Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Лозівському районі

Станом на 19 лютого 2014 року в Лозівському районі працює 8 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (41 заклад – 100%): 24 школи та 17 дитячих закладів. До централізованого теплопостачання підключено 52 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальному підприємстві «Тепловодосервіс» Лозівського району працює диспетчерська служба, телефон (05745) 6-73-51.

У 2013 році до всіх гілок влади Харківської області надійшло понад 158 тис. звернень

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Тетяна Гравнова. «У минулому році в рамках реалізації завдань Президента України щодо належної роботи із зверненнями громадян до всіх гілок влади області надійшло понад 158 тис. звернень. Це на 18% менше попереднього року. Усього в листах було порушено понад 164 тис. різноманітних питань. Найголовнішими залишаються питання аграрної політики, земельних відносин, комунального господарства, соціального захисту, житлової політики. Безпосередньо до обласної державної адміністрацїі за звітний період надійшло 5 800 звернень, що також на 28% менше, ніж у 2012 році. Зменшення кількості звернень, на наш погляд, пов’язано з тим, що люди стали більш звертатися за телефоном урядової гарячої лінії», - сказала Тетяна Гравнова.

Спортсмени Харківщини вибороли 27 медалей на зимовому чемпіонаті України з велосипедного спорту

З 13 по 17 лютого 2014 року в м. Львів відбувся зимовий чемпіонат України з велосипедного спорту на треку серед чоловіків, жінок, юніорок, юніорів, юнаків та дівчат. У змаганнях взяли участь 28 збірних команд областей та міст України, загальна кількість учасників 267 чоловік.

Події дня

Сьогодні, 19 лютого, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція завідуючої комунальним закладом «Редакційно-видавнича група Харківського тому серії «Реабілітовані історією» Людмили Ровчак, завідувача комунальним закладом «Обласна пошуково-видавнича наукова редакція Книга Пам'яті України Харківської області» Віктора Петренка на тему: «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичного виховання підростаючого покоління»; О 15:00 в онлайн режимі за Інтернет адресою: http://www.sq.com.ua/ почнеться відео - інтернет семінар для підприємців і тих, хто бажає розпочати власну справу, на тему: «Особливості ліцензування діяльності суб'єктів господарювання у 2014 році»; О 16:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбудеться відкрита лекція кінокритика Володимира Миславського на тему: «Кінематограф дореволюційної Росії».

Звернення Президента України

Дорогі співвітчизники! У нас з вами були різні випробування. Але сьогоднішнє, мабуть, найважче з них. Сталася біда - загинули люди. І це великий біль і трагедія для кожного з нас. Однак і це ми разом мусимо пережити і подолати. З самого початку нинішнього протистояння я закликав до діалогу, будучи категоричним противником силових варіантів, а тим паче - кровопролиття. Це мій життєвий принцип - жодна влада не варта й краплі пролитої за неї крові. Саме цим принципом я керувався у 2004-му році, коли зупинив своїх прихильників від зіткнення з прихильниками мого опонента. Тому і в нинішньому конфлікті я робив ставку на діалог. Бо Господь дав людині мову для того, щоб вона могла порозумітися з іншою людиною.

У Харківській області зменшено споживання газу на 6,5%

Про це в ефірі програми «Тема дня» на ХОД ТРК повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «На території Харківської області працює програма модернізації системи теплопостачання, розрахована на 2011-2015 роки. Ми, займаючись модернізацією в цілому, в системі теплопостачання намагаємося все робити, щоб скоротити кількість підприємств та котелень, які працюють на газі. Кабінетом Міністрів було поставлено завдання зменшити в кожній області споживання газу на 5%. У Харківській області у 2013 році ми його зменшили на 6,5%. І таку політику ми будемо продовжувати і цього року. Наші інвестори готові ще в 3-х районах встановити котельні, що працюють на альтернативному паливі - брикетах, пеллетах і антрациті», - сказав заступник голови ХОДА.

Рівень розрахунків споживачів області за послуги теплопостачання складає 85,1%

Про це в ефірі програми «Тема дня» на ХОД ТРК повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  Він розповів, що населення розраховується на 100 %, не до кінця розрахувалися деякі підприємства та установи.

Опалювальний сезон в Харківській області проходить стабільно

Про це у програмі «Тема дня» на ХОД ТРК розповів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  «З початку опалювального сезону всі аварійні ситуації, які виникали, ліквідувалися швидко, в нормативні терміни. Не було такого , щоб тривалий час була відсутня електроенергія, газ, вода і тепло. Усі аварійні ситуації усувалися в такі терміни, що люди не встигали відчути незручності. Сьогодні 100 % об'єктів соціальної сфери, 100 % житла з опаленням, 100% котелень працюють без збоїв », - розповів Валентин Дулуб.

Робоча група з урегулювання політичної кризи звертається з вимогою припинити ескалацію конфлікту та озброєне протистояння і негайно сісти за стіл переговорів

Учасники робочої групи з урегулювання політичної кризи в Україні констатують порушення з боку лідерів опозиції досягнутих домовленостей під час переговорів. Про це заявила член робочої групи, в.о. Міністра юстиції Олена Лукаш.

Темп розвитку медицини на  Харківщині буде збережено

Про це сьогодні в ході підсумкової прес-конференції у зв’язку з переходом на інше місце роботи розповів заступник голови ОДА Ігор Шурма. «Я завжди казав, що існує так званий харківський стандарт якості роботи. Тобто не розпорошення грошей, не розмазування проектів на 10 років, а конкретна мета, конкретна робота, яку потрібно довести до кінця. І я вважаю, що ми маємо чим пишатися, ми багато чого досягли у галузі охорони здоров’я, і якщо би вдалося хоча б частину всього цього реалізувати у Львові, це було б дуже добре, тому що від цього краще буде людям», - сказав Ігор Шурма.

Після перемир'я в Україні має настати інше життя

Президент України несе відповідальність за долю держави, тим більш якщо мова йде про можливе серйозне громадянське протистояння – зазначила сьогодні під час програми «Тема дня» на ХОД ТРК голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова, говорячи про ініціативу Президента України оголосити 9 березня Днем національного примирення. На її думку, у вирішенні такого важливого питання має брати участь не якесь вузьке, призначене саме собою або «майданом» коло людей, а широкі маси різних категорій населення країни, як за віком, так і за професійною діяльностю.

У Харкові обговорили пріоритети розвитку сучасної освіти

В ХГУ «Народна українська академія» відбулася Міжнародна науково-теоретична конференція «Пріоритети розвитку сучасної освіти: теорія, методологія, практика». В обговоренні взяли участь ректор ХГУ «НУА» Валентина Астахова, ректор ХНУ ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров, заступник наукового керівника Національного дослідницького університету «Вища школа економіки» Лев Любімов, а також вчені зі Швеції, Росії, Казахстану, Білорусії і України.

Ігор Шурма переходить на роботу до Львівської ОДА (доповнено)

Заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма сьогодні дав підсумкову прес-конференцію у зв’язку з переходом на інше місце роботи. За словами заступника голови ОДА, причиною його відходу з посади стали особисті сімейні причини. «Я повинен зважати, що у мене є батьки, дружина, яка знаходиться поруч з батьками. Я їм повинен надати преференції. Для мене найголовніше - сімейні ціності», - зазначив Ігор Шурма.

Триває пошук осіб, винних у появі на річці Сіверський Донець нафтових плям

Відділом інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Харківській області відібрано проби води у річці Сіверський Донець та здійснено їх аналіз на вміст забруднюючих речовин За результатами проведених аналізів, зафіксовано перевищення вмісту нафтопродуктів у 1,5 рази.

У 2013 році заборгованість з виплати заробітної плати на Харківщині скоротилася на 14,3 млн. грн.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, станом на 01.01.2014 загальна заборгованість з виплати заробітної плати по Харківській області склала 74,3 млн. грн. У порівнянні з початком 2013 року вона скоротилася на 14,3 млн. грн. (на 16,2 %). З них: на економічно активних підприємствах борги склали 30,8 млн. грн.; на підприємствах – банкрутах - 34,7 млн. грн., на економічно неактивних підприємствах - 8,8 млн. грн.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 18 лютого 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад (100%), 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Куп’янському районі

Станом на 18 лютого2014 року в Куп’янському районі працює 26 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (31 заклад – 100%): 22 школи та 9 дитячих закладів. До централізованого теплопостачання підключено 23 житлових будинки (100%).

Підприємцям Харківщини розкажуть про особливості ліцензійної діяльності

19 лютого 2014 року з 15.00 до 16.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації проводить відео-інтернет семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему: «Особливості ліцензування діяльності суб'єктів господарювання у 2014 році»

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття рідним загиблих на шахті «Північна»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін направив телеграму на ім’я голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького. «Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу трагедії, що сталася на шахті «Північна» ДП «Макіїввугілля», висловлює співчуття рідним загиблих і бажає якнайшвидшого одужання потерпілим», – йдеться у тексті телеграми.

Події дня

Сьогодні, 18 лютого, о 10:00 у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27, конференц-зала) відбудеться Міжнародна науково-теоретична конференція «Пріоритети розвитку сучасної освіти: теорія, методологія, практика»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться підсумкова прес-конференція заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми у зв'язку з переходом на інше місце роботи

Ініціатива Президента України оголосити 9 березня Днем національного примирення має бути повністю підтримана суспільством

Про це 17 лютого сказав під час програми «Тема дня» на ХОД ТРК ректор Харківського національного педагогічного університету ім.Григорія Сковороди Іван Прокопенко. Він підкреслив, що всі ініціативи, спрямовані на те, щоб у нашій гідній, мирній країні, якою за своєю природою є Украна, було менше суперечностей, заслуговують на увагу.

У 2014 році на Харківщині планується ввести в дію перший пост стаціонарного спостереження за станом повітря

Розроблений та пройшов державну експертизу проект створення регіональної системи екологічного моніторингу в Харкові і Харківській області, який передбачає 10 постів спостереження. Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ігор Капусник. За його словами, загальна вартість проекту становить 9 млн. 486 тис. грн., в т.ч. будівельно-монтажні роботи – 185 тис. грн, обладнання – 6 млн. 893 тис. грн, пусконалагоджувальні роботи – 87 тис. грн. Система передбачає контроль за основними показниками забруднення, які на сьогоднішній день контролюються всіма суб'єктами моніторингу.

У Харкові покращилася якість атмосферного повітря

Про це в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ігор Капусник. «При аналізі стану атмосферного повітря у порівнянні з 2012 роком відзначається незначне зменшення вмісту пилу, діоксиду азоту, сажі, формальдегіду, фенолу та інших речовин. Індекс забруднення атмосфери міста Харкова в 2013 році становив 3, 47, в 2012 році - 4,53, а в попередні роки - в межах 4,7-4,8», - повідомив Ігор Капусник.

Площу природно-заповідного фонду в Харківській області планується довести до 111 тисяч га

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ігор Капусник. Він підкреслив, що заповідний фонд Харківщини сьогодні налічує 242 об'єкта загальною площею 74 тисяч га, що становить 2,36% від загальної площі Харківської області. У складі фонду - 3 національні парки, 7 регіональних ландшафтних парків та об'єкти місцевого значення.

Андрій Моченков провів особистий прийом громадян в Первомайському районі

На виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо належної роботи із зверненнями громадян заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков провів особистий прийом в Первомайському районі. До нього зверталися жителі району з питаннями, що стосувалися, зокрема, руху електропоїздів і їх додаткових зупинок, розміру заробітної плати та якості покриття мобільних операторів.

У грудні 2013 року був повністю завершений водообмін в Краснопавлівському водосховищі

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ігор Капусник. «Досить гострою є проблема щорічного водообміну Краснопавлівського водосховища по каналу Дніпро-Донбас. У 2013 році постановою Кабінету Міністрів з Державного фонду охорони навколишнього середовища було виділено 40 млн. грн. на водообмін в Краснопавлівському водосховищі. Він був повністю завершений у грудні 2013 року», - сказав Ігор Капусник.

У 2013 році в рамках програми «Питна вода» на Харківщині було виконано робіт на 15,4 млн. грн.

Про це сьогодні сказав під час прес-конференції директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник. «У 2013 році було виконано реконструкцію водозабірних конструкцій по вул. Курортна в м. Люботин, технічне переоснащення та відновлення насосного обладнання в смт. Коломак. Проводилась реконструкція водопроводу в м. Барвенково і в селі Червоний Оскол Ізюмського району, будувалися каналізаційні мережі по вул. Першотравневый у Краснокутську. 150 тис. грн були спрямовані КП «Харківводоканал» на виконання робіт з укріплення дамби Печенізького гідровузлу», - сказав він.

Наявність пістії в Сіверському Донці не погіршила якість води в річці

Сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ігор Капусник нагадав, що минулого року в річці Сіверський Донець було виявлено рослину пістія - водорість, яка розводиться в декоративних цілях для акваріумів. Ігор Капусник розповів, що протягом 2013 року Департамент екології та природних ресурсів проводив роботу з вивчення впливу пістії на якість води в Сіверському Донці. В результаті проведених досліджень було виявлено, що рослина не погіршила якість води в річці, а в деяких випадках навіть зазначалося окреме поліпшення і зниження концентрації забруднюючих речовин.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Краснокутському районі

Станом на 17 лютого 2014 року в Краснокутському районі працює 43 котельні (100%), опалюються усі 55 об’єктів соціальної сфери: 14 шкіл, 11 дитячих та 30 лікувальних заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Для забезпечення сталого розвитку Харківського регіону планується залучення інформаційних технологій

20 лютого о 13.00 у Харківському національному університеті радіоелектроніки (пр. Леніна 14, 2-й поверх, зал засідань вченої ради) відбудеться круглий стіл «Пріоритетні напрями впровадження інформаційних технологій для забезпечення сталого розвитку Харківської області», в рамках якого відбудеться обговорення концепції залучення міжнародних проектів та програм в Харківську область, а також презентація Центру регіонального розвитку інформаційних технологій ХНУРЕ. У круглому столі візьмуть участь представники ХОДА, Харківської обласної та міської рад, районних рад Харківської області, науковці, керівники міжнародних IT-компаній, члени Громадської ради при ХОДА.

Архів документів