Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Багато учасників всіх цих політичних подій просто не люблять Харків, не поважають людей. Михайло Пилипчук

«Ми більше не можемо мовчати, погоджуючись з тим, що відбувається в нашому місті, - заявив сьогодні на прес-конференції Почесний громадянин Харкова, перший заступник начальника ДП "Харківський метрополітен", Харківський міський голова в 1998-2002 рр.. Михайло Пилипчук. - З вуст лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко звучать чергові звинувачення харків'ян в тому, що у нас «покривається злочин великого масштабу при друкуванні виборчих бюлетенів». Про це сьогодні проінформовані Президент України, представники іноземних ЗМІ, прокуратура та ін. У черговий раз територіальна громада м. Харкова звинувачується в тому, що в місті готується зрив виборів у місцеві органи влади.  

Почесні громадяни Харкова направили відкритий лист лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко

Сьогодні Почесні громадяни Харкова ректор Харківського національного університету ім.В.Каразіна Віль Бакіров, перший заступник начальника КП "Харківський метрополітен" Михайло Пилипчук, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Поярков, директор Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру, Українського НДІ клінічної генетики Олена Гречаніна, голова наглядової ради АТ "Житлобуд-2" Юрій Кроленко направили відкритий лист лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

У Харківській області відбудуться профорієнтаційні заходи «Обираймо майбутнє разом» для учнівської та безробітної молоді

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, фахівці Харківського обласного центру зайнятості спільно з волонтерами-студентами гуманітарних вузів Харківщини проведуть в Харківській області профорієнтаційні заходи «Обираймо майбутнє разом» для учнівської та безробітної молоді. Зокрема, цей захід відбудеться 26 жовтня у м. Чугуїв, 1 листопада – у . Первомайський, 4 листопада – у м. Ізюм, 3 грудня – у м. Балаклія.

Робоча поїздка до Краснокутського району була корисною для обох сторін. Ігор Шурма

23 жовтня заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма разом з головою комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою та членом-кореспондентом Академії медичних наук України Олександром Біловолом відвідав з робочою поїздкою Краснокутський район. Під час поїздки Ігор Шурма передав Краснокутській центральній районній лікарні сертифікат на отримання медичного обладнання на суму 1,25 млн.грн., а також 59 слухових апаратів, які забезпечать потребу району на 100%. Крім того, всі фельдшерсько-акушерські пункти отримали сумки-укладки для надання невідкладної медичної допомоги.

Об'єднавши зусилля, ми можемо змінювати життя на краще. Сергій Чернов

«Я щасливий бути присутнім на відкритті відремонтованого операційного блоку. За останній час в області зроблено дуже багато. Зокрема, тільки в Краснограді, не кажучи про лікарню, відремонтовано старі приміщення та розпочато будівництво нового корпусу школи ім. І. Копиленко, нарешті вирішена проблема з каналізаційною системою в м.Красноград. Такі приклади можна привести по всій області. Об'єднавши зусилля, ми можемо змінювати життя на краще», - заявив сьогодні голова Харківської облради Сергій Чернов, звертаючись до колективу Красноградського міжрайонного медичного центру.

Михайло Добкін зустрівся з дітьми, що стали переможцями міжнародних та Всеукраїнських олімпіад, конкурсів, турнірів у 2009-2010 навчальному році

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з обдарованими та талановитими дітьми, які стали переможцями міжнародних та Всеукраїнських олімпіад, конкурсів та турнірів у 2009-2010 навчальному році.

Спеціалісти з обласної лікарні та інститутів Академії медичних наук будуть залучатися до роботи в міжрайонних медичних центрах. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, матеріально-технічна база такого операційного блоку, який створений в Краснограді, дає можливість проводити складні оперативні втручання. «Ми будемо залучати спеціалістів обласної клінічної лікарні і інститутів Академії медичних наук для того, щоб у виїзні дня вони могли проводити роботу на базі цього оперативного блоку. Крім того, потрібно розпочинати переговори з Харківським національним медичним університетом та Харківською медичною академією післядипломної освіти про те, щоб міжрайонні медичні центри стали виїзними базами для спеціалістів, які навчаються в цих закладах», - повідомив Ігор Шурма.

Красноградський міжрайонний медичний центр - прообраз госпітального округу, створення яких планується в рамках реформування системи охорони здоров’я. Ігор Шурма

«Відремонтований операційний блок та всі роботи, які проводяться в Красноградському міжрайонному медичному центрі, це прообраз госпітального округу, створення яких планується в рамках реформування системи охорони здоров’я», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Інтерес до теми Великої Вітчизняної війни тільки зростає з часом. Вікторія Маренич

Незважаючи на те, що з часу Великої Перемоги пройшло вже 65 років, інтерес до військової тематики з кожним роком тільки зростає. Зокрема, популярністю користуються книги про Велику Вітчизняну війну. У зв'язку з цим необхідно збільшити кількість науково-популярних книг про воєнні роки, і в першу чергу це стосується дитячих видань, - вважає начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Видання "Книги Пам'яті України" оприлюднило документально обґрунтовані дані про загиблих на фронтах 6034768 громадян України. Віктор Петренко

31 липня 2010 року виповнився 21 рік з дня виходу Урядової постанови про створення історико-меморіального серіалу "Книги Пам'яті України". За цей час пошуково-видавниче агентство "Книга Пам'яті України" силами своїх обласних структур і 500-тисячного загону добровільних пошукачів випустило понад 400 томів, де увічнені імена понад 10 мільйонів загиблих українців. Проведена робота і її результати мають велике наукове і суспільно-політичне значення.

Харківська область буде співпрацювати з сусідніми регіонами Росії в плані збору матеріалів для «Книги Пам'яті»

Генеральне консульство Російської Федерації в Харкові готове надати всіляку підтримку укладачам «Книги пам'яті» та харківського тому серії книг «Реабілітовані історією». Зокрема, мова йде про роботу з архівними матеріалами Бєлгородської та Курської областей.

Харківська область готує пропозицію щодо залучення молодих фахівців для роботи в райцентрах та сільській місцевості

«Сьогодні за рахунок бюджету готується достатня кількість молодих фахівців для системи охорони здоров'я. Виходячи з цього, держава має право вимагати від тих, хто має можливість безкоштовно навчатися, працювати не тільки там, де вони хочуть, але і там, де держава має потребу у фахівцях»,- заявив після відкриття операційного блоку Красноградської ЦРЛ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він повідомив, що Харківська область готує свої пропозиції щодо залучення фахівців для роботи в райцентрах та сільській місцевості. «Наше завдання - зробити так, щоб до того моменту, як будь-яка районна лікарня, будь який фельдшерсько-акушерський пункт або амбулаторія сімейного типу буде приймати на роботу молодих фахівців, щоб там були необхідні умови для праці і необхідне медичне обладнання. Крім того, необхідно вирішити питання забезпечення службовим житлом, щоб молодий спеціаліст міг приїхати і спокійно працювати, не відволікаючись на побутові проблеми», - підкреслив голова ХОДА.

Робота ТОВ «Видавництво «Майдан» велася на законній підставі

«Прокуратура офіційно повідомила, що відмовлено в порушенні кримінальної справи щодо виготовлення, траспортування та передачі обласній виборчій комісії виборчих бюлетенів. Це означає, що все ми робили на законних підставах», - заявив директор ТОВ «Видавництво «Майдан» Анатолій Стожук. У ніч з 24 на 25 жовтня видавництво «Майдан» закінчило виготовлення всіх бюлетенів, необхідних для проведення виборів у Харківській області. Після того, як 15 жовтня був підписаний договір з облвиборчкомом, почалася підготовка до виготовлення бюлетенів. Перші бюлетені почали друкувати 18 жовтня.  

У Харківській області планується організувати проведення уроків пам'яті для старшокласників

За підсумками засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні, який відбувся у Харкові 25 жовтня, було прийнято рішення розглянути питання про проведення уроків пам'яті для учнів старших класів.

Протягом найближчих п'яти років буде реформована система охорони здоров'я і кардинально покращена матеріально - технічна база медичних установ. Михайло Добкін

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області проходить реформа медичного обслуговування. «Ми створюємо реальне єдиний медичний простір, який дозволить отримувати однаково якісну медичну допомогу, як жителям міста, так і жителям сільської місцевості. Наше головне завдання - зробити так, щоб відкриття таких операційних блоків, як у Красноградської лікарні, та інших відділень у лікарнях, було нашою повсякденною роботою. Я впевнений, що протягом найближчих п'яти років система охорони здоров'я буде не тільки реформована, а й кардинально зміниться в кращу сторону матеріально - технічна база медичних установ», - зазначив Михайло Добкін

На території Красноградської ЦРБ відкрився пам‘ятний знак лікарю Евгену Вирві

На території Красноградської центральної районної лікарні відкрився пам‘ятний знак Евгену Миколайовичу Вирві, який майже 40 років працював у Красноградській центральній районній лікарні (1968–2008 рр..), з них 39 років лікарем анестезіологом-реаніматологом, був одним із засновників відділення анестезіології та інтенсивної терапії Красноградської центральної районної лікарні. Пам‘ятний знак є символічним нагадуванням нащадкам про професійний внесок, відданість справі та життєвий шлях фахівців анестезіологів-реаніматологів.  

Красноградська лікарня стала першим міжрайонним медичним центром, який був відремонтований і укомплектований новим обладнанням

Після відкриття нового операційного блоку, звертаючись до колективу лікарні, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив: «Перший раз, коли я відвідав Красноградську центральну районну лікарню, мені було дуже приємно побачити, що навіть в не дуже гарних умовах лікарі роблять все можливе для надання якісної медичної допомоги. Наша філософія - допомагати тим, хто не сидить склавши руки. Відкриття оперблоку - це перший крок до поліпшення матеріально-технічної бази лікарні. Ми вже визначили, яка ще потрібна допомога цьому лікувальному закладу. Зокрема, планується відремонтувати палати, приміщення для перебування співробітників, а також продовжувати оновлювати медичне обладнання. Красноградська лікарня стала першим міжрайонним медичним центром, який був відремонтований і укомплектований новим обладнанням. Це міжрайонний медичний центр, а також притрасова лікарня, так що в ній повинно бути все необхідне для надання якісної медичної допомоги. Тепер, з появою нового обладнання для операційної, така можливість з'явилася».

У Харкові відбулася презентація книги «Перемога в пам'яті слобожан»

25 жовтня в рамках засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні, відбулася презентація фотоальманаха «Перемога в пам'яті слобожан». У книзі зібрані фотографії всіх пам'ятників і меморіалів загиблим в боях Великої Вітчизняної війни слобожанам, а також коротка інформація про бої на території Харківської області.

Харківська обласна комісія дотрималась усіх вимог законодавства України щодо підготовки та виготовлення виборчих бюлетенів. Олександр Русанов

Харківська обласна комісія дотрималась усіх вимог законодавства щодо підготовки та виготовлення виборчих бюлетенів. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов.

Відкрито оновлений операційний блок Красноградського міжрайонного медичного центру

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та голова Красноградської райдержадміністрації Микола Муригін відкрили операційний блок Красноградського міжрайонного медичного центру. За 4 місяці 2010 року проведено капітальний ремонт всього комплексу операційних та допоміжних приміщень, із повним оновленням медичного обладнання оперблоку (операційні столи, освітлювачі, наркозно-дихальна, моніторуюча та реанімаційна апаратура, хірургічний та травматологічний інструментарій тощо), системи киснезабезпечення із встановленням нової кисневої станції. Створені із використанням сучасних енергозберігаючих та оздоблювальних технологій 4 операційних зали. В кожній операційній залі встановлено нові вентиляційні системи для очищення, кондиціонування, підігріву, зволоження та знезараження повітря.

Харківський том книги «Реабілітовані історією» один з найбільших в серії. Людмила Ровчак

Харківський том науково-документальної серії «Реабілітовані історією» буде складатися з шести книг у восьми частинах. Харківський внесок у серію один з найбільших у порівнянні з іншими регіонами України.  Як повідомила 25 жовтня в ході засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні, завідуюча комунальною установою редакційно-видавничої групи Харківського тому серії Людмила Ровчак, зібраний матеріал буде розподілений згідно до хронології. Так, період з 1917-червень 1934 рр.. увійшли в першу книгу в двох частинах; з липня 1934 - липень 1937 рр.. (Книга друга); серпень 1937-1938 рр.. (Книга третя в двох частинах); 1939-червень 1941 рр.. (Книга четверта); липень 1941 - травень 1945 рр..(Книга п'ята); червень 1945-1991 рр.. (Книга шоста).  Дві частини першої книги вже опубліковані в Харкові в 2005 і 2008 роках. 

«Реабілітовані історією» - видання, покликане повернути народу незаслужено забуті імена його видатних діячів. Людмила Ровчак

У Харкові ведеться активна робота по складанню харківського тому «Реабілітовані історією» в рамках всеукраїнської науково-документальної серії книг, присвяченої жертвам та політичних репресій тоталітарного режиму.  Як відзначила 25 жовтня в ході засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні, завідуюча комунальною установою редакційно-видавничої групи Харківського тому серії Людмила Ровчак, проект «Реабілітовані історією» покликаний відновити історичну справедливість.

Почалося засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні

25 жовтня в Харкові відбудеться засідання круглого столу на тему: «До 66-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників та 65-річчю Великої перемоги у Великій Вітчизняній війні».  У ході засідання учасники круглого столу переглянуть відеоролик «Поети Харкова про Велику Вітчизняну війну», обговорять питання створення харківського тому книги «Реабілітовані історією» і Книги пам'яті України, які присвячені жертвам Великої Вітчизняної війни і тоталітарного режиму.

Прокуратура не виявила несанкціонованої роботи друкарського верстата підприємства «Фоліо-плюс» з виробництва виборчих бюлетенів

Як розповів сьогодні прокурор міста Євген Попович, комісією прокуратури було детально перевірено та проаналізовано процес виготовлення виборчих бюлетенів на підприємстві «Фоліо-плюс»: «Саме підприємство має внутрішню охорону, при виробництві безпосередньо виборчих бюлетенів до верстата були виставлені співробітники МВС на підставі угоди між підприємством «Майдан» та обласним управлінням внутрішніх справ».  

Підстав для порушення кримінальної справи немає. Євген Попович

Прокурор міста Євген Попович оприлюднив висновки роботи комісії з перевірки законності друку виборчих бюлетенів на підприємстві «Фоліо-плюс» та щодо виявленого там, так званого, спецнакладу. «Ніяких підстав для порушення кримінальної справи немає, - заявив прокурор міста.- У результаті роботи комісії було встановлено, що між видавництвом «Майдан», яке підписало договір на виготовлення виборчих бюлетенів з територіальною виборчою комісією, і видавництвом «Фоліо-плюс» був, у свою чергу, підписаний договір про використання виробничих потужностей останнього для виготовлення частини накладу.Тому виявлення на підприємстві «Фоліо-плюс» бюлетенів було повністю виправдано».  

Відбулись відкриті змагання з боксу за участю Харківської та Бєлгородської областей

23-24 жовтня 2010 р. в м.Харкові в спеціалізованому залі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» Харківської обласної ради відбулися відкриті змагання з боксу за участю Харківської (Україна) та Бєлгородської областей (Росія). Зазначені змагання – це друга зустріч у цьому році відповідно до календарного плану (перша пройшла 30 червня в м. Бєлгороді). У турнірі в м.Харкові прийняли участь по 15 спортсменів з Харківської та Бєлгородської областей. Змагання завершилися з нічийним рахунком 15:15.

Відбулися фінальні змагання з важкої атлетики за програмою ХХІ Спартакіади області серед районів і міст

23-24 жовтня 2010 р. в м. Харкові на спорткомплексі НТУ «ХПІ» відбулися фінальні змагання з важкої атлетики за програмою ХХІ Спартакіади області серед районів і міст. У змаганнях прийняли участь понад 100 спортсменів з 13 районів (міст). За попередніми підсумками переможцями у загальнокомандному заліку стали: - по І групі районів(міст) – Харківській район; - по ІІ групі – м. Люботин.

Народний аматорський хор "Джерело" Балаклійського районного Будинку культури відзначив 40-річчя

24 жовтня  у м. Балаклія в районному Будинку культури відбувся ювілейний концерт, присвячений 40-річчю творчої діяльності народного аматорського хору "Джерело" Балаклійського районного Будинку культури. Народний аматорський хор “Джерело” створений у 1970 році. Репертуар колективу налічує більш ніж 450 хорових творів.

Підготовка та реалізація інвестиційних проектів буде відбуватися за принципом «єдиного вікна»

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, 21 жовтня Верховна Рада Україна прийняла закон про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна».  «У цьому законі визначається уповноважений орган, який організовує надання суб'єкту інвестиційної діяльності послуг, пов'язаних з підготовкою та реалізацією інвестиційного проекту за принципом «єдиного вікна». Таким органом є регіональний центр з інвестицій та розвитку. Закон набирає чинності з 1 січня 2012 року.  Це ще один крок до викорінення корупції в Україні. Модель, коли всі документи інвестор може отримати в одному місці без спілкування з конкретним чиновником, який не буде вимагати хабар - це оптимальна модель. Можливість підготовки і реалізації інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна», безсумнівно, підвищить інтерес інвесторів до України, оскільки істотно полегшує умови ведення бізнесу», - прокоментував віце-губернатор.

Тваринництво - одне з найпривабливіших напрямів для інвесторів. Юрій Сапронов

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, тваринництво буде одним з найпривабливіших напрямів для інвестицій в сільське господарство протягом наступних 4-5 років.  «Майбутнє цього сектора - за великотоварним сільським господарством і великими тваринницькими комплексами, за будівництво яких уряд в 2010 році встановив компенсацію у розмірі до 50%. Усього на компенсацію тваринникам до кінця цього року виділено 350 млн. грн.Інвестори вже звернули увагу на свинарство, рентабельність якого перевищила 15%, що призвело до зростання поголів'я свиней в Україну. Перспективним для інвесторів цей напрям залишається ще й тому, що внутрішні потреби України в свинині у цьому році склали 613 тис.тон, тоді як внутрішній ринок виробив не більше 560 тис. тон, отже, є підстави для зростання. Упевнений, що Харківська область має значний потенціал для розвитку великотоварного сільського господарства і інвестор обов'язково зацікавиться будівництвом тваринницьких комплексів на Харківщині», - зазначив віце-губернатор.   

Архів документів