Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Ржавецькому психоневрологічному інтернаті проведено капітальний ремонт

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні відвідав комунальну установу «Ржавецький психоневрологічний інтернат». Він оглянув відремонтовані приміщення інтернату, ознайомився з умовами проживання підопічних та поспілкувався з трудовим колективом.

Ініціатива Президента зробити 9 березня Днем національного примирення – позитивна і своєчасна

Народний артист України, художній керівник Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Володимир Маляр прокоментував ініціативу Президента України Віктора Януковича проголосити 9 березня - 200-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка - Днем національного примирення українського народу. «Ця дата дуже важлива для всіх. У театрі ми до неї дуже серйозно підготувалися. На малій сцені відбулось 14 вечорів, поставлений спектакль за творами Тараса Шевченка «Мені однаково, чи буду... ». Звичайно ж, ініціатива Президента – позитивна і своєчасна. Хотілося б вірити, що на це підуть люди, які стоять на «майдані». Президент робить все для того, щоб не пролилася кров і не почалося серйозне громадянське протистояння», – зазначив він.

У Харкові обговорять пріоритети розвитку сучасної освіти

18 лютого о 10.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27, конференц-зала) розпочнеться Міжнародна науково-теоретична конференція «Пріоритети розвитку сучасної освіти: теорія, методологія, практика». Близько 80 вчених зі Швеції, Росії , Казахстану, Білорусії і України візьмуть участь в обговоренні. Регламент роботи: 10.00-14.00 Пленарне засідання. Постановочні доповіді. 14.30-17.30 «Круглий стіл». 17.30-18.00 Підведення підсумків.

Значне збільшення виробництва зернових культур стало можливим завдяки чіткому дотриманню агротехнологій

Значне збільшення виробництва зернових культур в 2013 році стало можливим завдяки максимально чіткому дотриманню агротехнологій вирощування сільськогосподарських культур. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За даними Головного управління статистики, в 2013 році на Харківщині зібрано 4,2 млн.т зернових і зернобобових культур, що на 54,7% більше ніж у 2012 році. Питома вага продовольчого зерна склала 49,6%. У порівнянні з 2012 роком урожай озимої пшениці збільшився вдвічі, кукурудзи - на 53%, жита озимого - на 26,2%, озимого ячменю - в 2,1 рази», - сказав Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 14 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція заступника директора Департаменту - начальника управління у справах захисту інвалідів та населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи Тетяни Єрміліної, заступника директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Галини Сіроштан, голови Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимира Рижкова на тему: «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій (у контексті проголошення 2014 року – Роком учасників бойових дій на території інших держав)»; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про підсумки виконання доручення голови обласної державної адміністрації від 01.07.2013 № 01-16/5050 «Про забезпечення умов та результативності ведення Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» службами у справах дітей районних державних адміністрацій, міських рад»; о 16:00 у Палаці студентів НУ «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) розпочнуться урочисті збори, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Мир - це найголовніше в нашому житті

Про це в ході телемарафону на ХОД ТРК сказав заступник голови Харківської ОДА - керівник апарату, учасник бойових дій в Республіці Афганістан Василь Хома. «Мої враження про Афганістан достатньо суперечливі і різні, багато довелося побачити. Тому напередодні 25-ї річниці виведення Радянських військ з Афганістану хочеться побажати всім, в першу чергу, міцного здоров'я, мирного неба. Важливо, щоб ми всі пам'ятали про те, що таке мир на землі. Ми повинні його зберегти, чого б нам це не коштувало в теперішній час. Тим людям, які зараз закликають до якогось збройного повстання і думають, що за допомогою зброї можна вирішити внутрішні проблеми, хочеться сказати, що цього не потрібно робити. Почати війну дуже легко, важко її потім закінчити. Важко, коли розлучаєшся з рідними, близькими, друзями. Це страшно. Тому я вважаю, що зараз місія і афганців, і афганських організацій у тому, щоб розповідати про те, що мир - це найголовніше, що є в нашому житті, і ми повинні його берегти», - сказав Василь Хома.

Основне завдання року учасників бойових дій на території інших країн – показати ветеранам, що їх подвиг не забутий

На виконання Указу Президента України про проголошення 2014 року – роком учасників бойових дій на території інших держав у Харківській області, як і в інших областях України, створено організаційний комітет. До нього увійшли 24 особи – представники органів виконавчої влади та громадських організацій ветеранів, афганців та воїнів-інтернаціоналістів. Очолює комітет голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Про це повідомила в ході телемарафону на обласному державному телебаченні заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова.

Спілка ветеранів Афганістану виступила з ініціативою прийняття державної програми патріотичного виховання молоді

Про це сказав в ході телемарафону на ХОД ТРК з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан керівник Харківської обласної організації Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков.

У галереї «Бузок» відкрилися виставки живопису «Выраженная кистью» і «Денискины рассказы»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 13 лютого відбулося відкриття виставок живопису «Выраженная кистью» і «Денискины рассказы». Виставка «Выраженная кистью» представлена у великій залі, для її автора - художника Олександра Мосіна - це друга виставка в Харкові. Він представив 35 своїх картин, написаних олійними фарбами. Працює художник в різних жанрах, йому подобається і портрет, і пейзаж, і натюрморт.

В Харківській області медичному обслуговуванню воїнів-інтернаціоналістів приділяється особлива увага

Про це під час телемарафону з нагоди 25-річчя виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістану на ХОД ТРК розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров`я ХОДА Галина Сіроштан. За її словами, в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо соціального захисту учасників бойових дій на території інших країн Департаментом охорони здоров`я щорічно розробляються заходи, які направлені на підвищення якості надання медичної допомоги ветеранам війни, в тому числі і ветеранам Афганістану. Відповідно до цих заходів протягом першого кварталу проводяться цільові профілактичні огляди цієї категорії громадян та членів їх сімей.

Ветерани та інваліди локальних війн зустрілися з курсантами Харківського Університету Повітряних Сил України ім. Івана Кожедуба

Сьогодні в Харківському Університеті Повітряних Сил України ім. Івана Кожедуба Харківська обласна громадська організація «Ветерани та інваліди локальних війн» провела зустріч з курсантами та викладачами Університету, присвячену 25-й річниці виведення Радянських військ з республіки Афганістан.

Збереження спадщини Тараса Шевченка для нащадків є головним завданням нинішнього покоління українців

Збереження спадщини українського поета, художника і мислителя Тараса Шевченка для нащадків - одне з важливих завдань нинішнього покоління українців. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час спільного засідання Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. «У процесі підготовки до цього ювілею ми по-новому усвідомлюємо, що доля дала Шевченку найбільше після його смерті - вона дала йому невмирущу славу і вічну вдячність нащадків. Наше завдання - берегти спадщину Шевченка і передати її тим, хто прийде після нас», - сказав Глава держави під час виступу.

Олександр Вілкул подякував енергетикам, рятувальникам, комунальникам за злагоджену роботу в складних погодних умовах

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на селекторній нараді з регіонами 13 лютого подякував енергетикам, рятувальникам, комунальникам за злагоджену роботу в складних погодних умовах. «Завдяки чіткій координації дій всіх служб станом на 13 лютого вже відновлено електропостачання у 1 602-х населених пунктах в 17-ти регіонах, які було знеструмлені внаслідок негоди. Ще залишилося відновити пошкоджену електромережу в 3-х населених пунктах Одеської області. Там цілодобово ведуться роботи,які вже завтра мають бути завершені оперативно», - сказав Віце-прем’єр-міністр. «Одеська область разом з Херсонщиною, Миколаївщиною та Кримом була епіцентром негоди. На них припало до 90% ушкоджень систем електропостачання. Уряд надавав допомогу регіонам для ліквідації аварій. В тому числі, ремонтні бригади з інших областей були передислоковані в регіони, які найбільш потребували допомоги. У найбільш складні періоди щодоби працювало 400 ремонтних бригад та 600 одиниць спецтехніки», - додав Олександр Вілкул.

Воїни-афганці висловили подяку керівництву області за всебічну допомогу

Сьогодні в ході телемарафону на Харківському обласному телебаченні обговорювалася реалізація в регіоні завдань Президента України щодо соціального захисту учасників бойових дій на території інших країн. Заступник голови Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Лагутін і керівник Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник висловили подяку голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну та його заступникам за те, що всі проблемні питання вирішуються практично миттєво.

Розмір Шевченківської премії буде збільшено вдвічі

До 200-річчя від дня народження українського поета, художника, мислителя Тараса Шевченка розмір однойменної премії буде збільшено вдвічі. Про це Президент України Віктор Янукович заявив у вступному слові на спільному засіданні Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. «З метою гідного вшанування лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка я доручив Уряду збільшити розмір премії», – сказав Глава держави, зауваживши, що цього року вона буде удвічі більшою, ніж минулого, а саме: становитиме 520 тисяч гривень.

На Харківщині проведуть «Вахту пам'яті», присвячену 25-й річниці виведення військ з Афганістану

Про це під час телемарафону з нагоди 25-річчя виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістану на ХОД ТРК розповів голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. «Ми плануємо цього року провести вперше не тільки в Харківській області, а й в Україні «Вахту пам'яті», присвячену 25-й річниці виведення військ з Афганістану та Року учасників бойових дій. Заплановано відвідання всіх районних центрів Харківської області у складі трьох організацій: афганці, чорнобильці, ветерани-фронтовики. Також плануються зустріч з керівництвом районних адміністрацій, з ветеранами афганської війни та інших локальних конфліктів, відвідування сімей загиблих, урочисті заходи», - повідомив Володимир Рижков.

День народження Кобзаря має стати Днем національного примирення. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович пропонує проголосити 9 березня – день народження Тараса Шевченка – Днем національного примирення українського народу. З такою ініціативою Глава держави виступив під час спільного засідання Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. «Прийшов той час, коли ми повинні подивитись, перш за все, на нашій землі одне одному у вічі й сказати, про що ми мріємо. Якщо сьогодні перемир’я, то за перемир’ям повинен бути мир», – сказав Віктор Янукович.

Харківська область досягла високих показників у виконанні Закону «Про екстрену медичну допомогу»

Про це сьогодні у ході відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Результати та перспективи впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію та цукровий діабет» розповіла в.о. Міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова. Вона нагадала, що за рік, який минув з моменту введення в дію Закону України «Про екстрену медичну допомогу», було досягнуто високих результатів.

Пілотний проект держрегулювання цін на ліки для гіпертоніків буде продовжено

Сьогодні у ході відеоконференції на тему: «Результати та перспективи впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію та цукровий діабет» в.о. Міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова розповіла, що 12 лютого 2014 року було ухвалено постанову щодо подовження у 2014 році пілотного проекту держрегулювання цін на ліки для гіпертоніків.

Під час холодів у Харківській області не було проблем з транспортом

Про це в ході Всеукраїнської селекторної наради повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. «У Харківській області всі підприємства працювали без збою. Не було випадків відключення теплопостачання, електроенергії, водопостачання та аварій на системах водовідведення. Сьогодні також жодних проблем немає», - розповів Валентин Дулуб.

Цього року з держбюджету заплановано виділити 625 млн. грн. на придбання машин екстреної медичної допомоги

У ході відеоконференції на тему: «Результати та перспективи впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію та цукровий діабет» в.о. Міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова нагадала, що у 2013 році був проведений тендер на суму 922 млн. грн. На ці гроші закупили 1412 сучасних автомобілів для екстреної медичної допомоги. За словами в.о. Міністра охорони здоров'я, у березні-квітні усі регіони отримають великі партії машин.

Результативність боротьби з корупцією є першочерговим завданням влади. Михайло Добкін

Сьогодні під час Координаційної наради керівників правоохоронних органів області голова Харківської ОДА Михайло Добкін зазначив, що вкрай важливим і актуальним є питання ефективності боротьби з корупцією. «На сьогоднішній день корупція в Україні і в регіоні істотно підриває авторитет органів державної влади та імідж нашої держави у світі, ускладнює інтеграційні процеси, заважає проведенню соціально-економічних реформ. Тому результативність боротьби з корупцією є першочерговим завданням для української влади. Як зазначив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на засіданні Ради регіонів, нам потрібно дуже серйозно підійти до питання корупції. Необхідно оголосити їй рішучу війну. Окремо Президент наголосив, що стосовно всіх виявлених корупціонерів в правоохоронних або контролюючих органах застосовуватимуться рішучі заходи відповідно до законодавства», – підкреслив губернатор.

Харківська область скоротила споживання газу на 6,5%

Про це під час Всеукраїнської селекторної наради повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. «На сьогоднішній день в Харківській області рівень розрахунків становить 107 %. Таким чином, ми працюємо з питання зменшення споживання газу. Ми спожили в 2013 році газу на 6,5 % менше, ніж у 2012 році. Роботи щодо скорочення споживання газу тривають, котельні на альтернативних видах палива ми будуємо», - розповів Валентин Дулуб.

У Харківській області стабільна соціально-політична обстановка. Михайло Добкін

Про це сьогодні під час Координаційної наради керівників правоохоронних органів області заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Він зазначив, що опозиційні сили і радикально налаштовані групи, грубо порушуючи вимоги Конституції, чинного законодавства України, вдалися до масових порушень правопорядку, фізичного захоплення державних установ, дестабілізуючи цим роботу органів державної влади та місцевого самоврядування.

Харків’яни з медалями повернулися з чемпіонату України з пауерліфтингу

З 2 по 10 лютого 2014 року в Коломиї відбулися змагання з пауерліфтингу , які об’єднали у собі чемпіонат України серед юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів. Чемпіонкою України серед жінок у ваговій категорії до 84 кг стала харківська спортсменка Євгенія Тішакова , яка у сумі триборства набрала 580 кг, а також виконала норматив майстра спорту України.

У Харкові відкрилася виставка «Афганистан болит в моей душе»

Сьогодні відбулося відкриття спільного виставкового проекту Державного архіву Харківської області та Харківської міської спілки ветеранів Афганістану «Афганистан болит в моей душе». У заході взяли участь заступник голови Харківської міської спілки ветеранів Афганістану по роботі з інвалідами Геннадій Ломакін, заступник директора Державного архіву Харківської області Лариса Юдіна, а також студенти Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, Харківської гуманітарно-педагогічної академії.

Делегація Харківщини бере участь у Форумі воїнів-інтернаціоналістів в Києві

В Національному палаці мистецтв «Україна» розпочався Форум ветеранів воїнів-інтернаціоналістів. Він присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. У форумі бере участь делегація воїнів-інтернаціоналістів Харківської області.

Події дня (уточнено)

Сьогодні, 13 лютого, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (просп. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Результати та перспективи впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію та цукровий діабет»; о 16:00 у Клубі Харківського університету Повітряних Сил України ім.івана Кожедуба (в'їзд Тринклера, 3) почнеться круглий стіл, присвячений 25-й річниці виведення Радянських військ з республіки Афганістан; о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центра культури та мистецтв (пл.Свободи, 5, Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття персональної виставки сценографії Богдана Поліщука «Замість дії»; о 17:00 в Інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул.Сумська, 25) відбудеться відкриття виставок живопису «Выраженная кистью» та «Денискины рассказы».

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 13 лютого 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад, 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

З відкриттям пункту пропуску «Олександрівка» у жителів Харківської області не буде проблем з перетином кордону

Завдяки тісній роботі районних адміністрацій, обласної державної адміністрації, Кабінету Міністрів вдалося виконати весь необхідний перелік робіт з дезінфекції проїжджаючого транспорту на місцевих пунктах пропуску через державний кордон. Про це повідомив голова Харківської обладміністрації Михайло Добкін. «Така робота дозволила сьогодні мати можливість більш комфортного перетину кордону величезній кількості людей, які в разі закриття таких пунктів змушені були проїжджати зайву відстань, витрачати час, нерви, гроші. З відкриттям другого пункту в області проблем у жителів нашого регіону і у наших гостей буде значно менше», - повідомив Михайло Добкін.

Архів документів