Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вирішенням проблем ветеранів, інвалідів, учасників ВВВ потрібно займатися щодня, а не тільки напередодні Дня Перемоги. Ігор Шурма

Вирішенням проблем ветеранів, інвалідів, учасників ВВВ потрібно займатися щодня, а не тільки напередодні Дня Перемоги. Ігор Шурма

«Вирішенням проблем ветеранів, інвалідів, учасників Великої Вітчизняної війни потрібно займатися щодня, а не тільки напередодні Дня Перемоги. Саме таку позицію займає зараз обласна влада. Наше зобов’язання полягає в тому, щоб щоденно максимально вирішувати питання, які є у цих людей», - зазначив в ефірі програми «Лабіринт» на ХОД ТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що в Харківській області приділяється пильна увага соціальному захисту та медичному обслуговуванню ветеранів, інвалідів, учасників ВВВ.

Зокрема, цього року на пільгове безоплатне зубопротезування інвалідів та ветеранів війни передбачено 1,5 млн.грн.; на забезпечення витратними матеріалами для оперативних втручань при лікуванні катаракти у жителів районів області (в т.ч. ветеранів, інвалідів, учасників ВВВ) – 1 млн.грн.; забезпечення слуховими апаратами – 1,9 млн.грн.; лікування аденоми простати – 300 тис.грн. У I кварталі 2011 року забезпечені зубопротезними виробами 252 ветерана війни (на суму 143,7 тис.грн.), слуховими апаратами забезпечено 237 осіб (222,5 тис.грн.), проведені операції з приводу катаракти для 40 ветеранів.

Ігор Шурма також зазначив, що минулого року з обласного бюджету для покращення матеріально-технічної бази КЗОЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни», забезпечення належних умов перебування та лікування пацієнтів було виділено майже 3,5 млн.грн. Першочерговими завданнями подальшого розвитку госпіталю у 2011 році визначено створення окремого ізольованого сучасного операційного блоку із чистою та гнійною операційною в комплексі із палатами реанімації та інтенсивної терапії, клінічною експрес-лабораторією, оснащеного сучасними системами вентиляції та знезараження повітря, а також сучасного стерилізаційного відділення. Для початку цих робіт з обласного бюджету вже виділено 1 млн.грн.