Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 17 лютого, о 15:00  у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ігоря Капусника на тему: «Охорона навколишнього природного середовища в Харківській області».

В галереї «Бузок» відбувся творчий вечір композитора Ганни Сорбат

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся творчий вечір молодого харківського композитора Ганни Сорбат «Consuelo de mi alma...» («Відрада моєї душі...»). У концерті взяли участь сама Ганна Сорбат (вокал, фортепіано), Сергій Давидов (фортепіано, гармоніка), Ганна Сиротіна (флейта), Юхим Мірошниченко (вокал).  В репертуарі автора є твори для різних інструментів і вокальні твори, а також симфонічна поема, яка була її дипломною роботою. Зараз Ганна працює над музикою до кінофільмів. У своїх творах автор намагається передати емоції, які пережила в тих чи інших життєвих ситуаціях. Крім творів композитора в ході вечора також було презентовано збірку її віршів «Дорога додому».

Введено в обіг художній маркований конверт, присвячений 25-й річниці виведення радянських військ з Афганістану

Сьогодні в музеї-діорамі воїнів-інтернаціоналістів Харкова відбулося спецпогашення художнього маркованого конверта, присвяченого 25-й річниці виведення Радянських військ з Афганістану. Це один з багатьох заходів, які відбудуться в області в рік, проголошений Президентом Роком учасників бойових дій на території інших держав. У церемонії взяли участь учасник бойових дій в Республіці Афганістан, заступник голови ХОДА – керівник апарату Василь Хома, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов і голова Московського районного відділення Харківського міського Союзу ветеранів Афганістану Микола Овчаренко.

У кінотеатрі «Боммер» відбувся показ фільму «Ленінградка»

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» відбулася творча зустріч з письменницями Інною Мельницькою та Ольгою Оконевскою - автором книги про життя і творчість Ольги Берггольц «...И возвращусь опять». Також в кінотеатрі відбувся показ фільму «Ленінградка» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.».

Ситуація стосовно соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав змінюється на краще

Про це під час «прямої лінії» у газеті «Слобідський край» повідомив голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. «Життя афганців і наших організацій розділено на декілька етапів. Перший – коли ми тільки-но повернулися з Афганістану. Різко стала відчутною різниця між нами та тими, хто не воював. Тоді почали створюватися невеликі організації ветеранів. Другий етап – організації почали з’являтися масовіше: на великих промислових підприємствах, у навчальних закладах. На початку 90-х ми прийняли рішення про те, що потрібно координувати наші спільні дії. Так і народився Харківський обласний союз ветеранів Афганістану. Нині сюди входять 36 районних організацій, чотири міські й декілька десятків первинних об’єднань. У січні 1983 року було ухвалено постанову ЦК КПРС про пільги воїнам-інтернаціоналістам. Хоч вони й були гідними, однак уже відтоді виникли труднощі з їх дотриманням. Наприклад, проблему житла не розв’язано й досі. Тему медико-психологічної реабілітації також чітко не визначено, адже навіть такої програми не існує. Проте відношення держави змінювалося паралельно зі становленням незалежності України. Завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав ситуація змінюється на краще, і за допомогою місцевої влади ми поступово вирішуємо наші нагальні питання», - сказав Володимир Рижков.

Слухачі Школи юного журналіста сьогодні на практиці освоювали ази газетної журналістики

Сьогодні, 15 лютого, в редакції газети «Слобідський край» відбулося чергове заняття Школи юного журналіста при Департаменті масових комунікацій ХОДА. Його провела головний редактор газети Лариса Гнатченко. За її словами, газета співпрацює зі Школою вже не перший рік. Її випускники - жителі Зміївського, Зачепилівського, Краснокутського районів активно працюють позаштатними кореспондентами «Слобідського краю» Саме зі школярів, захоплених професією, редакція може сформувати мережу власних кореспондентів у районах області.

Мир - це найголовніше, що повинна цінувати кожна людина

Про це сьогодні після покладання квітів до меморіального комплексу загиблим в Афганістані на виконання завдань Президента України сказав заступник голови ХОДА - керівник апарату, учасник бойових дій в Республіці Афганістан Василь Хома. «Для нас цей день дуже важливий. Важливий, тому що 25 років тому закінчилася найтриваліша війна в історії Радянського Союзу. Кожен афганець для себе виніс з цієї війни багато чого. По-перше, ми стали справжніми чоловіками, по-друге, ми перевірили себе в непростих, складних умовах, по-третє, ми зрозуміли, що життя треба цінувати і треба цінувати мир на цій землі. Дуже важливо, щоб зараз всі це розуміли. У сьогоднішній час як ніколи актуально те, що мир - це найголовніше, що повинна цінувати кожна людина. Розв'язати війну або якийсь конфлікт дуже просто, дуже складно потім зупинити вбивства, загибель людей. Боляче, коли втрачаєш близьких, друзів, але ще більш боляче, коли це стає масовим. Тому, дай Бог, щоб на нашій землі завжди був мир», - сказав Василь Хома.

Президент України Віктор Янукович виступає за мирне врегулювання політичної кризи

Президент України Віктор Янукович виступає за мирне врегулювання політичної кризи і наголошує, що ні одна сторона не повинна порушувати закон. Про це він сказав під час інтерв’ю журналісту Віталію Коротичу. «Мене штовхали і штовхають до різних способів, як розібратися в цій ситуації. Але я хочу сказати, що не хочу воювати. Я не хочу, щоб будь-які рішення приймались таким радикальним шляхом, і не хочу воювати. Я хочу зберегти державу», - сказав Віктор Янукович.

У Харкові вшанували пам'ять загиблих в Афганістані

У Харкові з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан  на виконання завдань Президента України відбулося покладання квітів до меморіального комплексу загиблим в Афганістані. У заході взяли участь заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков.

Звернення Президента України з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні співвітчизники! Сьогодні ми віддаємо шану нашим землякам, яким довелося виконувати свій громадянський і військовий обов'язок у «гарячих точках» планети, брати участь у локальних війнах та врегулюванні воєнних конфліктів. У цьому році, оголошеному в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав, також відзначається 25-річчя виведення військ колишнього СРСР з Афганістану.

Шановні воїни-афганці!

В 25-й раз ми відзначаємо день виведення радянських військ із Афганістану. Закінчення війни, що калічила і забирала юні життя, чекали протягом довгих десяти років. Туди ви йшли безвусими юнаками, звідти поверталися досвідченими воїнами, справжніми мужами, які знають ціну життя і смерті, і гідно витримали випробування. Через десятиліття дух бойового побратимства продовжує вас об'єднувати в особливе співтовариство воїнів-афганців, де високо цінуються взаємовиручка, честь і достоїнство. Ми схиляємо низько голови в пам'ять про ваших бойових друзів, що не повернулися з війни чи не дожили до цього дня, і розділяємо біль втрати з їх рідними та близькими. Ми завжди будемо пам'ятати про тих, хто в мирний для країни час опинився на війні і чесно виконав свій воїнський обов'язок. Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Події дня

Сьогодні, 15 лютого, о 10:15 у редакції газети «Слобідський край» (пл. Свободи, 5, Держпром, 6 під'їзд, 7 поверх) відбудеться заняття Школи юного журналіста; об 11:00 біля Меморіального комплексу загиблим в Афганістані (вул. Культури, 23, сквер біля станції метро «Наукова») відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан; о 13:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться творча зустріч з письменницями Інною Мельницькою та Ольгою Оконевською - авторами книги про життя та творчість Ольги Берггольц «… И возвращусь опять», показ фільму «Ленинградка» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.»; о 13:00 у музеї-діорамі воїнів-інтернаціоналістів Харкова (вул.Юр'ївська, 7) відбудеться введення в обіг конверта і спеціальне гасіння поштової марки, присвячених 25-й річниці виведення Радянських військ з Афганістану; о 17:00 в інформаційно-вистаковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться творчий вечір молодого харківського композитора Ганни Сорбат "Consuelo de mi alma..." ("Розрада моєї душі ...").

Кожен воїн-афганець чесно виконав свій обов'язок

Про це сказав в ході урочистого заходу з нагоди відзначення 25-ї річниці виведення Радянських військ з Республіки Афганістан, які відбулися в рамках проголошеного Президентом Року учасників бойових дій на території інших держав, голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. «Сьогодні наш день перемоги, сьогодні 25 років як закінчилася найдовша війна в історії Радянського Союзу. Харківщина гідно брала участь у цій війні, тут проживають сотні хлопців, які мають бойові нагороди. Ми не осоромили ані своїх батьків, ані своїх дідів. Ми виконали свій обов'язок повністю. За ці 25 років звучали різні судження про цю війну, але я вам можу сказати тільки одне: жодна людина, яка пройшла через цю війну, не повинна відчувати сум'яття. Ми виконали свій обов'язок чесно», – зазначив він.

На Харківщині 95% воїнів-афганців пройшли лікування в амбулаторних умовах

Про це під час прес-конференції розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров`я ХОДА Галина Сіроштан. «Найбільш поширені серед воїнів-афганців серцево-судинні захворювання, хвороби нервової системи і хірургічні захворювання. Відповідно до цього ми складаємо порядок оздоровлення цих пацієнтів. Якщо подивитися на статистику минулого року, то кожний третій афганець отримує стаціонарне лікування, в амбулаторних умовах отримали лікування 95% воїнів-інтернаціоналістів, зареєстрованих на території Харківської області», - розповіла Галина Сіроштан.

Цього року Харківська область має отримати близько 160 автомобілів екстреної медичної допомоги

Про це сьогодні під час відвідування комунальної установи «Ржавецький психоневрологічний інтернат» повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. «Сьогодні вже затверджено рішення про виділення 95 автомобілів для Харківської області, з яких 7 автомобілів марки «Газель», всі інші PEUGEOT. Їх ми плануємо отримати до кінця березня цього року. Ми плануємо 54 автомобілі виділити для обслуговування міста Харкова, 41 автомобіль буде переданий у районні центри. В кожен міжрайонний медичний центр буде передано по 2 автомобілі,в кожну притрасову лікарню буде додано ще по 1 автомобілю. Райони з меншою кількістю населення отримають теж по 1 автомобілю», - сказав Ігор Шурма.

Більшість районів області забезпечили належні технічні умови для ефективної роботи електронної системи «Діти»

Стан роботи з ведення Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» службами у справах дітей на території Харківської області сьогодні розглядався під час Обласної селекторної наради під головуванням заступника голови ХОДА Ігоря Шурми. Передбачається, що з 2014 року всі форми державної статистичної звітності стосовно дітей, які залишилися без піклування, стан опіки, піклування, усиновлення, взяття та зняття з обліку, наявності у дітей житла, перебування їх у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу буде зберігатися саме в електронній системі «Діти».

Кабінет Міністрів перерахував матеріальну допомогу сім'ям загиблих внаслідок пожежі на Харківській ювелірній фабриці

Кабінет Міністрів України перерахував матеріальну допомогу сім'ям загиблих внаслідок пожежі на Харківській ювелірній фабриці. Кошти почали надходити на індивідуальні рахунки членів сімей загиблих. Про це повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. Загальна сума матеріальної допомоги становить 800 тис. грн. - 100 тис. грн. на кожну сім'ю.

На Харківщині у всіх соціальних закладах для психоневрологічних хворих створені абсолютно нові санітарні умови

Про це сьогодні під час відвідування комунальної установи «Ржавецький психоневрологічний інтернат» повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що в мережі соціальних закладів Харківської області 9 установ, де знаходяться психоневрологічні хворі. «Особливістю таких установ є те, що ці люди приречені до кінця свого життя перебувати у таких закладах. У них немає іншої надії і сподівань, що їм хтось допоможе крім персоналу, який тут працює. Відтак влада намагається максимум зробити для того, щоб умови життя цих людей і роботи персоналу були комфортными. В 2011 році після інспекції всіх 9 закладів ми ухвалили рішення про те, що треба напрацювати середньостроковий план з покращення умов. Він передбачав, передусім, створення абсолютно нових санвузлів, харчоблоків і їдальні, лазні і приміщень, де проводиться прання. На цьому етапі я можу сказати, що ми своє зобов’язання за 2 роки виконали. З обласного бюджету було виділено більше 4 млн. грн. державних коштів. Крім цього, було залучено майже 2 млн. грн. позабюджетних коштів. Це був перший етап. На другому етапі ми приступимо до покращення умов проживання людей. Ми повинні розуміти, що це непрості люди, і тут повинні бути відповідної конструкції і міцності ліжка, меблі, двері. На моє глибоке переконання, якщо ми це забезпечимо, це є той мінімум, який ми взяли на себе, і ми його виконаємо», - сказав Ігор Шурма.

Михайло Добкін привітав воїнів-інтернаціоналістів з 25-ою річницею виведення Радянських військ з Афганістану

Сьогодні в Палаці студентів НУ "Юридична академія ім. Ярослава Мудрого" відбувся урочистий прийом з нагоди відзначення 25-ї річниці виведення Радянських військ з Республіки Афганістан. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, заступник голови – керівник апарату ХОДА, учасник бойових дій в Афганістані Василь Хома, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов.

Головне завдання проведення Року воїнів-інтернаціоналістів - підвищення рівня їх соціального захисту

Сьогодні в ході прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій» голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков розповів про проведення в Україні Року воїнів-інтернаціоналістів.

Сім'ї загиблих воїнів-інтернаціоналістів найбільш постраждали від Афганської війни

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій» розповів голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. Він підкреслив, що в середньому в рік за допомогою до обласного Союз ветеранів Афганістану, а також в районні та міські підрозділи, звертається кілька тисяч чоловік.

В області організовано щорічний медичний огляд воїнів-інтернаціоналістів

В рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій Департаментом охорони здоров`я розроблені конкретні заходи щодо надання медичної допомоги. Про це під час прес-конференції розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров`я ХОДА Галина Сіроштан. «Кожного року, в першому кварталі, проводяться профілактичні огляди цієї категорії громадян та членів їх сімей. Складаються плани оздоровлення, і медичні працівники дуже ретельно слідкують за їх виконанням», - повідомила Галина Сіроштан.

Афганці складають основу тих людей, які намагаються пояснити нашому суспільству, що не можна допустити протистояння і кровопролиття

Про це сьогодні в ході брифінгу після відвідування комунального закладу «Ржавецький психоневрологічний інтернат» заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що завтрашній день - 25-а річниця виведення Радянських військ з Республіки Афганістан - є символічним для величезної кількості тоді хлопців, а сьогодні вже для досить дорослих чоловіків, які служили в зоні бойових дій.

Воїни-інтернаціоналісти Харківщини отримують матеріальну допомогу на оплату послуг ЖКГ

На сьогодні в Харківській області в органах соціального захисту населення перебуаває на обліку майже 10 тисяч воїнів-інтернаціоналістів, з них 797 – інваліди війни. Про це повідомила під час прес-конференції заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Ерміліна. «Президентом України 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав. З цією метою Кабінетом Міністрів України затверджений план заходів, які будуть виконуватися протягом року. Законом України про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту зафіксовані і надані пільги для воїнів-інтернаціоналістів. Це пільги по житлово-комунальним послугам, надання безкоштовно санаторно-курортних путівок, надання реабілітаційних засобів. Компенсація за послуги ЖКГ складає 100% для інвалідів війни, 75% для учасників бойових дій та 50% для сімей загиблих. Кожній сім’ї загиблих, згідно обласної програми соціального захисту населення, щорічно надається матеріальна допомога в розмірі 1 тис. грн. на погашення послуг ЖКГ. В місті половину надає держава, а другу половину – бюджет Харкова», – зазначила вона.

На Харківщині крок за кроком змінюються умови для роботи трудових колективів і перебування людей в інтернатних установах

Про це сьогодні в ході візиту до комунального закладу «Ржавецький психоневрологічний інтернат» заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Ржавецький психоневрологічний інтернат є позитивним прикладом синтезу сил небайдужих людей, трудового колективу, соціально відповідального бізнесу і влади. Крок за кроком тут змінюються умови для роботи трудового колективу та перебування людей. Ми говоримо про те, що, змінивши філософію, тут змінили все: від дрібниць до глобальних речей. Ні ремонт пральні, ні санвузли, ні відремонтовані палати не можуть максимально корисно служити людям, якщо тут не буде правильного, професійного, доброго ставлення. Коли все це разом склалося, ми отримали такий інтернат, який бачимо сьогодні. Звичайно, тут ще дуже багато роботи, потрібні капіталовкладення. Але тут є найголовніше - правильне ставлення до людей і до своїх службових обов'язків», - сказав Михайло Добкін.

Харківська область є одним з лідерів за кількістю створених прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

Про це сьогодні в ході брифінгу після відвідування комунального закладу «Ржавецький психоневрологічний інтернат» заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Харківська область є одним з лідерів за кількістю створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Поряд з Київською та Дніпропетровською областями ми маємо найбільші темпи щодо зменшення кількості дітей, які перебувають в інтернатних установах», - сказав він.

На Харківщині планують оптимізувати мережу інтернатних установ

Про це сьогодні після відвідування комунального закладу «Ржавецький психоневрологічний інтернат» заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що у зв'язку з позитивною роботою зі створення прийомних сімей та будинків сімейного типу звільняються приміщення дитячих інтернатів, в які надалі, можливо, будуть розселяти ряд психоневрологічних інтернатів.

Тарас Шевченко може стати символом примирення України

Великого українського поета Тараса Шевченка цінують у всіх регіонах нашої країни, тому він може стати символом примирення. Так директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко прокоментував ініціативу Президента України Віктора Януковича проголосити 9 березня, 200-ту річницю з дня народження Кобзаря, Днем національного примирення українського народу. «Чому б Тарасу Шевченко не стати символом примирення країни, якщо він завжди нас об'єднував, завжди давав нам зрозуміти, що ми – єдина нація. Він може об'єднати Україну своїм генієм. Примирятися завжди і скрізь можна, помиритися завжди набагато складніше, ніж просто кидати один в одного каміння. Тому я, звичайно ж, підтримую таку ініціативу, як і кожна людина. Демократія – це, перш за все, виконання законів і повага один до одного», – зазначив він.

Президент зробив дуже важливий і об'єднуючий крок, запропонувавши 9 березня зробити Днем національного примирення

Коментуючи ініціативу Президента України про проголошення Дня національного примирення українського народу, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив: «Я позитивно ставлюся до будь-якої ідеї примирення в нашому суспільстві. Подивіться, що у нас сьогодні відбувається. Державні символи, зокрема державний прапор, стають символом опору. Незрозуміло, чому частина людей присвоює право вважати державний прапор України символом, з яким можна йти на захоплення будівель. При цьому поряд з державним прапором з'являється прапор тих військових формувань, які під час Другої світової війни воювали на боці окупантів. Це робить ситуацію ще більш цинічною. Тарас Шевченко - це символ для всіх жителів нашої країни. Тому Президент зробив дуже важливий і об'єднуючий крок, запропонувавши 9 березня зробити Днем національного примирення».

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Красноградському районі

Станом на 14 лютого 2014 року в Красноградському районі працює 15 котельних (100%), опалюються усі 66 об’єктів соціальної сфери: 23 школи, 13 дитячих та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 132 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Красноградського району працюють диспетчерські служби: Красноградське підприємство теплових мереж, телефон (05744) 7-34-09, Красноградське КП «Водоканал», телефон (05744) 7-12-93, Красноградське житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство, телефон (05744) 7-08-42.

Архів документів