Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін висловив співчуття рідним і близьким тих, хто загинув в Україні

В ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV голова Харьковскої ОДА Михайло Добкін висловив співчуття рідним і близьким тих, хто загинув у нашій країні. «Я хочу в день скорботи, який сьогодні по всій Україні був оголошений Президентом нашої країни Віктором Януковичем, висловити співчуття рідним і близьким тих, хто загинув у нашій країні. Немаєі, напевно, слів виправдань, щоб заспокоїти горе матерів, дружин, рідних і близьких загиблих правоохоронців і людей, які стояли на барикадах «майдану». Найголовніше, нам усім зробити висновок із ситуації, що трапилася, і постаратися не допустити надалі подібного», - сказав Михайло Добкін.

«Приватбанк» готовий задовольнити всі запити клієнтів про видачу готівки

Сьогодні під час брифінгу перший заступник директора філії ХГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» Наталія Панюшкіна запевнила харків'ян, що банк працює стабільно, всі платежі клієнтів – юридичних осіб проводяться в режимі онлайн. «В даний час безліч питань виникає саме щодо нашого банку, тому що мережа «Приватбанку» найширша, а кількість банкоматів – найбільша в Харкові і області. Природно, виникли проблеми, пов'язані з тим ажіотажем, який зараз відбувається в країні. Збільшилася кількість запитів авторизації для зняття грошей – 20800 запитів до сервера за хвилину по Україні. Проблеми були пов'язані з тим, що таку кількість запитів сервер просто не міг обробити», – повідомила вона.

Банківська система Харківської області працює у звичайному режимі

Про це сьогодні на брифінгу розповів начальник управління Національного банку України в Харківській області Володимир Качук. Він запевнив присутніх у тому, що банківська система області, як і всієї України, працює в штатному режимі. «Управління Національного банку готово у разі потреби задовольнити готівкою всі банківські установи, які її потребують, для заповнення банкоматів, для підкріплення кас, для виплати пенсій і заробітних плат, а також інших платежів. І я хочу запевнити харків’ян, що їх заощадження будуть збережені», – сказав Володимир Качук.

Михайло Добкін передав ветеранській організації села Циркуни копію Прапора Перемоги

Сьогодні під час прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні»  на виконання завдань Президента щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни голова ХОДА Михайло Добкін передав ветеранській організації села Циркуни Харківського району копію Прапора Перемоги і, звертаючись до голови ветеранської організації Василя Зінченка, підкреслив, що сьогодні країні необхідні символи, які знову об'єднають людей.

Серед пікетників біля Академії внутрішніх військ МВС були люди зі зброєю

Про це сьогодні в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда в Україні» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Вчора затримали людину, яка з боку мирних протестувальників з травматичного пістолета почала розстрілювати людей, що знаходяться біля входу в Академію. Разом з пістолетом при ній також був виявлений якийсь кинджал, який, на думку тих, хто це бачив, потрапляє під категорію забороненої холодної зброї. Я думаю, що вже розпочато слідство. Його особа встановлена, і він понесе заслужене покарання», – зазначив він.

Сьогодні демократія в країні неможлива. Михайло Добкін

Таку думку в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні» висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що демократія - це, напевно, дуже бажаний і поки ще недосяжний повною мірою спосіб управління країною і всіма процесами.

На Харківщині створено Центр регіонального розвитку інформаційних технологій

Про це сьогодні в ході роботи круглого столу «Пріоритетні напрямки впровадження інформаційних технологій для забезпечення сталого розвитку Харківської області» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов.

У Києві загинули два міліціонера з Харківської області

Про це в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У нас два горя: в Чугуївському районі та в Дергачівському. У Чугуївському районі будемо ховати хлопця, який за розподілом служив в Криму, у внутрішніх військах. Хлопцеві трохи більше 20 років. Він був убитий з вогнепальної зброї. Я вчора і сьогодні в телефонному режимі обговорював з Анатолієм Могильовим, що потрібно зробити можливе і неможливе для того, щоб надати допомогу його родині», - сказав голова ХОДА.

Пільги слід замінити адресною грошовою допомогою

Ціни на хліб завжди штучно стримуються. Держава через інтервенцію Аграрного фонду збиває ціни на зерно, якщо вони непомірно зростають, має запаси борошна для соціальних сортів хліба і робить все для того, щоб соціальні сорти хліба не дорожчали. Про це сьогодні в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда в Україні» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я виконував завжди це доручення уряду, але я противник такого підходу, тому що соціальні сорти хліба їдять і ті, у кого немає грошей на інше, і ті, хто може собі дозволити купити хліб у «Французькій булочній», але йому просто за смаковими якостями якийсь соціальний хліб більше подобається. Чому держава повинна дотувати і багатих, і бідних? Я не хочу говорити про хліб за картками, але такі речі потрібно монетизувати, вони повинні мати конкретну прив'язку до конкретної людини. Як може Україна з нашим рівнем економіки годувати безкоштовним хлібом 46 млн. людей? Цей хліб становить 80% продажів всіх хлібопекарських підприємств. Уявіть, яка кількість хліба випікається кожен день, і скільки дотацій дає держава», – заявив він.

Соціальні виплати проводяться в звичайному режимі

Про це в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Соціальні виплати сьогодні продовжують надходити в необхідній кількості. Є проблеми з іншими видами платежів, але вони не є такими, без яких люди не зможуть прожити. Тому, якщо не буде паралізована робота Державного казначейства, якщо Кабінет Міністрів не потрапить до рук мітингувальників і не буде спалений, якщо не буде знищена система проходження платежів по країні, то всі ці виплати будуть забезпечені», - сказав Михайло Добкін.

У мене є право ввести спеціальний режим на території Харківщини, який дозволить законно захищати регіон. Михайло Добкін

Про це в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Коли я кажу про те, що велика кількість людей зі зброєю в руках готова вийти на захист своєї землі, своїх рідних і близьких, я говорю тільки про частину процесу. Бо головна наша відмінність від екстремістів, які сьогодні в Києві і на Західній Україні все трощать і руйнують, це все-таки те, що ми спираємося на закон. Якщо ситуація керованості в країні буде порушена, то головним і єдиним легітимним органом на території Харківської області залишиться обласна рада. Ми зберемо сесію обласної ради, на якій група депутатів пропонуватиме винести на екстрений всеобластной референдум декілька питань. Яких саме - залежатиме від ситуації. Тоді самі люди на території Харківської області визначаться - що нам робити в такій складній ситуації. Це буде рішення не обласної ради, це буде рішення всіх жителів нашого регіону», - сказав Михайло Добкін.

Ветерани Харківщини поставили собі завдання - передати естафету пам'яті молодому поколінню

Сьогодні на виконання завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичного виховання підростаючого покоління Харківський обласний комітет Міжнародної української спілки учасників війни організував проведення в м.Валки конференції за участю школярів району «Звільнення Правобережжя України. «Корсунь-Шевченківська» операція».

Необхідно змінювати систему устрою державної влади

Таку думку сьогодні в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні» висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, сьогодні Конституція України недосконала, як недосконала вона і у варіанті 2004 року.

Ветерани Харківщини обурені подіями, які відбуваються в країні

Сьогодні в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичного виховання підростаючого покоління відбувся круглий стіл «Зустріч поколінь всіх періодів». У заході взяли участь ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни, представники громадських та ветеранських організацій. У ході круглого столу ветерани обговорили політичну ситуацію в країні, питання розвитку патріотичного виховання молоді, поділилися своїми пропозиціями про повернення військових традицій.

«Майдан» представляє геополітичні інтереси інших держав

У ході прямої телефонної лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив думку, що на «майдані» є кілька центрів впливу, і він частково живе на гроші іноземних держав. «Вже ні для кого не секрет, що «майдан» представляє, в тому числі, і інтереси іноземних держав. Ви чули в перехоплених телефонних розмовах окремих представників дипломатичних місій в Україні, як вони себе тут поводять і які плани будують. Це тон господаря становища, господаря ситуації. Їм інтереси всієї України не важливі. Вони мають свої геополітичні інтереси, вони їх просувають», - підкреслив голова ХОДА.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років у Нововодолазькому районі

Станом на 20 лютого 2014 року в Нововодолазькому районі працює 13 котельних (100%), опалюються усі 79 об’єктів соціальної сфери: 23 дитячих заклади, 24 школи та 32 лікувальних заклади. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє. З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Нововодолазьського району працюють диспетчерські служби: Нововодолазьке комунальне підприємство теплових мереж телефон (05740) 4-33-51, Нововодолазьке водоканалізаційне підприємство телефон (05740) 4-23-78.

Хід опалювального сезону 2013/2014 років в Харківській області

Станом на 20 лютого 2014 року в Харківській області працює 867 котельних (100%). Опалюється 14770 житлових будинків (100%), 2510 закладів соціальної сфери (100%), з них 691 дитячий заклад (100%), 846 шкіл (100%) та 973 лікувальні заклади (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах області та в Департаменті працюють диспетчерські служби.

Харків'яни готові захистити свої будинки та сім'ї

З терористами не може бути жодних переговорів, поки вони не склали зброю, а далі – діяти відповідно до закону. Таку точку зору висловив сьогодні в ході прямої лінії газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що отримує велику кількість телефонних дзвінків від людей з пропозицією вийти на захист Харкова і області від можливих проникнень сюди озброєних бойовиків. Харківщина не залишиться осторонь від того, що відбувається, підкреслив Михайло Добкін.

Михайло Добкін візьме участь у прямій лінії та прес-конференції в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні»

Сьогодні, 20 лютого, об 11:00 в редакції газеті «Комсомольська правда» в Україні» (вул. Отакара Яроша, 18-г) відбудеться прес-конференція та пряма лінія голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Поставити питання губернатору можна за телефоном 728-21-70. Онлайн-трансляцію можна подивитися тут

Події дня

Сьогодні, 20 лютого, об 11:00 відбудеться прес-конференція та пряма лінія голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна в газеті «Комсомольська правда» в Україні» (вул. Отакара Яроша, 18-г); о 13:00 у Харківському національному університеті радіоелектроніки (пр.Леніна 14, 2-й поверх, зала засідань вченої ради) відбудеться круглий стіл «Пріоритетні напрями впровадження інформаційних технологій для забезпечення сталого розвитку Харківської області».

Навести порядок необхідно в ім'я тих, хто звик жити за законом. Михайло Добкін

В Україні йде громадянська війна, і люди мають на руках таку кількість вогнепальної зброї, що вистачить витримати невелику облогу. Держава має всі сили і можливості навести порядок, і це потрібно робити в ім'я тих, хто звик жити за законом і не виходить на барикади, інакше проявляючи свою громадянську позицію. Таку думку висловив в ефірі програми «Недільний вечір з Володимиром Соловйовим. Спеціальний випуск» на телеканалі «Росія 1» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Громадська рада при ХОДА підтримує зусилля Президента України, спрямовані на стабілізацію ситуації в країні

Сьогодні відбулося засідання правління Громадської ради при Харківській облдержадміністрації, на якому серед інших було розглянуто питання щодо суспільно-політичної ситуації, яка склалася в країні, і примирення. У ході засідання члени правління Громадської ради при ОДА обмінялися думками і прийшли до спільного рішення щодо того, що вони підтримують зусилля Президента України, спрямовані на стабілізацію ситуації в країні.

Харків'янам розповіли про кінематограф дореволюційної Росії

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася відкрита лекція кінознавця, члена Національної спілки кінематографістів України і Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства Володимира Миславського. Лекція була присвячена кінематографу дореволюційної Росії, його розвитку з перших років появи і до закінчення громадянської війни.

Харківський том серії «Реабілітовані історією» один з найбільш об'ємних в Україні

Серія книг «Реабілітовані історією» була створена в 1992 році з ініціативи СБУ, Національної академії наук України та Всеукраїнського товариства краєзнавців. Це унікальна за своїм змістом програма, яка була покликана на підставі архівних матеріалів сформувати списки жертв політичних репресій в Україні. Про це сказала сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо вшанування та державну підтримку ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичному вихованню підростаючого покоління» завідуюча КУ «Редакційно-видавнича група Харківського тому серії «Реабілітовані історією» Людмила Ровчак.

Мета проекту « Книга пам'яті» - віддати останню шану всім учасникам Великої Вітчизняної війни

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему: «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо вшанування та державну підтримку ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичному вихованню підростаючого покоління» розповів завідувач комунальним закладом «Обласна пошуково-видавнича наукова редакція Книга Пам'яті Україна Харківської області» Віктор Петренко. Говорячи про роботу над історико-меморіальним виданням «Книга пам'яті України», він підкреслив, що в даний час на території України було видано більше 450 томів.

Президія Харківської обласної ради ухвалила  Звернення до Президента України Віктора Януковича

Наша увага, як в усіх регіонах України, як в усьому світі прикута до драматичних подій, що відбуваються в Києві та інших містах, де знов пролилася кров наших співгромадян. На жаль, так звані «мирні акції протесту» знов вилилися у ескалацію насильства, погроми, напади озброєних екстремістів на адміністративні й громадські будівлі та об'єкти приватної власності. Харківська обласна рада неодноразово висловлювала переконання в тому, що якою б глибокою не була політична криза, у демократичній країні вона повинна вирішуватися у парламентський спосіб. Що політичні опоненти мають сісти за стіл переговорів, знайти компроміс, мати волю дотримуватися досягнутих домовленостей і нарешті припинити силове протистояння. Але спалах насильства на вулицях столиці знов показав, що зухвалі дії екстремістів не мають нічого спільного з демократичними цінностями, що радикали заради задоволення власних політичних амбіцій готові йти на злочин проти громадянина і держави. Ми засуджуємо екстремізм в усіх його формах, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей, провокують розкол у суспільстві, втягують Україну в прірву громадянської війни, загрожують цілісності держави і подальшому розвитку демократії. Ми вимагаємо від Вас, як гаранта Конституції, забезпечити законність і правопорядок у державі.

На Слобожанщині скасовується проведення обласної «Масляної»

Обласне свято «Масляна» традиційно збирає велику кількість людей. Враховуючи можливість провокаційних дій і терористичних актів у зв'язку з останніми подіями в країні, Харківська обласна державна адміністрація ухвалила рішення про скасування проведення «Масляної», тому що скупчення великої кількості людей і машин на обмеженій території не дозволяє гарантувати їх безпеку.

20 лютого 2014 року оголошено днем жалоби

Президент України Віктор Янукович підписав Указ, яким 20 лютого 2014 року у зв'язку з людськими жертвами внаслідок масових заворушень в Україні оголошено днем жалоби. Документом передбачено у день жалоби на всій території України: приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Внесено зміни до переліку одномандатних виборчих округів в Харківській області

Згідно з постановою Центральної виборчої комісії №15 від 4 лютого 2014 року внесено зміни до Переліку одномандатних виборчих округів, утворених на постійній основі у межах Харківської області.

Майже 300 звернень розглянуто облдержадміністрацією в рамках проекту «Діалог з країною»

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Тетяна Гравнова. «У рамках телевізійного проекту «Діалог з країною» за участю Президента України Віктора Федоровича Януковича обласною державною адміністрацією розглянуто 288 звернень. Найчастіше в них порушувалися питання соціального захисту, призначення державної соціальної допомоги, санаторно-курортне лікування, а також забезпечення пільговим автотранспортом; комунального господарства, а саме ремонту покрівлі багатоквартирних будинків; праці і заробітної плати, житлової політики, аграрної політики, земельних відношень. За результатами розгляду частина звернень вирішено позитивно. З інших питань громадянам надані роз’яснення щодо шляхів їх вирішення», - сказала Тетяна Гравнова.

Архів документів