Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Безгоспні водонапірні башти будуть прийняті на баланс області

«У нас величезна кількість проблем, пов'язаних з тим, що так звані вежі Рожновського раніше були на балансі сільгосппідприємств, які сьогодні вже не існують. Фактично вежа є, балансоутримувача немає, а люди, які беруть звідти воду, стають заручниками ситуації, коли держава не може направити гроші на ремонт не узаконеного об'єкта, тому що жодного дозвільного документа на будівництво ніхто ніколи не отримував», - заявив в ефірі програми ОТБ «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Найближчим часом буде проведена перевірка цін на продукти харчування на ринках і в торгових мережах області

«Найближчим часом ми проведемо тотальну перевірку ринків та торговельних мереж. Я вже готую відповідне доручення проінспектувати стан цін на ринках і в магазинах на продукти харчування», - повідомив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область сьогодні посідає друге місце по посіву озимих в країні. Віталій Алексейчук

Сьогодні Харківська область знаходиться на другому місці по посіву озимих культур. Про це в ефірі програми ОТБ "Час влади" повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Ми на сьогоднішній день працюємо набагато краще, ніж у минулому році на цю дату. На площі 39% ми зібрали 182 тис. тонн цукрових буряків, завдяки чому маємо 18,5 тис. тонн цукру. Тому, маю надію, що нам вдасться виконати доручення голови області і зібрати 82 – 85 тисяч тонн цукру в цьому році. По посіву озимих ми сьогодні посідаємо друге місце по Україні. На сьогоднішній день ми вже на 21 тис. га більше посіяли ніж у минулому році», - відзначив Віталій Алексейчук. 

Ярмарки у місті та області стабілізують ціни на сільськогосподарську продукцію. Віталій Алексейчук

Ярмарки, що проводяться у Харкові та області стабілізують ціни на сільськогосподарську продукцію. Про це сьогодні в ефірі телепрограми «Час влади» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук. 

За договором з НАК «Нафтогаз Україна» Харківська область отримає 50 млн. грн. на газифікацію

За договором з НАК «Нафтогаз Україна» Харківська область отримає 50 млн. грн. на газифікацію. На даний момент з цієї суми вже профінансовано 17 млн. 700 тис. грн. Про це повідомив в ефірі програми ОТБ «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, минулого року ця сума дорівнювала 4 млн. грн., Але так і не була отримана, в позаминулому - 2,5 млн. грн. 

У грудні Стратегію економічного розвитку області планується винести на розгляд депутатів облради

«У грудні Стратегію економічного розвитку області планується представити на розгляд депутатського корпусу. Сподіваюся, вона буде затверджена сесією обласної ради цього року, що дозволить на початку 2011 року укласти договір з Кабінетом міністрів України, в якому буде передбачено фінансування в тому числі державних цільових і галузевих програм», - повідомив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харківщина підпише договори про торговельно-економічне співробітництво з республікою Татарстан і Ростовською областю

У кінці листопада або початку грудня голова Харківської облдержадміністрації Міхалі Добкін очолить делегацію області в Татарстані, і в місті Казань буде підписаний великий розгорнутий договір про торговельно-економічне співробітництво з республікою Татарстан. Про це повідомив з ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

Стратегія економічного розвитку області буде дуже чіткою, конкретною і реальною для виконання. Михайло Добкін

«Стратегія економічного розвитку Харківської області буде дуже чіткою, конкретною і буде торкатися всіх сфер життєдіяльності нашого регіону. Найголовніше - вона буде абсолютно реальною для виконання. Це буде основний документ, який стане базою для програм соціально-економічного розвитку області на кожен новий бюджетний рік», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Делегація Харківської області взяла участь у Російсько-українському економічному інвестиційному форумі в Єкатеринбурзі

28-29 вересня в місті Єкатеринбург відбувся Перший Російсько-український економічний інвестиційний форум. Про це повідомив з ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, форум пройшов у дружній атмосфері підвищеного практичного інтересу до налагодження коопераційних зв'язків між регіонами Російської Федерації і Україні. З української сторони були присутні 9 губернаторів і 3 віце-губернатора.

Харків знайшов рішення деяких проблем, пов'язаних з подальшою експлуатацією об'єктів Євро-2012. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, разом з позитивними моментами, пов'язаними з будівництвом нових об'єктів інфраструктури при підготовці до Євро-2012, з'являються ризики їх подальшої експлуатації, але в Харкові вже знайшли шляхи вирішення деяких з подібних проблем.

Завод імені Шевченка вступає у фазу санації

Розпорядження про санацію Харківського заводу імені Шевченка підписано, і найближчим часом буде призначена дата судового засідання, - повідомив 7 жовтня в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківська область цього року перевиконала план з оздоровлення дітей

Харківська область цього року перевиконала план з оздоровлення дітей в нашому регіоні. Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Сьогодні Харківська область знаходиться на другому місці в Україні за кількістю оздоровлених дітей. Скажу більше, ми перевиконали план більш ніж на 50%, в результаті чого успішно завершили літнє оздоровлення дітей Харківського регіону», - підкреслив глава області. 

Боротьба із заборгованістю по заробітній платі на підприємствах Харківського регіону буде продовжуватися. Михайло Добкін

Боротьба із заборгованістю по заробітній платі на підприємствах Харківського регіону буде продовжуватися. Про це сьогодні заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Головний критерій для оцінки керівника сьогодні - це те, як він виплачує заробітну плату. Все залежить від першої особи, якщо він працює - то підприємство живе, а якщо ні - то борги із зарплати зростають.  Сьогодні ми вивчили ситуацію із середньою заробітною платою на активних, з економічної точки зору, підприємствах в 35% районів Харківської області, поговорили з керівниками районів, з деякими прийшли до згоди, а з деякими ні", - заявив глава області. .  Також він зазначив, що тільки останнім часом були розірвані 7 контрактів з керівниками підприємств виключно через те, що вони не виплачували заробітну плату. І така ситуація спостерігається, як в місті, так і в області.

Новим начальником Харківської обласної інспекції з контролю за цінами став депутат облради Володимир Нетудихата

Сьогодні з займаної посади було звільнено начальника Харківської обласної інспекції з контролю за цінами Анатолія Шалигіна. Новим начальником став депутат Харківської облради Володимир Нетудихата, кандидатуру якого рекомендувала ХОДА. Про це в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Сьогодні наше завдання полягає в тому, щоб наші колись промислові гіганти почали заробляти. Михайло Добкін

Сьогодні на зустрічі з активом харківських профспілок голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, говорячи про ситуацію в промисловості регіону заявив: «Ми не зможемо зберегти в колишньому вигляді, деякі. Тому що вони будуть тільки нарощувати борги. Ми всі пишаємося, називаючи Харків столицею машинобудування, але цей факт належить швидше до минулого. Сьогодні наше завдання полягає в тому, щоб максимально зберегти трудові колективи, згрупувати всі активи і можливості підприємств, щоб вони почали заробляти. Зарплату - для людей, для нас - прибутковий податок, а для держави - інші податки. І при цьому будемо зберігати перспективу на те, щоб коли ми станемо багатшими і сильніше, ми не прийшли на голе місце, а мали хорошу базу. Треба виходити на реальні можливості, інакше в гонитві за великим ми втратимо те, що маємо сьогодні », - підкреслив глава області. 

В останні роки тяжким становищем багатьох підприємств Харківської області ніхто не переймався. Михайло Добкін

У Харківській області порушена система кооперації між великими промисловими підприємствами, що не дозволяє активним заводам підтримувати за допомогою замовлень менш успішні підприємства регіону. На даному етапі коопераційні зв'язки між промисловими гігантами Харківщини поновлюються.

Укладено 19 км другого шару асфальтобетону з 82,7 км окружної дороги

На поточний момент укладено 19 км другого шару асфальтобетону з 82,7 км окружної дороги. Про це повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Ми поклали другого, завершального шару асфальтобетону - він називається щебенево-мастиковий асфальт - 19 км. Це становить 22% до плану. Укладено 24 тис. тонн асфальтобетону», - зазначив він. 

Ми будемо наводити порядок у ціноутворенні. Михайло Добкін

У Харківській області будуть вжиті певні заходи щодо впорядкування схеми ціноутворення на основні види продуктів харчування. Тим не менш, деякі продукти подорожчали цілком обгрунтовано, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

Відносини влади з профспілками області стали більш плідними. Сергій Чернов

Як зазначив сьогодні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ході зустрічі з представниками профспілкового активу Харківської області, відносини обласної влади з профспілками Харківської області за останній рік стали більш плідними. 

ХОДА не визнає боргів за газ, які виникли через різницю в тарифах

«Наша позиція незмінна: ми різницю у тарифах не визнаємо і визнавати не будемо, що б там не робив «Нафтогаз України». Різницю в тарифах утворили ті, хто працювали до нас, вигадали цю схему, пообіцяли, що різниця в тарифах буде погашена, але її не погасили. Котрі купували газ по 300 доларів за тисячу кубів, але при цьому не дозволяли комунальним підприємствам підвищувати тарифи, і в результаті підприємства працювали у збиток собі і напрацювали величезні борги», - заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.    

На ремонт Окружної дороги вже освоєно 178 млн.грн.

Харківський облавтодор станом на 7 жовтня виконав робіт з ремонту Окружної дороги на 178 млн.грн., з них з державного бюджету надійшло 54 млн.грн. Решту коштів було взято підрядниками в кредит. Повна вартість робіт з ремонту Окружної дороги становить близько 500 млн.грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

За 3 роки в Харківській області буде повністю оновлений парк техніки для прибирання та обслуговування доріг

Найближчим часом для обслуговування доріг Харківської області буде придбано 17 сучасних машин. Згодом планується укласти договір з «Укравтодором» про забезпечення обласної служби автомобільних доріг технікою для будівництва доріг, а керівництво області у свою чергу візьме на себе зобов'язання по закупівлі машин для їх прибирання та підтримання в порядку.

Роботи з подачі тепла на початку опалювального сезону проходили низькими темпами в зв'язку з деякими розбіжностями з «Харківгазом». Валентин Дулуб

«На самому початку опалювального сезону (1-3 жовтня) роботи з подачі тепла в заклади соціальної сфери проходили в незадовільному темпі у зв'язку з тим, що у нас були серйозні непорозуміння з підприємством «Харківгаз». Враховуючи всі розбіжності, станом на 2 жовтня рівень подачі тепла в школах і дитячих садах становив 21-23%, в лікувальних установах - 52%», - повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Михайло Добкін зустрівся з представниками профспілкового активу області

7 жовтня відбулася зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з представниками профспілкового активу Харківської області, на якій голова регіону обговорив з керівниками профспілок основних сфер народного господарства та провідних підприємств області найбільш актуальні та гострі проблеми, а також відповів на запитання.

Наступного року системою супутникової навігації будуть оснащені найвіддаленіші куточки Харківської області. Ігор Шурма

Створення єдиного медичного простору в місті і області, покращення стану матеріально - технічної бази, дозволить задіяти служби швидкої медичної допомоги міста, центр екстреної допомоги і медицини катастроф обласної клінічної лікарні до обслуговування імовірних випадків захворювань та пригод на транспортних шляхах поза межами міста, та буде сприяти підвищенню оперативності і ефективності в їх роботі. Про це заявив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. 

Ситуація навколо будівництва поліклініки в Дергачах використовується виключно для маніпулювання громадською думкою. Ігор Шурма

«Нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація про призупинення будівництва поліклінічного відділення Дергачівської центральної районної лікарні. Всі, хто коментував цю ситуацію, не дав оцінки тому, що відбулося декілька років тому. Сьогодні у Дергачах ми маємо «коробку». Свого часу була політична воля побудувати там нове приміщення поліклініки, на його будівництво було витрачено 20 млн.грн., але не були підведені системи енергозабезпечення, водопостачання, водовідведення, теплопостачання. Хтось хотів цим кроком заробити собі авторитет. Тепер же відбувається маніпулювання громадською думкою, тому що ведуться розмови про те, що мешканці Дергачівського району не мають поліклініки і мають їздити у Харків. Але насправді це зовсім не так», - зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Через тиждень буде остаточно запущено тепло в останній будинок в Харківській області. Валентин Дулуб

З 7 жовтня в Харкові і області розпочато опалювальний сезон. Остаточно подати тепло в усі будинки Харківської області планується протягом тижня. "За графіком планується запустити всі котельні в Харківській області до кінця цього тижня. Далі йде індивідуальна робота з кожним будинком. На цю роботу піде ще як мінімум тиждень. Тобто, через тиждень буде остаточно запущено тепло в останній будинок в Харківській області», - заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

До 2012 року ми плануємо переоснастити всі станції та автомобілі швидкої невідкладної медичної допомоги. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час відкриття оновленої підстанції медичної допомоги № 4 заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні весь санітарний транспорт, який працює на цій підстанції швидкої допомоги, оснащений необхідною медичною апаратурою і обладнанням, системами кондиціювання та системою організації, керування та контролю за роботою служби швидкої допомоги на основі технології GPRS – GSM. 

В ефірі – «Час влади»

Сьогодні о 19:30 на телеканалі «ОТБ» в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. Повтор програми харків’яни та мешканці нашої області зможуть подивитися сьогодні о 21:50 на «7 каналі», а також на телеканалі «ОТБ»: 8 жовтня - о 12:30, 9 жовтня - о 17:40 та 10 жовтня - о 10:30.  

Підстанція швидкої і невідкладної медичної допомоги стане складовою медицини катастроф Харківської області. Ігор Шурма

Підстанція швидкої і невідкладної медичної допомоги стане складовою медицини катастроф Харківської області. Про це сьогодні під час відкриття оновленої підстанції швидкої медичної допомоги №4 заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. 

Архів документів