Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Коломацькому районі

Станом на 13 лютого 2014 року в Коломацькому районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі 17 об’єктів соціальної сфери: 4 школи, 4 дитячі та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Рух транспортних засобів через місцевий пункт пропуску «Олександрівка - Безіменне» відновлено

У місцевому пункті пропуску через державний кордон «Олександрівка-Безіменне», розташованому у Золочівському районі Харківської області, з 11 лютого відновлено рух транспортних засобів. Його пропускна спроможність становить 250 транспортних засобів та 600 осіб за добу. Сьогодні пункт пропуску відвідав та ознайомився з його роботою заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату Василь Хома.

14 лютого відбудеться майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «Нерозлучники»

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва запрошує 14 лютого о 16.00 на майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «Нерозлучники». Заняття проведе майстер Тетяна Оглобліна. Лялька «Нерозлучники» – символ і оберіг міцного сімейного союзу, тому робиться на єдиній «руці», щоб чоловік і дружина йшли по життю рука об руку, були разом у радості й біді.

Віктор Янукович відзначив державними нагородами воїнів-інтернаціоналістів Харківщини

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України», яким за значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав постановив нагородити воїнів-інтернаціоналістів Харківщини.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 6 км доріг державного та 22 км доріг місцевого значення. Використано для забезпечення безпечного проїзду 7,64 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 50 одиниці техніки і 90 дорожніх робітників.

«Беркут» повернув повагу до міліції

Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, звертаючись до матерів і дружин міліціонерів харківського «Беркута». «Ваші сини і чоловіки зробили те, чого не змогли б зробити кращі фахівці в області піару. Вони повернули повагу до міліції. 1 лютого, коли в Палаці спорту зібралися представники 20 регіонів України, виступав ветеран правоохоронних органів, який завершив свій виступ словами про те, що справжні герої сьогодні в Києві, і їм треба побажати стійкості і мужності. Шість тисяч людей встали, аплодували стоячи і скандували «молодці!». Завдяки «Беркуту» в нашій країні не сталося громадянської війни. Ми абсолютно не сумніваємося, що наші хлопці могли за 5 хвилин розігнати «майдан», але їх стійкість, мужність і витримка допомагає врятувати людські життя. Крім відваги, яка властива всім чоловікам, вони проявили серйозну громадянську позицію. Все мине, але честь залишиться», – підкреслив він.

На ХОД ТРК відбудеться телемарафон з нагоди 25-річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан

Харківська облдержадміністрація та Харківська обласна державна телерадіокомпанія 13 лютого організовує телемарафон з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Триватиме телемарафон з 14:00 до 18:00.

Михайло Добкін підтримав Президента в бажанні вирішити конфлікт мирним шляхом

Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив у ході круглого столу «Соціально-економічні та політичні процеси в посткризовій Україні». «Коли критикують владу, я повноцінно переношу це все на себе, тому що я – невіддільна частина влади. Багато чого з того, що зроблено в країні не так, як хотілося б людям, відношу до своєї вини, тому що можливості і важелі у мене в різні періоди були. Я хочу підтримати Президента в його наполегливому бажанні мирним шляхом вирішити даний конфлікт. Помста – зброя слабких, а от перебороти в собі напад помсти, перебороти емоції і змусити думати і приймати рішення тверезою головою – доля небагатьох. Я пишаюся, що Президент не дав загинути тим, хто не цінує ні своє життя, ні чужу», – зазначив він.

Ми маємо підтримати всіх хлопців, які служать в «Беркуті»

Таку точку зору висловила заступник голови обласної ради Людмила Давидова під час акції «Жінки-депутати фракції Партії регіонів в обласній раді – матерям і дружинам міліціонерів харківського "Беркута"». «Ви бачили на останній сесії обласної ради, що ми підтримуємо ваших чоловіків, синів, і всіх тих хлопців, які служать в «Беркуті», розуміючи, наскільки складно зараз їм там, і як багато неправдивої інформації йде по багатьох каналах. Іноді, коли дивишся на це все і знаєш, що є насправді, серце обливається кров'ю. Не діяти ми не можемо, ми маємо підтримати тих наших хлопців, які сьогодні в Києві, які охороняють нашу будівлю та адміністрації практично всіх східних областей України. Ви знаєте, що голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін запропонував депутатам обласної ради зібрати деяку суму грошей, щоб передати їх хлопцям – комусь на лікування, комусь на вирішення матеріальних проблем. Ми знаємо, що це ніколи не буває зайвим», – підкреслила вона.

Жінки-депутати облради передали кошти, зібрані для міліціонерів харківського «Беркута»

12 лютого відбулася акція «Жінки-депутати фракції Партії регіонів в обласній раді – матерям і дружинам міліціонерів харківського "Беркута"», в ході якої кошти, зібрані депутатами облради, були передані родичкам бійців. «Ми зараз від імені всіх наших товаришів хочемо вручити вам ці кошти. Ця сума жодним чином не компенсує те, що наші сини перебувають там, але нехай це буде нашою невеликою участю, яку ми можемо вам передати. Повірте, ми подумки всі з вами, ми знаємо, наскільки потрібна ця підтримка, і якщо ця дещиця вам допоможе, ми обіцяємо допомагати вам в чому тільки можливо. Це від нашої Харківської обласної ради та обласної адміністрації», – заявила депутат обласної ради Вікторія Казакова.

Для подолання кризи в Україні необхідно впоратися з протистоянням людей, а не політиків

У першу чергу потрібно визначити, як буде жити Україна після подолання кризи. Таку думку висловив в ході круглого столу «Соціально -економічні та політичні процеси в посткризовій Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що коли в країні спалюють машини з номерами інших регіонів чи б'ють людей з протилежною політичною позицією, це роблять не влада і не політики, це особисте ставлення людей.

Харків одним із перших в Україні звільнив від комунальних платежів членів сімей воїнів, загиблих в Афганістані

Як зазначив в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, Харків був одним з перших міст в Україні, де було ухвалено рішення в середині 90-х років про звільнення від комунальних платежів членів сімей і воїнів загиблих в Афганістані. «На сьогоднішній день у м. Харкові всі члени сімей загиблих, а також померлих учасників бойових дій повністю звільнені від комунальних платежів. Відповідно до закону 50 % компенсує за них держава, решту 50 % - міська влада. В рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані такий напрямок діяльності ведеться і по Харківській області. Деякі районні ради вже внесли на розгляд сесій це питання. На сьогодні таких сімей в регіоні залишилося 72», - повідомив Володимир Рижков.

Необхідно визначити шляхи розвитку суспільства, щоб люди не повбивали один одного на площах

Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, відкриваючи круглий стіл: «Соціально-економічні та політичні процеси в посткризовій Україні». «Сьогодні багато говориться і всередині України, і за її межами про ситуацію в нашій країні. Є різні бачення вирішення того конфлікту, який сьогодні з Києва розповзся вже на окремі території. Я думаю, що рано чи пізно це завершиться, і не важлива в цій ситуації глибина компромісу з боку опозиції і з боку влади. Насправді, важливо не це. Не важливі закони про амністію або те, коаліційним буде уряд чи ні. Більш важливі інші речі. Вийшовши з дуже складній ситуації, в якій сьогодні знаходиться наша країна, ми все одно будемо жити, будуть народжуватися діти, будуть відкриті школи, працювати заводи», - зазначив він.

Торік 1200 ветеранів афганської війни Харківщини пройшли лікування в Обласному госпіталі для інвалідів війни

В рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій на території інших країн у Харківському обласному госпіталі для інвалідів війни отримали лікування 1200 ветеранів афганської війни. Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. «У 2010 році в цьому лікувальному закладі отримали лікування 200 ветеранів афганської війни, за підсумками 2013 року через цей госпіталь пройшло вже 1200 ветеранів афганської війни та інших локальних конфліктів», - повідомив Володимир Рижков.

В 2014 році Міністерство культури України виділить 26 тис. грн. на реалізацію креативного проекту в музеї Г. Сковороди

Експертна рада грантового проекту «Ярмарок ідей для культури», до якої входять відомі діячі української культури, відібрала 14 проектів із 132, які мають шанс у 2014-му році отримати фінансову підтримку Міністерство культури України. Серед них – п'ять музейних, зокрема й Майстерня креативного чину «Відкрите небо: час творчості», яку в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С. Сковороди буде проведено 6 червня.

На Харківщині планується розробити регіональну програму щодо забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, на сьогоднішній день близько 700 осіб в м. Харкові та 186 жителів області - ветеранів афганської війни та інших локальних конфліктів потребують поліпшення житлових умов.

До 25-річного ювілею виведення військ з Афганістану в області заплановані численні заходи

У програмі «Ранковий ексклюзив» обласного радіо керівник Харківської обласної організації Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков розповів, що в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України про забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій в Харківському регіоні заплановані численні заходи.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Кегичівському районі

Станом на 12 лютого 2014 року в Кегичівському районі працює 4 котельні (100%), опалюються усі 54 об’єкти соціальної сфер: 16 шкіл, 13 дитячих та 25 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

До уваги ЗМІ!

Сьогодні о 17:00 у залі прийому офіційних делегацій ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться акція «Жінки-депутати фракції Партії регіонів в обласній раді - матерям та дружинам міліціонерів харківського “Беркуту”» (передача грошових коштів, зібраних депутатським корпусом облради).

Харківщина розробляє власні стандарти для відділень екстреної медичної допомоги

Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Відповідно до Закону «Про екстрену медичну допомогу» у кожному стаціонарі має бути створено відділення екстреної медичної допомоги. В той же час, в Законі не прописано, що саме має являти собою таке відділення. Керівництво Харківської області, не очікуючи на директиви з Кабінету Міністрів або Міністерства охорони здоров’я, розробляє свій набір приміщень і обладнання для відділень екстреної медичної допомоги.

У Харківській області створили Раду керівників Громадських рад

Сьогодні в ході семінару-тренінгу «Як просто і ефективно провести консультації з громадськістю?» була створена Рада керівників Громадських рад регіону. «Така рада існує при Кабінеті Міністрів України, і ми за основу взяли цю структуру, внесли свої зміни щодо керівних органів. Мета одна, як сприяти взаємодії з громадськістю, брати участь активно в реалізації «Програми регіонального сприяння розвитку громадського суспільства до 2016 року», аналіз виконання регіональних та місцевих програм. У Раду входитимуть представники Громадської ради при ХОДА, представники громадської ради при районних державних адміністрацій, у нас їх 27», - зазначила голова Громадської ради при Харківській обладміністрації Ірина Давидова.

«Майдан» займається руйнуванням держави, в якій ми живемо

Про це сьогодні заявив політолог Валерій Рубан у ході семінару-тренінгу «Як просто і ефективно провести консультації з громадськістю?». «Майдан» займається руйнуванням держави, в якій ми живемо. У центрі Києва стоять руйнівники. Вони руйнують економіку нашої країни, державну цілісність. Підприємства, які розташовані на Сході та Півдні України, виробляють 80% ВВП країни. Лише близько 7% дає Захід, але при цьому вони не виробляють нічого, що можна продати. З грошей, що перераховуються до бюджету країни зі Сходу, отримують зарплати, пенсії та стипендії на Заході. За результатами соціологічних досліджень 51% населення України проти «майдану». Але регіонально дуже велика різниця: 81% на Сході України категорично проти «майдану», але 86% Заходу України його підтримують. І ми повинні визнати цей факт, не закривати на нього очі. Але, ми єдина країна, якщо ми нічого не будемо робити, не будемо вести переговори, тоді дійдемо до розпаду. У нас є час врятувати країну і цим треба займатися», - сказав Валерій Рубан.

В Обласній травматологічній лікарні відкрито оновлене відділення екстреної медичної допомоги

Сьогодні за участю голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна та його заступника Ігоря Шурми було відкрито оновлене відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги КЗОЗ «Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня». На першому поверсі лікарні приведені до санітарних норм та відремонтовані операційна, приймальне відділення, кабінет ультразвукової діагностики, цілодобовий дитячий травмпункт та службові приміщення із заміною інженерних мереж (трубопровід теплопостачання, водопостачання, електромережі, вентиляційні системи).

Харків буде тим ядром, яке збере українську державність воєдино

Про це сьогодні заявив політолог Володимир Нікітін в ході брифінгу, що відбувся після семінару-тренінгу «Як просто і ефективно провести консультації з громадськістю?» для державних службовців. Володимир Нікітін підкреслив, що сьогодні в Харківському регіоні стабільна суспільно-політична ситуація. «Це далося досить складно, тому що спроби дестабілізувати ситуацію у нас в регіоні були. І були у нас «гастролери», які київською трасою намагалися до нас приїхати, і були свої порушники спокою. Безумовно, проблеми у нас в області існують, і їх потрібно вирішувати. Харківська влада вміє вирішувати ці проблеми, і сьогодні багато в чому завдяки позиції керівництва області в регіоні ситуація залишається стабільною. Харків буде тим ядром, яке збере державність воєдино», - сказала Володимир Нікітін.

20 співробітників харківського гарнізону Державної служби з надзвичайних ситуацій отримали квартири у 2013 році

Про це сьогодні на підсумковій колегії за результатами роботи у 2013 році повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк. «Ми займалися квартирним питанням протягом тривалого часу, і в 2013 році віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул вручив 20 ордерів нашим співробітникам. Цього року ми плануємо продовжити реалізацію цієї програми. У нас є перспектива: будівля в селищі Васищеве, яку ми можемо переобладнати і виділити близько шести квартир людям згідно черговості, яка сьогодні існує в Головному управлінні. Станом на сьогодні в черзі на отримання квартир стоїть 114 співробітників ДСНС в Харківській області», - зазначив Павло Одарюк.

На Харківщині продовжать оновлювати матеріально-технічну базу пожежних частин

Сьогодні відбулося підсумкове засідання колегії Головного управління ДСНС України в Харківській області. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, голова постійної комісії обласної ради з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків Олександр Донський, перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк.

Квитки на матч збірних України і США вже у продажу

5 березня 2014 року в 21:00 в Харкові на стадіоні "Металіст" національна збірна України з футболу проведе перший цього року товариський матч зі збірною Сполучених Штатів Америки. За даними сайту ФК "Металіст", квитки продаються тільки вболівальникам - фізичним особам. З 10 лютого до 20:00 13 лютого в касах стадіону "Металіст" квитки доступні тільки для власників сезонних абонементів ФК "Металіст", але без гарантії місця, зазначеного в абонементі. Кожен власник абонемента в цей період може купити не більше чотирьох квитків.

На честь 200-річчя Кобзаря в Народній українській академії буде відкрито кабінет-музей імені Т.Г. Шевченка

13 лютого о 14:00 на честь 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка в спеціалізованій економіко-правовій школі Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» відбудеться урочиста церемонія відкриття кабінету-музею імені Т.Г. Шевченка. У церемонії планується участь викладачів кафедри українознавства Харківської академії безперервної освіти, представників Київського районного відділу освіти, міської громадської організації «Харківський центр українознавства», викладачів та учнів НУА.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 11 лютого 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 345 км доріг державного та 114,5 км доріг місцевого значення. Використано для забезпечення безпечного проїзду 121,82 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниці техніки і 121 дорожніх робітників.

Архів документів