Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін підвів підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області за 9 місяців поточного року

Ігор Райнін підвів підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області за 9 місяців поточного року

За підсумками 9 місяців зведений бюджет Харківської області виконано на 100,9%. Із 34 місцевих бюджетів не виконано тільки бюджет м.Харкова. Про це 7 листопада в ході обласної селекторної наради на тему «Про соціально-економічному розвитку районів Харківської області» повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

«У сільському господарстві індекс валової продукції склав плюс 32% - це третє місце по Україні серед регіонів, наш середньообласний показник перевищує в 2 рази національний рівень. Тут ми повинні подякувати аграріям і відзначити, що ті пріоритети, які ми перед собою ставили в березні і квітні, були визначені вірно. Про це говорить і рекордний врожай зернових і зернобобових. Сьогодні ми вже маємо 4,5 млн. т - це абсолютний рекорд по валу, і по врожайності зернових маємо 46 ц/га», - сказав він.

Якщо індекс виробничої продукції області за 9 місяців становить мінус 3% (показник по Україні -  мінус 9%), то по харчовій промисловості відзначено значне зростання - близько 10%, і не тільки за рахунок виробництва сигарет і напоїв, а й за рахунок основної групи товарів - м'яса, молока та інших продуктів.

«Дуже важливі для регіональної економіки позитивні тенденції відбулися в зовнішньоекономічній діяльності. Позитивне сальдо балансу експорту і імпорту підприємств області склало 120 млн. доларів», - підкреслив Ігор Райнін.

«Такого показника у нас не було ніколи за підсумками 9 місяців: ми маємо плюс 70 млн. доларів за послуги і 50 млн. доларів - за експорт товарів. Зростання експорту в країни Євросоюзу склало 47%. Це результат роботи двох наших департаментів з диверсифікації ринків збуту, яку ми системно проводили в цьому році. Сьогодні ми чітко можемо сказати, що Харківська область входить в першу десятку регіонів України, а серед промислових областей (м.Київ, Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська, Сумська області) є однозначним лідером», - сказав віце-губернатор.