Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Названі райони області, які лідирують по реалізації м'яса і виробництву молока

Названі райони області, які лідирують по реалізації м'яса і виробництву молока

В галузі тваринництва можна позитивно відзначити Балаклійський та Зачепилівський райони області, в яких по реалізації м'яса, виробництву молока, чисельності поголів'я великої рогатої худоби і свиней темпи росту вище 100%. Про це 7 листопада в ході обласної селекторної наради на тему «Про соціально-економічний розвиток районів Харківської області» повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. За його даними, за 9 місяців поточного року порівняно з відповідним періодом 2013 року виробництво молока в сільськогосподарських підприємствах Харківської області збільшилася на 4,9% за рахунок зростання продуктивності корів.

Найкращі результати досягнуті в Коломацькому (253,5%), Первомайському (132,9%), Ізюмському (124,2%), Печенізькому (122,3%), Сахновщинському (117,3%), Великобурлуцькому (117,3% ) та Вовчанському (114,3%) районах.

Збільшилося поголів'я великої рогатої худоби, корів і свиней в Коломацькому та Лозівському районах.

Водночас, як зазначив Віктор Коваленко, в ряді інших районів є певні проблеми в тваринництві. А саме, в Богодухівському, Валківському, Дергачівському, Зміївському, Краснокутському районах, де по всіх позиціях відбулося зниження показників тваринництва порівняно з відповідним періодом 2013 року.