Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна обрала реальний курс забезпечення свободи совісті та світогляду, надання всім конфесіям рівних прав і можливостей. Михайло Добкін

Україна обрала реальний курс забезпечення свободи совісті та світогляду, надання всім конфесіям рівних прав і можливостей. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти» голова ХОДА Михайло Добкін, економічний розвиток України неможливий без відродження духовних цінностей народу.

«Історичний досвід свідчить про те, що підйом економічний тісно пов'язаний з підйомом духовним, наявністю ідей, що об'єднують велику частину суспільства. Хочеться вірити, що наша країна на власному прикладі підтвердить це положення. Ми всі разом повинні відроджувати нашу країну, робити її процвітаючою матеріально і духовно», - підкреслив голова області.

За його словами, на даний момент в Україні відбуваються процеси, які покликані подолати тоталітарно-атеїстичну спадщину Радянського Союзу, у зв'язку з чим діяльність Української Православної церкви набуває ще більшого значення.

«Міцна держава немислима без об'єднання суспільства навколо спільної для всіх його членів ідеї, духовних цінностей, зміцнення демократичних прав і свобод. Така модель передбачає взаєморозуміння, терпимість, толерантність міжрелігійних та міжконфесійних відносин. Долаючи проблеми та труднощі в галузі релігійно-церковного життя, які дісталися нам у спадок від минулого, Україна обрала реальний курс забезпечення свободи совісті, свободи віросповідання і світогляду, надання всім конфесіям рівних прав і можливостей»,- підкреслив Михайло Добкін.