Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти аграрних ВНЗ готові їхати в «Село майбутнього»

Студенти аграрних ВНЗ готові їхати в «Село майбутнього»

Як розповів інтернет-порталу «Харків.Коментарі» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, регіональний пілотний проект «Село майбутнього» передбачає будівництво комфортного житла для молоді, створення необхідної соціальної інфраструктури, забезпечення робочих місць з досить високою заробітною платою. Фінансуватися він буде з декількох джерел: державного і обласного бюджетів (молодіжне будівництво), приватних інвестицій та кредитів банків (виробничий комплекс та інфраструктура).

За словами Юрія Сапронова, на даний момент проектні роботи знаходяться на завершальній стадії і вже розпочато переговори з майбутніми інвесторами.
«Мова йде не про будівництво «в чистому полі», за базові перспективні місця будівництва в районах беруться існуючі села. Вартість окремих проектів за замкнутим циклом виробництва свинини, молока та ВРХ разом із соціальною інфраструктурою складе 14,8 млн. дол., у тому числі капітальні вкладення - 10,8 млн. дол., будівництво житла та об'єктів соцкультпобуту - 2 млн. дол. , оборотні кошти - 2 млн. дол. Окупність проекту - до чотирьох років», - підкреслив він.

Заступник голови облдержадміністрації також додав, що проведене соціологічне опитування свідчить про готовність студентської молоді ряду аграрних вузів м. Харкова на викладених вище умовах їхати жити і працювати в село.