Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначенням категорії публічної інформації займатиметься спеціальна експертна комісія

Визначенням категорії публічної інформації займатиметься спеціальна експертна комісія

Публічна інформація поділяється на дві категорії: загальна та інформація з обмеженим доступом, яка в свою чергу розділяється на конфіденційну, таємну і службову. Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, публічна інформація буде надаватися громадянам в залежності від її категорії, а визначенням категорії займатиметься спеціальна експертна комісія.

«Для того, щоб не було так, що кожен орган може віднести публічну інформацію до службової або таємної, існує експертна комісія, яка визначає коло інформації, що відноситься до означених категорій. Крім того, в Законі про доступ до публічної інформації передбачено, що державний орган чи орган місцевого самоврядування зобов'язаний оприлюднити список інформації, яка відноситься до таємної або службової», - підкреслив Василь Хома.

Що стосується загальної інформації, то вона ділиться на публічну інформацію, яку орган влади зобов'язаний оприлюднити протягом 5 робочих днів з моменту її створення, а також публічну інформацію, яку громадянин може отримати за запитом.