Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 200-річчя від дня народження Т. Шевченка на Харківщині було проведено поетичний марафон

До 200-річчя від дня народження Т. Шевченка на Харківщині було проведено поетичний марафон

Наймасштабнішим заходом на Харківщині до 200-річчя від дня народження Т. Шевченка  стало проведення поетичного марафону “Тарас Шевченко – поет, мислитель і пророк”, який стартував 21 лютого 2014 року. У ході жеребкування поміж районами області були розподілені поетичні твори Кобзаря для їх подальшої творчої презентації в жанрах образотворчого мистецтва, есе (нариси, публіцистичні статті), декоративно-прикладної творчості (в’язання, вишивка, вироби з глини, дерева, металу, тощо), фотографії із заходів, присвячених Т.Г.Шевченку.

Учасниками марафону стали централізовані бібліотечні системи Барвінківського, Близнюківського, Валківського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Дергачівського, Зачепилівського, Золочівського, Кегичівського, Коломацького, Красноградського, Краснокутського, Куп`янського, Лозівського, Нововодолазького, Первомайського, Печенізького, Шевченківського районів, м. Первомайський та м. Чугуїв.

Усі роботи увійшли до Віртуальної книги «Ювілейний літопис поетичного марафону». Їх можна переглянути на сайтах організаторів - обласної бібліотеки для дітей  та обласної універсальної наукової бібліотеки.