Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українські прикордонники отримають нової техніки на 1,8 млн. долл. США

Українські прикордонники отримають нової техніки на 1,8 млн. долл. США

Сьогодні у ході передачі прикордонникам Східного регіонального управління ДПСУ автомобільної та спеціальної техніки Голова Державної прикордонної служби України, генерал армії України Микола Литвин зазначив, що відновлення технічної бази ведеться у рамках проекту міжнародно-технічної допомоги уряду Сполучених Штатів Америки. «Міжнародний технічний проект, який веде Міністерство оборони та Агентство зменшення загроз, розрахований приблизно на 3,5 млн. дол. Техніка буде виділятися на 1,8 млн. дол. Це ще не вся техніка. Є ще багато питань підготовки персоналу, особливо в галузі протидії розповсюдження зброї масового ураження», - підкреслив Микола Литвин.

За його словами, в даний час Державна прикордонна служба України оснащена низкою сучасних технічних засобів, зокрема використовується близько 400 переносних тепловізійних пристроїв та більше 36 мобільних комплексів.

Також оновлюється матеріальна база морської охорони. «Нам вдалося впритул підійти до оновлення морської охорони. Зараз будується судно нового покоління - морський катер I рангу, який приблизно в I кварталі 2012 року вийде. В цьому році закладаємо перший прикордонний сторожовий корабель», - зазначив Микола Литвин.

Теги