Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість пожеж у лісових масивах Харківської області скоротилася в 2 рази

Кількість пожеж у лісових масивах Харківської області скоротилася в 2 рази

Про це в ході брифінгу після проведення спільних навчань підрозділів ГУ ДСНС в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк. За його словами, за статистикою кількість пожеж в лісових масивах, розташованих на території Харківської області, з року в рік скорочується. 

«Минулого року було 72 лісових пожеж, цього року - 17. Площа пожеж в 2013 році становила 25 гектарів. На сьогоднішній день їх в половину менше. Це говорить про те, що ми на правильному шляху, що ми обрали правильний вектор нашої роботи і дії всіх служб, які тут були, відпрацьовані. Це показник того, що ми швидко, оперативно і грамотно вирішуємо питання, які ставляться перед нами, як урядом, так і керівництвом облдержадміністрації. Надалі ми будемо нарощувати цю роботу для того, щоб мінімізувати пожежі, втрати від пожеж у лісах, екосистемах, особливо у пожежонебезпечні періоди», - сказав Павло Одарюк.

Перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, у свою чергу, зазначив, що з боку облдержадміністрації буде проведена додаткова робота з головами районних державних адміністрацій. 

«Оскільки саме голови адміністрацій на території тих чи інших районів є керівниками штабів цивільної оборони, на них лежить вся відповідальність за прийняття рішень і дуже багато залежить від того, наскільки правильним чи неправильним було прийняте рішення. Думаю, що тенденція до зниження лісових пожеж та до ефективності їх ліквідації буде продовжена», - сказав Ігор Райнін.