Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині побудують буденний храм задля миру в Україні

На Харківщині побудують буденний храм задля миру в Україні

В сел. Рогань на території Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської РДА, волонтерів і меценатів планується за добу побудувати дерев'яний Храм Архангела Михаїла. За словами ініціатора заходу - керівника театру «Тимур» Антона Жилякова, мета - не просто побудувати будинок, а повторити подвиг віри наших предків.

«Вважається, що першим побудував «повсякденний Храм» князь Володимир, який пообіцяв Богу побудувати Храм, якщо йому вдасться врятуватися від печенігів та зупинити війну. Тож коли він повернувся до Києва, то виконав обіцянку. В давнину, коли громада будувала такий Храм - будь-яка біда відступала. Тому, враховуючи сьогоднішню важку ситуацію в Україні, ідею побудувати Храм за один день, що сходить до традиції так званих «звичайних храмів», згадали діти, які займаються в театрі «Тимур», - сказав він.

Храм буде представляти собою дерев'яний зруб з великим золотим куполом. У Храмі буде гвинтовий фундамент, через що візуально він буде піднятий над землею. Будувати його планують 50 професійних будівельників та волонтерів.

Будівництво Храму розпочнеться опівночі 18 липня і буде тривати протягом доби до 00.00 19 липня.