Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні о 9.00 у приміщенні Харківської обласної виборчої комісії (Держпром, пл. Свободи, 5, 6 під'їзд, 1 поверх, к.512а) розпочнеться прийом документів місцевих організацій політичних партій для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі по виборах депутатів. Об 11.00 у Харківському державному академічному театрі ляльок ім. В. Афанасьєва (пл.Конституції, 24) розпочнуться урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек. О 12.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Романа Шаповала і першого проректора ХГУ «Народна українська академія» Катерини Астахової на теми: «Про стан шкільної освіти в області» та «Презентація книги «На вівтар покликання: нариси про педагогічні династії Харківщини» до Дня вчителя. О 15.00 в Палаці студентів Національної юридичної академії України ім. Я. Мудрого (вул. Пушкінська, 88) розпочнуться урочистості з нагоди Дня працівників освіти. О 17.00 в клубі «Місто» (вул.Клочківська, 190-а) розпочнеться Щорічний жіночий турнір з боулінгу, присвячений Дню Харківської області, між командами Харківської обласної ради, Харківської облдержадміністрації та Харківської міської ради.

Відбулося третє засідання Харківської обласної виборчої комісії

28 вересня відбулося третє засідання Харківської обласної виборчої комісії. В ході засідання були ухвалені рішення про утворення одномандатних мажоритарних виборчих округів по виборах депутатів Харківської обласної ради та про організацію приймання документів місцевих організацій політичних партій для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів облради.

23 жовтня у Харківському театрі музкомедії відбудеться гала-концерт "Свято танцю" за участю театру народного танцю «Заповіт»

23 жовтня о 18.30 в Харківському академічному театрі музичної комедії відбудеться гала-концерт "Свято танцю" за участю театру народного танцю «Заповіт» та колективу балету Харківського академічного театру музичної комедії. Театр народного танцю "Заповіт" очолює художній керівник театру народний артист України, професор, академік Борис Колногузенко. В колективі працюють визнані майстри хореографії (викладачі) та їх учні (студенти Харківської державної академії культури). З дня заснування (1990 рік) виступи колективу театру народного танцю «Заповіт» мають шалений успіх у глядачів. Цей колектив - відомий своїми гастрольними турами з концертами в різних країнах Європи (Росії, Білорусії, Польщі, Болгарії, Німеччині, Бельгії, Франції, Угорщині, Австрії, Іспанії, Португалії, Словаччині, Італії, Чехії, Великому Герцогстві Люксембург, Нідерландах…)  

Юрій Сапронов візьме участь у Міжрегіональному економічному форумі

29 вересня в Єкатеринбурзі відбудеться Російсько-український Міжрегіональний економічний форум, який покликаний сприяти розвитку господарських і культурних зв'язків між регіонами Уральського федерального округу і України. У ході буде розгорнута виставка, що демонструє господарський потенціал регіонів Уралу. Одним з основних заходів форуму стане пленарне засідання, на якому з доповіддю-презентацією Харківської області виступить заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За підсумками форуму передбачається створити уральсько-український торговельний дім або іншу постійно діючий майданчик для розвитку міжрегіональних господарських зв'язків.  

1 жовтня відкривається 82-гий театральний сезон Харківського академічного театру музичної комедії

1 жовтня 2010 року о 18.30 в Харківському академічному театрі музичної комедії відбудеться гала-концерт "Мелодії кохання", присвячений відкриттю 82-го театрального сезону. На гала-концерті глядачі зможуть побачити уривки з найбільш відомих оперет, мюзиклів, музичних комедій. Режисер-постановник гала-концерту - Олександр Драчов, балетні номери в постановці заслуженої артистки України Ірини Клепкової та Олександра Гричаного, за диригентським пультом - заслужений діяч мистецтв України Ярослав Сорочук та Юлія Шаршонь, художнє оформлення Тараса Шигимаги. Також 1 жовтня  о 18.00 в фойє театру відбудеться виставка за підсумками міжнародного художнього пленеру «Шляхами козацької слави».

Михайло Добкін візьме участь у засіданні Комітету з економічних реформ

Сьогодні о 15:00 в Адміністрації Президента України розпочнеться розширене засідання Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України Віктора Януковича. Участь у засіданні візьме голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Республіка Вірменія відзначила 19-річчя незалежності

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистостях, присвячених 19-й річниці незалежності Республіки Вірменія, які відбулися у великій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка.  

На площі Свободи відкрився сільськогосподарський ярмарок

З 28 вересня по 31 жовтня на площі Свободи діє перший сільськогосподарський ярмарок, на якому харків'яни можуть купити всю аграрну продукцію, яка виробляється в Харківській області. Ціни на всі види товарів значно нижчі ринкових завдяки тому, що з ланцюжка виробник - покупець виключений посередник. У перший день роботи ярмарку за найпопулярнішими товарами вишикувалися черги.

Відбудеться обласний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості

З 10 вересня по 1 листопада буде проводиться обласний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, в якому беруть участь сільські Будинки культури різних форм власності Харківської області.

Події дня

Сьогодні о 16:00 відбудеться засідання №3 Харківської обласної виборчої комісії (пл. Свободи, 5, 6 під'їзд, 1 поверх, к.512а). О 18:00 у великій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенко (вул. Сумська, 25) розпочнеться ювілейний вечір народної артистки України, Почесного громадянина м.Харкова Світлани Коливанової.

Керівники районів нестимуть особисту відповідальність за інвентаризацію та передачу на баланс «Харківобленерго» безгоспних електромереж. Михайло Добкін

Всі безгоспні електромережі та підстанції повинні бути передані на баланс АК «Харківобленерго», яка зможе забезпечити цим об'єктам обслуговування на належному рівні. Особисту відповідальність за своєчасне проведення передачі будуть нести керівники районів.

25 жовтня в Первомайську введуть в експлуатацію нову міську підстанцію

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації голова правління АК «Харьковобленерго» Сергій Кирик, в жовтні поточного року буде введена нова міська підстанція в м. Первомайськ. «Практично всі роботи вже закінчені. Зараз ми чекаємо устаткування зі Швеції, після пусконалагоджувальних робіт цей об'єкт буде введений в експлуатацію. Це значно покращить електропостачання та теплопостачання міста Первомайськ. Підстанція дасть можливість якісно змінити рівень постачання електроенергії та тепла в Первомайську», - заявив Сергій Кирик. 

Деякі райони Харківської області не забезпечили свої управління праці та соцзахисту необхідною комп'ютерною технікою

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, деякі керівники районів і міст Харківської області ще не забезпечили свої управління праці та соціального захисту населення комп'ютерною технікою, яка необхідна для організації оперативної роботи в період видачі субсидій населенню області.  

У Харківській області освоюється 20 мільйонів гривень на газифікацію, отриманих за договором з НАК «Нафтогаз України»

У ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв підкреслив, що необхідно більш активно продовжувати роботу з газифікації населених пунктів Харківської області.

Наша позиція щодо погашення заборгованість за спожитий газ залишається незмінною. Михайло Добкін

«Наша позиція щодо погашення боргів за спожитий газ залишається незмінною. Те, що ми винні, будемо віддавати без всяких відмовок. Різниця в тарифах і борги бюджетів різних рівнів - це не наша вина. По боргах бюджету будемо вирішувати проблему з керівниками установ. Різниця в тарифах не буде сприйматися як заборгованость. Але при цьому, прошу підприємства теплокомуненерго і в першу чергу КП «Харківські теплові мережі» забезпечити розрахунки з поточних платежів за спожитий газ на рівні 100%», - підкреслив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

КП «Вода» і «Харківкомуночиствод» планується об'єднати

27 вересня на спільному засіданні колегії ХОДА та зборах адміністративно-господарського активу області голова облдержадміністрації Михайло Добкін поставив генеральному директору КП "Вода" Сергію Кадигробу завдання негайно почати переговори про об`єднання комунальних підприємств "Вода" і "Харківкомуночиствод". На його думку, це дозволить оптимізувати зайві витрати на підприємстві.  

Завтра на пл. Свободи розпочне роботу осінній сільськогосподарський ярмарок

Завтра на пл. Свободи (у сквері за пам'ятником В. І. Леніну) розпочне роботу перший осінній сільськогосподарський ярмарок. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, на ярмарку буде представлена продукція усіх районів Харківської області: овочі, борошно, крупи, молоко, птиця, яйця тощо. Ціни на продукцію будуть на 10-15% нижчими від ринкових. Час роботи ярмарку з 8:00 до 18:00. На пл. Свободи ярмарок працюватиме до 31 жовтня.

У Харківській області забезпечені умови для соціального захисту кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Вадим Ландсман

За словами заступника голови Харківської облдержадминистрації Вадима Ландсмана, в Харківській області забезпечені умови для соціального захисту кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. «Для цього існує розгалужена система державних закладів, які задовольняють потреби дітей не лише в залежності від віку, але і від стану здоров'я, дітей, які мають особливі потребі, що перебувають у підпорядкуванні Головного управління освіти і науки, Головного управлінні охорони здоров'я, Головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації. На місцевому рівні працюють 6 закладів, до яких влаштовуються діти з урахуванням місця походження - у містах Ізюмі, Лозовій, Зміївському, Золочівському, Печенізькому, Вовчанському районах. Всього у державних закладах різних форм та підпорядкування виховується 1423 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», - сказав Вадим Ландсман. 

До 1 жовтня бюджетні підприємства виплатять за теплопостачання 20 мільйонів гривень

Як повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, найближчим часом організації, що фінансуються з державного бюджету, розплатяться з боргами за теплопостачання. «До 1 жовтня ми отримаємо 20 мільйонів гривень від підприємств-боржників держбюджету, які отримали пряме розпорядження на останньій селекторній нараді першого віце-прем'єр-міністра Андрія Петровича Клюєва», - сказав він.  

У 2010 році Харківській області було виділено 13 872, 5 тис.грн. на функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

«Основними засадами державної політики, а значить і кожної посадової особи щодо соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, є створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім'ї, утримання дітей за принципом родинності. На даний час кількість дітей, які влаштовуються в області до сімейних форм виховання протягом року, перевищує кількість посиротілих дітей», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман. 

Етнополітична ситуація в Харківській області

Як свідчить аналіз етнополітичної ситуації в області, діяльність обласної державної адміністрації, її управлінь та відділів спрямовується на практичну реалізацію законодавства у сфері міжнаціональних відносин, культурно-просвітницьких, мовно-освітніх, інформаційних та інших потреб національних меншин.  

Протягом поточного року рівень оплати споживачів за теплопостачання підвищився майже на 10%

Рівень оплати споживачів за послуги теплопостачання в Харківській області складає 98,7%, протягом року він зріс майже на 10% (в минулому році рівень оплати становив 89,9%). У той же час населення розраховується за теплопостачання на 102%.

Дороги Харківської області підготовлені до зими на 108%

В Харківській області в рамках підготовки до зими відремонтовано 472 тисячі квадратних метрів доріг, що становить 108% від запланованого. Крім того до роботи в зимовий період підготовлено 500 одиниць спеціалізованої технік (100%) та заготовлено 74 тис.тонн посилочного матеріалу (100%).

Електронний обмін даними забезпечено з 92% житлово-комунальних підприємств

Станом на 10 вересня 2010 року забезпечено електронний обмін даними з 892 житлово-комунальними підприємстви, газо- та енергопостачальними організаціями Харківської області та м. Харкова, що становить майже 92% від їх загальної кількості. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

Вирішити проблему погашення заборгованості за природний газ у повному обсязі можливо тільки за умови відшкодування різниці в тарифах. Володимир Бабаєв

Підприємства Харківської області заборгували за спожитий в минулому опалювальному сезоні газ 267,8 мільйонів гривень. Розрахуватися з боргом на 100% можливо тільки за умови вирішення на державному рівні питання відшкодування різниці в тарифах, а також погашення боргів бюджетними установами.

Стан розрахунків сільськогосподарських підприємств за оренду земельних і майнових паїв у Харківській області незадовільний

У низки сільськогосподарських підприємств Харківській області незадовільний стан розрахунків за оренду земельних і майнових паїв. Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Нажаль, схоже, що керівники господарств ряду районів про цей свій обов’язок забули, а голови райдержадміністрацій не знаходять часу нагадати їм про це. Інакше чим можна пояснити той факт, що господарства Коломацького і Харківського районів ще зовсім не приступали до розрахунків по договорах оренди за земельні паї, а у Золочівському районі розрахувалися поки що лише на 5%, Зміївському – на 13%, Куп’янському – на 23%», - наголосив заступник голови ХОДА. Для порівняння, в середньому по області за оренду земельних паїв вже сплачено грошима і сільськогосподарською продукцією 43% орендної плати, а у Дворічанському районі – 73%, Чугуївському – 79%.

Обсяги виробництва валової продукції тваринництва зросли

В цілому по галузі тваринництва за 8 місяців 2010 року приріст обсягів виробництва валової продукції у порівнянних цінах склав по відношенню до аналогічного періоду минулого року 3,2%. Це більше, ніж у 2009 році, коли було зафіксовано 1,6% приросту до відповідного періоду 2008 року. Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. 

Сільськогосподарські підприємства Харківської області недостатньо забезпечені кормами

«У результаті погодних катаклізмів, а у ряді випадків і по причині небажання керівників господарств як слід займатися розвитком кормовиробництва, маємо на даний час низький рівень забезпеченості всіма видами кормів: по сіну – 64% до потреби, обрахованої згідно зоотехнічних норм, по сінажу – 60%, силосу – 95%», - повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, ситуація, що склалася, викликає велику тривогу.

Підготовка сільгосппідприємств Харківської області до зими іде згідно до графіку. Віталій Алексейчук

Тваринницькі господарства з розведення великої рогатої худоби Харківської області готові до зими на 95%. В ряді районів готовність тваринницьких комплексів до роботи у зимовий період складає 100%. Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Практично повністю підготовлені до роботи в зимових умовах тваринницькі приміщення і встановлене в них обладнання для утримання всіх видів птиці і овець. Завершується ремонт приміщень для утримання свиней. Коефіцієнт готовності їх в цілому по сільгосппідприємствах області складає 98%. Складнішою є ситуація щодо завершення ремонту приміщень для утримання великої рогатої худоби. Рівень готовності їх складає 95%», - повідомив він. 

Заборгованість Харківської області за спожитий газ становить 267,8 мільйонів гривень

В Харківській області продовжується робота щодо забезпечення теплопостачальними підприємствами 100% рівня розрахунків за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2009-2010р.р. На даний момент заборгованість підприємств області становить 267,8 млн.грн., з яких більше 200 мільйонів заборгувало КП «Харківські теплові мережі». Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 27 вересня повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

Архів документів