій Лахно.  

Журналіст Андрій Куликов провів семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій  та представників районних ЗМІ

Сьогодні у Харкові відбувся пілотний семінар на тему: «Правила публічних виступів та їх висвітлення» для посадових осіб органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій та представників районних ЗМІ. Семінар провів експерт із засобів масової інформації, ведучий програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV Андрій Куликов. Під час теоретичної частини семінару Андрій Куликов розповів про аспекти складання та презентації публічних виступів, а саме про ефективність публічної появи та промови людини, підтримку головної тези під час виступу, використання карток-підказок, а також про зовнішній вигляд.

Раціональне управління існуючими ресурсами – головне завдання всіх без винятку країн Європи і світу. Михайло Добкін

«Сьогодні раціональне управління існуючими ресурсами – це головне завдання всіх без винятку країн Європи і світу. У нинішній ситуації, коли всі намагаються економити кожну копійку, коли економічна криза гальмує розвиток територіальних громад, найефективніше, найрозумніше управління існуючими ресурсами дає не тільки економію фінансів, а й серйозний розвиток суспільства за різними напрямками, чи то медицина, екологія чи житлово-комунальне господарство», – заявив на Міжнародному форумі «Kharkiv-IT» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

IT-сфера - галузь економіки Харківського регіону, яка найбільш динамічно розвивається

Про це сьогодні в ході брифінгу після церемонії відкриття Міжнародного форуму «Kharkiv - IT» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що завдяки Міжнародному форуму «Kharkiv - IT» в Харківському регіоні з'явиться більше можливостей для реалізації бізнес-проектів у сфері інформаційних технологій. «Наше завдання - створити умови для всіх, хто сьогодні освоює нові напрями в бізнесі. IT-сфера - галузь економіки Харківського регіону, яка найбільш динамічно розвивається. У нас для цього є все: прекрасно підготовлені фахівці, ВНЗ, які готують цих фахівців. Також є компанії зі світовим ім'ям, які зайшли на територію нашого регіону, і вже вибудували свою роботу. Щоправда, поки тільки в плані аутсорсингу. Але, я сподіваюся, що найближчим часом за допомогою ряду реалізованих стартапів у нас з'являться й інші напрямки IT-сфери. Сьогодні в цій залі зібралися ті люди, які вже працюють. Хтось із них працює, вже маючи велику кількість замовлень, хтось сьогодні ще в пошуку реалізації своїх ідей. Можливість зустрічі один з одним, можливість спілкування, цікаві історії реалізації успішних проектів - все це в кінцевому підсумку призведе до того, що у нас з'явиться більше можливостей в регіоні для реалізації бізнес-проектів у сфері інформаційних технологій», - сказав Михайло Добкін.

Сучасний інноваційний центр для бізнесу та IT-технологій Voomy IT-парк відкриється наступного року

Україна посідає 4-е місце в світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців, а Харків може вважатися лідером IT-індустрії в Україні. Тут працює близько 350 великих і середніх IT-компаній, повідомив у ході Міжнародного форуму «Kharkiv – IT» директор Voomy IT-парку Віталій Ставропольський. «Ми – володарі унікального ресурсу професійних розробників, але поки вони не сильно залучені в процес створення власних проектів. Нам потрібно прагнути до розвитку системи стартапів, розвитку інфраструктурних проектів, культури IT-бізнесу. Тому виник проект Voomy, місією якого є розвиток IT-підприємництва в Україні, надаючи талановитим молодим людям майданчик для захоплюючого і ефективного розвитку свого бізнесу», – зазначив він.

Ми фінансуємо майбутнє і відкриваємо нові можливості. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході Міжнародного форуму «Kharkiv - IT» відзначив, що сьогодні в Харкові відбувається знаменна подія, яка відкриває наше місто і регіон для нових інвесторів. «Нас іноді критикують за те, що ми проводимо таку велику кількість форумів, коли є дефіцит фінансування. Відповідь проста - сьогодні ми фінансуємо майбутнє, створюємо всі умови для тих, хто буде реалізовувати, здавалося б, неймовірні ідеї на території Харківської області, відкриваючи нові можливості. Форум дасть можливість знайти нові контакти, почути нові ідеї, поговорити з тими, хто вже вважається успішним бізнесменом в ІТ- сфері, з тими, хто вже зміг створити серйозні компанії, які виконують замовлення для транснаціональних компаній і корпорацій», - підкреслив губернатор.

Розпочався Міжнародний форум «Kharkiv – IT»

Сьогодні з ініціативи Харківської обласної державної адміністрації проводиться Міжнародний форум «Kharkiv – IT», який має об'єднати IТ-підприємців, венчурних інвесторів, «бізнес-ангелів» і розробників інноваційних проектів. Форум покликаний стати унікальним комунікаційним майданчиком для учасників бізнес IT-спільноти, представників органів державної влади і талановитих start-up. Ключовими спікерами будуть представники таких компаній як: GlobalLogic, NIX Solutions, Epam, TeamDev, ProfITsoft, Videal, Microsoft Ukraine. На Форумі також будуть проведені панельні дискусії: «Як задовольнити потреби IТ-бізнесу в висококваліфікованих кадрах?» і «Участь підприємств Кластера інформаційно-комунікаційних технологій у проекті «Smart Region».

Харківський торговельно-економічний коледж отримав золоті медалі на Міжнародному гастрономічному фестивалі у Сараєво

З 17 по 22 листопада у столиці Боснії та Герцеговини - Сараєво відбувся Міжнародний гастрономічний фестиваль «Bosanski dukat - 2013», у якому взяла участь команда з Харкова - Харківський торговельно-економічний коледж КНТЕУ під керівництвом директора Радченко Людмили. Високий професіоналізм та майстерність нашої команди високо оцінено міжнародним журі. Харків’яни отримали три найвищі нагороди: дві золоті і одну срібну медаль. Крім харків’ян участь у фестивалі взяли 60 представників 13 країн світу. Серед учасників фестивалю були представлені кухарі з Італії, Македонії, Хорватії, Словенії, Австрії, Румунії, Сербії та інших країн. Під час Міжнародного конкурсу було проведено багато майстер-класів за новітніми технологіями та останніми тенденціями у кулінарній майстерності.

Харків’янин отримуватиме стипендію Президента України

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про призначення стипендій Президента України переможцям III Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка». Відповідно до Указу строком на один календарний рік студентові Харківського машинобудівного коледжу Владиславу Злодюшку призначається стипендія Президента України для переможців III Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченко.

Музикант симфонічного оркестру Харківської філармонії став переможцем міжнародного конкурсу

У III Міжнародному конкурсі виконавців на струнних смичкових інструментах ім.М.Єльського, що вібувався в Мінську, взяли участь 89 музикантів з 12 країн світу. Безперечним переможцем у своїй номінації, став контрабасист Академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії Віктор Ашмарін обійшовши конкурсантів з Росії та Білорусі.

Харків’янка відзначена державною нагородою

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників прокуратури». Так, за значний особистий внесок у розбудову правової держави, зміцнення законності, захист конституційних прав і свобод громадян, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм медаллю «За працю і звитягу» нагороджена ТОПЧЕЄВА Валентина Петрівна - начальник відділу прокуратури Харківської області.

Події дня

Сьогодні, 28 листопада, о 10:00 у багатофункціональному залі готелю Superior Golf & Spa Resort (пр. Ак. Курчатова, 1А) розпочнеться Міжнародний форум «KHARKIV-IT»; о 10:00 у Національному університеті цивільного захисту України (вул. Чернишевська, 94) розпочнеться ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасне становище розвитку екстремальної та кризової психології»; об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська,64,2-й поверх) відбудеться семінар-тренінг ведучого програми "Свобода слова" на телеканалі "ICTV" Андрія Куликова з представниками районних рад та засобів масової інформації; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: «Збройні Сили України у 2013 році: шляхом реформування і розвитку»; о 14:00 у Харківському національному університеті міського господарства ім.О.М. Бекетова (вул. Революції, 12, музейний комплекс, зала Вченої ради) відбудеться круглий стіл «Євроінтеграція – стратегічний вибір України»; о 16:00 у редакції газети "Вечірній Харків"(вул. Сумська, 4) розпочнеться "Пряма лінія" за участю голови ХОДА Михайла Добкіна.

У галереї «Бузок» говорили про винайдення та становлення мультиплікації

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася чергова публічна лекція кінознавця, історика кіно, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства, доцента Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського Володимира Миславського. Лекція була присвячена винайденню та становленню світової мультиплікації.

Для збільшення валового збору зернових Харківщині необхідно розвивати системи зрошення

Таку думку висловив під час Інтернет-конференції на сторінці Харківської ОДА в соціальній мережі Facebook, яка проводиться в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «У плані зрошення кожен регіон України має свою специфіку. Наприклад, краща кукурудза росте у Вінницькій і Полтавській областях. Якщо для Харківської області середня врожайність цього року буде на рівні 5,2-5,3 тонн, то Полтавська область абсолютно спокійно збирає в середньому 7,5 тонн, Черкаська область – 8 тонн. Це специфіка вологості в тому чи іншому регіоні, для кукурудзи з її кореневою системою – це, в тому числі, рівень ґрунтових вод, – зазначив він. – Звичайно, ми експериментуємо. У Чугуївському районі на площі більше 1000 га приватне господарство отримало урожай більше 100 центнерів з гектара зрошуваних земель. Все, що дозволяє законодавство, в тому числі пільги по споживанню води, буде зроблено. Безумовно, зрошуваних площ не вистачає, і ми повинні до цього йти, якщо хочемо збільшувати загальний вал зернових в Україні і в Харківській області».

Україна потрібна Євросоюзу

Таку думку в ході Інтернет-конференції на сторінці Харківської ОДА в соціальній мережі Facebook, яка проводиться в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України, висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Я однозначно за Євросоюз. Україна однозначно буде в Євросоюзі. Тому що геополітично Євросоюзу потрібна Україна - найбільша країна за площею в Європі з 46 млн. населення. Уявімо, що 28 листопада Президент України Віктор Янукович підписав Угоду про асоціацію з ЄС. Настало 29 листопада, багато хто вважає, що у нас моментально настане рай, проте це не так. Тому що у нас є розбалансованість політичних інститутів країни, нам доведеться зіткнутися з новими нормативами, обмеженнями, психологічними установками. Безумовно, люди отримають захищеність особистості, але ні країна, ні люди не отримають гроші. Люди отримають право заробляти їх важкою працею. Доведеться зрозуміти, що за все треба платити, і нам ніхто нічого не винен», - сказав Юрій Сапронов.

У Харківській області овочевої продукції вироблено майже на 10% більше, ніж торік

Про це під час Інтернет-конференції на сторінці Харківської ОДА в соціальній мережі Facebook, яка проводиться в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України, сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Овочевої продукції в Харківській області вироблено майже на 10% більше, ніж торік. Всіма категоріями господарств вироблено овочевої продукції всього 689,8 тис. тонн, картоплі - 1007,5 тис. тонн», - сказав Юрій Сапронов.

За підсумками 9 місяців 2013 року Харківська область посідає 4 місце за обсягом прямих іноземних інвестицій серед регіонів України

Про це повідомив в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал. «Найбільшу кількість прямих іноземних інвестицій було залучено з країн ЄС – це фінансовий сектор, сектор промисловості, операції з нерухомістю, діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування. Лідером з інвестицій є Франція, друге місце посідає Кіпр, третє – Великобританія. Провідні галузі економіки, такі як сільське господарство, електроенергетика, транспорт, машинобудування, сьогодні також не залишаються без уваги іноземних інвесторів – і це позитивний показник для економіки регіону», – зазначив він.

У 2014 році на Харківщині буде відкрито регіональний Центр надання адміністративних послуг

Про це повідомив в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми спільно з містом будуємо величезний Центр надання адміністративних послуг, рівного якому найближчим часом не буде ніде в Україні. З 2014 року в ньому працюватимуть всі структури, які надають адміністративні послуги, включаючи реєстраційну службу, міграційну службу і земельників, від роботи яких поки ще люди не в захваті», – зазначив він.

Стратегічною метою розвитку науки має стати підвищення конкурентоспроможності всього Харківського регіону

За своїм науковим потенціалом Харківська область посідає 1 місце серед регіонів України. В області налічується близько 200 наукових установ різного профілю, або 15% від загальної кількості у державі. Найбільш важливо, що 60% з них відносяться до галузевих установ. Проте існує ряд проблем, що стримують інноваційний розвиток регіону. Саме про шляхи їх подолання сьогодні йшла мова під час засідання колегії Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури ХОДА на тему «Роль науки як основного чинника інноваційного розвитку промисловості».

З боку Євросоюзу ніхто не збирається компенсувати Україні економічні втрати. Михайло Добкін

Як заявив сьогодні перед початком засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін, адаптація до норм і стандартів Європейського союзу для України дуже витратна. При цьому з боку Європейського союзу ніхто не збирається компенсувати Україні економічні втрати. «Виконуючи взяті на себе зобов'язання, Україна до певної міри переорієнтувала економіку, щоб 28 числа у Вільнюсі мати право підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом. На цьому шляху нам довелося дуже серйозно переглянути наші взаємини з Російською Федерацією і з державами, які входять до Митного союзу. Наслідки відмови від традиційних ринків і перехід на нову систему взаємин з ЄС на перших порах принесе дуже серйозні проблеми, насамперед, у поповненні доходної частини бюджету нашої країни, а значить, і бюджетів регіонів. Ми підійшли до найважливішого рубежу і остаточно побачили, що ніхто не збирається з боку Євросоюзу компенсувати всі економічні втрати нашої країни, як це відбувалося з практично всіма державами, які входили до Асоціації з ЄС чи ставали членами ЄС. Адаптація до норм і стандартів Європейського союзу дуже витратна. З 2004 по 2010 рік ті держави, які влилися в Євросоюз із загальною кількістю жителів 150 млн. осіб - це трохи більше, ніж 3 України, отримали допомоги 243 млрд. євро. Це за неповні 5 років. Україні запропонували допомоги 600 млн. євро. Це при тому, що стати асоційованим членом ЄС нам коштувало б близько 160 млрд. євро з того моменту, як ми підписали угоду, до того моменту, коли б ми повністю адаптували нашу економіку. Ми щороку мали б дотувати в нашу економіку від прямих втрат при переході на європейські стандарти 15-20 млрд. євро», - сказав Михайло Добкін.

З 1 січня якість надання адміністративних послуг буде однаковою для всіх жителів області

«За останні 2 роки в сфері дерегуляції відбулися кардинальні зміни, і сьогодні ми приступаємо до найскладнішого етапу цієї роботи – масштабного реформування сфери надання адміністративних послуг», – зазначив у ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. За його словами, основною проблемою на даний момент є нерівномірність фактично наданих адміністративних послуг – є явні лідери в цьому питанні і явні аутсайдери. Також проблемою є відсутність затвердженого на центральному рівні переліку адміністративних послуг, які повинні надаватися Центрами. У результаті керівництво районів і області стикається з ситуацією, коли різні закони по-різному трактують надання однієї і тієї ж послуги.

До уваги акредитованих ЗМІ!

Від’їзд представників ЗМІ, які акредитовані для висвітлення Міжнародного форуму «Kharkiv - IT», 28 листопада о 8:30 від Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37).

Харківська область посіла друге місце в рейтингу конкурентоспроможності регіонів України - 2013

Про це сьогодні в ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Рейтинг був складений фондом «Ефективне управління», розрахований за методикою Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Для того, щоб отримати статистичні дані, відбулося опитування понад 2000 компаній, які працюють на території України.

Україна виконала своє домашнє завдання, привівши законодавчу базу у відповідність з європейськими стандартами

Про це сьогодні перед початком засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заявив голова ХОДА Михайло Добкін. «Країна перебуває напередодні історичної події - завтра у Вільнюсі почнеться Форум, на якому буде розглядатися багато важливих для життя Європи питання, в тому числі, питання, пов'язані зі Східним партнерством, які безпосередньо стосуються України та інших пострадянських держав. До цього Форуму Україна пройшла дуже непростий шлях, було виконано багато роботи. Проведені серйозні структурні реформи, які кореспондуються з вимогами ЄС, щоб Україна могла претендувати спочатку на підписання Угоди про асоціацію та про Зону всеосяжної торгівлі з європейськими країнами, а надалі приєдналася до європейських держав, які сьогодні живуть однією великою дружною сім'єю. Хочу відзначити, що за винятком кількох законів України повністю і на відмінно виконала своє домашнє завдання, привівши законодавчу базу строго у відповідність з європейськими стандартами», - сказав Михайло Добкін.

На Харківщині тривають рейди з метою виявлення фактів торгівлі забороненими знаряддями лову риби

Сьогодні на харківському ТЦ «Барабашово» на виконання доручення голови ХОДА відбувся рейд з метою виявлення фактів торгівлі знаряддями лову риби, застосування яких заборонено правилами рибальства. У рейді територіэю ринку взяли участь представники Управління охорони, використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства у Харківській області. В ході рейду було виявлено порушення та складено відповідні протоколи.

Україна увійде до п'ятірки країн світу за запасами нетрадиційного газу

Про це в ході зустрічі з кореспондентами центральних телеканалів і національних Інтернет-агентств у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України сказав голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «На запрошення Ріка Перрі, губернатора Техасу, я відвідав родовище компанії «Barnett Shale», яке розробляється дуже швидкими темпами. Компанія, що коштувала 10 років тому 50 тис. дол. США, сьогодні коштує 30 млрд. дол. США і розміщує акції на біржі. У Техасі я дізнався, що дала багатій, ситій і спокійній Америці сланцева революція. Тому я розумію перспективи нашої країни і сподіваюся тільки на те, щоб Україні не перешкодили цей проект реалізувати, і щоб підтвердився той обсяг запасів газу, які припускали виявити американські фахівці. В даний час він не тільки підтвердився, але й перевершив всі очікування. За моїми розрахунками, ми повинні були увійти до сімки країн світу за запасами нетрадиційного газу, але я думаю, ми увійдемо до п'ятірки. Це дасть Україні зовсім інші умови, які буде реалізовувати вже наступне покоління», – зазначив губернатор.

Акція, спрямована на профілактику СНІДу, гепатитів В та С, відбудеться 29 листопада в Харкові

29 листопада о 10.00 на базі Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі (вул. Аерофлотська, 8) в рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом буде проведено Акцію, спрямовану на профілактику ВІЛ/СНІДу, гепатитів В та С. Під час Акції будуть надані консультації фахівців з питань утвердження здорового та морального способу життя і відповідальної поведінки у сфері сексуальних стосунків, причин зараження та шляхів передачі ВІЛ-інфекції та гепатитів В і С, важливості здорового способу життя та запобігання зараження ВІЛ-інфекцією і гепатитами В і С. Також можна буде пройти безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію, гепатити С і В; під гаслом «Курити вже не модно!» обміняти цигарки на цукерки.

Ремонт дороги Харків – Суми стане одним з трьох пріоритетів шляховиків на наступний рік

У ході зустрічі з керівництвом «Укравтодору» були визначені першочергові завдання на наступний рік. Будівництво дороги в бік Сум – одне з них. Про це в ході зустрічі з кореспондентами центральних телеканалів і національних Інтернет-агентств у форматі «Чай з губернатором» в рамках Днів відкритості регіону на виконання соціальних ініціатив Президента України сказав голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ситуація з фінансами зараз дуже погана, я не приховував цього і не приховую. Пріоритет – виплати бюджетникам, харчування в дитячих садах і лікарнях, медикаментозне забезпечення. При цьому ніхто не знімав з нас завдання з ремонту лікарень, шкіл, доріг. Ми намагаємося домовлятися з усіма, хто вірить в нас, і готовий під наше слово вкладати власні кошти в будівництво доріг. Але за чужі гроші багато не побудуєш. Ми намітили три проблеми, які ми обов'язково повинні вирішити в наступному році. Одна з них – дорога в бік Сум. Якби у мене була хоча б мінімальна можливість, я б її вже побудував, але поки такої можливості, на жаль, немає. Як тільки з'являться гроші, дорожні роботи відновляться», – заявив губернатор.

Архів документів