Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові працює Всеукраїнська науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти»

У Харкові працює Всеукраїнська науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти»

Сьогодні в Харкові почала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти». Конференція приурочена до 90-річчя з дня народження найстарішого ієрарха вселенського Православ'я - Високопреосвященнішого Никодима, Митрополита Харківського і Богодухівського.

Обговорити в Харкові проблеми відродження духовності зібрались православні священики, педагоги та представники громадських організацій з 18 областей України та 2 регіонів Російської Федерації.Також в урочистому відкритті конференції взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова та ректор Харківського національного університету імені Каразіна Віль Бакіров.

Робота конференції триватиме 2 дні, протягом яких 133 учасники обговорять питання формування духовно-ціннісних орієнтацій у молоді і роль православної церкви в її формуванні, а також значення освіти як джерела духовного розвитку особистості. Крім цього в ході конференції будуть обговорюватися проблеми сучасної сім'ї, а також вплив масової культури та соціальних факторів на духовно-моральне виховання дітей і молоді.