Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Висновки про трагічні історичні роки нашої батьківщини люди повинні робити самостійно. Михайло Добкін

Під час церемонії відкриття фотовиставки «Українські праведники. «Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив: «Виставка, яка сьогодні відкрилася у головному театрі столиці Слобожанщини і трагічна, і унікальна, і дуже важлива. Висновки про ті трагічних історичних роках нашої батьківщини люди повинні робити самостійно. Просто потрібно володіти всією повнотою інформації. Не тільки тією, яку нам протягом 5 років штучно нав'язували через підручники історії, через політику держави, через заїжджих комівояжерів з депутатськими посвідченнями від всіляких націоналістичних партій. Ми повинні знати другу сторону медалі».

Історію не змінюють, якою б вона не була. Сергій Чернов

«Ця виставка потрібна як для старшого покоління, так і для молоді. Вона потрібна для переосмислення всього того, що було в нашій історії. За цими фотографіями і документами ми можемо зробити висновки про те, що відбувалося в ті страшні роки. Історію не змінюють, якою б вона не була. Ми повинні поважати наших батьків, дідів, повинні розуміти, яке вони прожили життя. Упевнений, що в першу чергу наша молодь гідно оцінить той подвиг і ті жертви, які принесли старші покоління для того, щоб ми сьогодні мали можливість спокійно жити і будувати сучасну держав », - заявив сьогодні під час церемонії відкриття документальної фотовиставки «Українські праведники. «Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА» голова Харківської облради Сергій Чернов.

Мешканці України повинні знати правду про події 1943 року на території Західної України та частини Польщі. Вадим Колесніченко

«У представлених фотографіях і документах відображені події 1943 року на території Західної України та частини Польщі. Мешканці України повинні знати правду про ці події. За оцінками фахівців за цей час варварськими способами було знищено від 100 до 200 тис. поляків, євреїв, росіян», - заявив під час церемонії відкриття документальної фотовиставки «Українські праведники. «Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА» Народний депутат України, голова Ради Правозахисного громадського руху «Російськомовна Україна» Вадим Колесніченко.

У ХАТОБі відкрилася виставка «Українські праведники. «Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА»

З 19 по 31 жовтня 2010 року в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка буде працювати експозиція документальної фотовиставки «Українські праведники.«Волинська різанина»: жертви ОУН-УПА». У відкритті виставки взяли участь Народний депутат України, Голова Ради Правозахисного громадського руху «Російськомовна Україна» Вадим Колесніченко, народний депутат України Віктор Корж, голова Харківської обласної адміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Євген Савін та Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Михайло Добкін вручив почесні нагороди ряду працівників підрозділів МНС

Сьогодні після завершення навчання органів управління і сил цивільного захисту Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін вручив почесні нагороди ряду працівників підрозділів МНС за сумлінне виконання службових обов’язків під час підготовки та проведення етнофестивалю «Печенізьке поле – 2010».

У Харкові презентовано проект створення Парку розваг

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес взяли участь у презентації проекту Парку розваг, який буде відкритий в 2012 році на базі ЦПКіВ ім. Горького і стане першим тематичним парком в Україні.

Протягом 2011 року весь меланж, що зберігається на території області, буде утилізовано. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області зберігаються найбільші запаси меланжу в Україні, але за планом з Харківської області він буде вивезений в останню чергу - в кінці 2012 р. «Ця ситуація була мною озвучена на одному із засідань Ради національної безпеки та оборони України, яке відбувалось під головуванням Президента України Віктора Януковича, і він дав доручення виділити необхідні кошти для будівництва на території Шевченківського району Харківської області експериментальної установки з утилізації меланжу і переробки його у сільгоспдобрива», - підкреслив Михайло Добкін.

Розпочато проект з оперативного лікування катаракти жителям Харківської області. Ігор Шурма

Сьогодні розпочинається проведення оперативного лікування катаракти жителям Харківської області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, всього до кінця року буде прооперовано 384 особи. За його словами, враховуючи, що зараз на території обласної клінічної лікарні оперативне втручання проводити неможливо в зв’язку з відсутністю відповідного обладнання і приміщень, у цьому році такі операції будуть проводитися відповідно договору про співпрацю між обласним і міським управлінням охорони здоров’я на базі міської 14-ї клінічної лікарні ім. Гіршмана. Порядок проведення операції буде полягати у тому, що адміністрації районів на своїх автомобілях будуть доставляти сюди пацієнтів, які будуть прооперовані, і в той самий день, або на другий день в залежності від показів лікарів будуть тим самим транспортом доставлені на місце.

ФАПи продовжують укомплектовувати обладнанням

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяв участь у зборах трудового колективу Чугуївської ЦРЛ, під час яких він разом з головою Чугуївської РДА Володимиром Лобойченко та міським головою Чугуєва Галиною Мінаєвою передав в усі 10 ФАПів району повністю укомплектовані фельдшерські сумки, а також 40 слухових апаратів, чим повністю закрита потреба мешканців району в цих пристроях станом на 01 червня 2010 року. Наступним кроком обласної влади стане виділення 1 млн 200 тис гривень на ремонтні работи в ЦРЛ при створенні на її базі міжрайонного медичного центру.  

160 інвалідів Харківщини в цьому році будуть забезпечені автомобілями. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 18 жовтня 2010 року Міністр праці та соціальної політики Василь Надрага підписав наказ №324, яким передбачається виділення для інвалідів ВВВ першої групи та інвалідів війни з Японією, а також для інших інвалідів 160 легкових автомобілів для Харківської області. Автомобілі будуть вручатися по мірі їх надходження в регіон.

Михайло Добкін задовільно оцінив під час навчань рівень взаємодії всіх структур

Підбиваючи підсумки навчання органів управління і сил цивільного захисту Харківської області, голова ХОДА Михайло Добкін відзначив у цілому нормальну організацію і взаємодію всіх структур і сказав, що з поставленим завданням впоралися всі служби. «При виникненні подібної ситуації від дій кожної людини на об'єкті підвищеної небезпеки залежить доля і життя людей, - зазначив Михайло Добкін. - Роботу місцевої влади, служб цивільної оборони, а також військових я оцінюю задовільно».  

За результатами навчань МНС область буде зміцнювати матеріально-технічну базу

Підбиваючи підсумки навчань, які відбулися сьогодні в с.Первомайське Шевченківського району, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що протягом тижня буде вирішено питання із забезпеченням співробітників МВС району засобами індивідуального захисту, а також планується закупити обладнання для санепідемстанцій та екологічних служб, щоб вони могли оперативно проводити аналіз проб повітря, землі, води при їх забрудненні.  

Навчання виявляють деякі недоліки

За «легендою» сьогоднішнього навчання органів управління та сил цивільного захисту Харківської області до диспетчерської служби Шевченківського РВ ГУ МНС України в Харківській області надійшла інформація від чергового в/ч А 2136 про те, що близько 09.00 години 19 жовтня 2010 року на території бази виникла розгерметизація ємкості для зберігання компоненту ракетного палива (меланж) з витоком у навколишнє середовище небезпечної хімічної речовини.  

Область перевіряє готовність до надзвичайних ситуацій

У с. Первомайське Шевченківського району розпочалося проведення тактико-спеціального навчання органів управління та сил цивільного захисту Харківської області щодо готовності їх до ліквідації надзвичайних ситуацій на складі зберігання компонентів ракетного палива в/ч А 2136.  

Сьогодні дохідна частина держбюджету наповнюється краще, ніж очікували скептики і наші опоненти. Михайло Добкін

Силами Харківського обласного бюджету не вдасться повернути мешканцям регіону високу процентну ставку за кредитами. Про це в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У Російській Федерації кредит, який йде на село становить 5-6%, а у нас - 20%. Такий відсоток не витримає навіть високорентабельний бізнес, а для села, де високі ризики і повільний грошовий оборот - це непідйомна сума», - зазначив Михайло Добкін.

Ситуація з виплатою паїв залежить від того, хто контролює цей процес. Михайло Добкін

Ситуація з виплатою паїв в Харківській області різниться: є райони, які ще місяць тому розрахувалися за земельні паї більш ніж на 70%, а є ті, де рівень розрахунків катастрофічно низький. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Все залежить від того, хто стоїть на чолі контролю за цим процесом. Це і контроль керівника того підприємства, яке взяло в оренду паї людей, дуже важливий контроль голови державної районної адміністрації, голови районної ради, і, звичайно ж, активна позиція територіальної громади, на території якої розміщені сільськогосподарські поля, розпайовані і віддані в оренду», - заявив він.

На рахунках Харківської області більше 5 років знаходиться 30 млн. грн., призначені для переоцінки землі

Сьогодні на рахунках Харківської області та органів місцевого самоврядування по всій області знаходиться більше 30 млн. грн., які вже більше 5 років не витрачаються за цільовим призначенням - на переоцінку землі. Про це заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін.  «Витративши ці 30 млн. грн. на переоцінку землі, ми б отримали більше 30 млн. грн.тільки одноразового доходу в бюджет, а потім би з кожним роком отримували ще по 30 млн. грн. Це були б уже зовсім інші гроші. Ніхто не займався цією проблемою. Мало того, сьогодні незрозуміла доля цих грошей: де вони? Частина з них на депозитах, частина витрачена і використана не за призначенням», - заявив він.

Єдині норми проведення земельних торгів дозволять виключити різні підходи до аукціонів в різних регіонах України. Михайло Добкін

Держава поки що не розробила єдиних дієвих методів оформлення земельних ділянок для аукціону. Коли вони будуть вироблені, це дозволить прибрати корупцію, спростити процедуру для тих людей, які хочуть придбати ділянку і розвивати свій бізнес, а також дозволить повністю виключити різні підходи до одного і того ж питання в різних регіонах нашої країни. Про це заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін.

Не все робилося в Харківській області для того, щоб стежити за цінами. Михайло Добкін

Не все робилося в Харківській області для того, щоб стежити за цінами, і домагатися виконання низки розпоряджень голови облдержадміністрації, контролюючих зростання оптових і роздрібних цін. Про це в ефірі програми «Зворотний зв’язок» обласного радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін:

Контроль за розрахунками з постачальниками молока буде здійснювати асоціація виробників молока. Михайло Добкін

В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що в Харківській області завершено формування асоціації виробників молока, куди будуть входити керівники як великих молочних підприємств, так і приватники. Тепер буде вироблений і затверджений механізм контролю асоціації за розрахунками з людьми за поставлене молоко.  «Сьогодні від 50 до 400 тис. грн. в кожному районі заборгували людям за молоко. Деякі підприємства-посередники, користуючись відсутністю контролю над ситуацією, просто знущаються над людьми і не виплачують їх кровні гроші», - зазначив голова ХОДА.

Боротьба із зарплатою у конвертах у вересні дала до бюджету Харківської області додатково 5 млн. грн.

«Заступник голови ХОДА з економіки Юрій Сапронов запропонував свою систему перевірки реальних надходжень від прибуткового податку, перевірив безліч підприємств, і прийшов до висновку, що багато успішні підприємства, що працюють у Харківській області, платять зарплату в конвертах.Тобто та заробітна плата, яка показується у звітах для податкової, набагато нижче реальної середньогалузевої», - заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін.

Ми детально розберемося з ціновою політикою на Центральному ринку. Михайло Добкін

У поле зору обласної влади потрапили два основних моменти, які формують непомірно високі ціни на продукцію, що реалізується на Центральному ринку Харкова. Ними стали висока вартість збору «за місце» і послуг ветеринарної служби. Про це в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Інтерес до чугуївських безпілотників і спецтехніки для гасіння пожеж не обмежується зацікавленістю МНС. Михайло Добкін

Безпілотні летальні апарати і спецтехніку для гасіння пожеж, які виробляється в Харківській області, планується включити в державну програму, що дозволить отримати фінансування на їх виробництво. Про це в ході ефіру на обласному радіо в програмі "Зворотний зв'язок" повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Для вирішення проблем, пов'язаних з Центральним ринком, потрібно досягти ряду компромісів. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Центральний ринок - це дуже складне місце на карті Харкова: «Вирішення проблем пов'язаних з ринком має бути досягнуто шляхом ряду серйозних компромісів. На поступки мають піти всі: власники ринку, орендарі торгових місць, працівники ринку, а також влада, яка повинна врахувати всі питання і знайти оптимальне рішення, тому що саме вона буде нести відповідальність».

На підготовку до зими обласних будинків культури в 2011 році буде виділено близько 2 млн. грн.

На 2011 рік у субвенціях, які прийдуть до Харківської області, заплановано приблизно 2 млн. грн. на відновлення системи теплопостачання, ремонт покрівель, заміну вікон обласних будинків культури. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що без реального фінансування таку проблему вирішити неможливо.

Андрій Клюєв оцінив хід виконання робіт з очищення території та утилізації боєприпасів на 61-му арсеналі в Лозовій задовільно

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв,ознайомившись з виконаними роботами з очищення території і утилізації боєприпасів на 61-му арсеналі Південного оперативного командування сухопутних військ збройних сил України в м.Лозова, оцінив їх задовільно.

У системі безпеки пасажирських перевезень потрібен постійний контроль. Михайло Добкін

«Система безпеки в пасажирських перевезеннях завжди була в сфері пріоритетних дій будь-якої влади, але тут повинен бути постійний контроль. Кожен день величезна кількість автобусів пересувається по дорогах Харкова і Харківської області, і кожне таке переміщення пов'язане з ризиком для життя, враховуючи завантаженість наших доріг. Тому технічний стан транспорту, стан водіїв, наявність або відсутність твердого дорожнього покриття, якщо ми говоримо про сільську місцевість, - все це є предметом роботи і працівників Державної дорожньої інспекції, і чиновників різних рівнів. Трагедія, яка сталася на Дніпропетровщині, зараз підштовхнула державу до дуже серйозних і амбітних кроків по оснащенню всіх без винятку переїздів шлагбаумами. Така ж робота буде проводитися і в Харківській області. Я впевнений, ми з нею впораємося», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін 18 жовтня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо.  

Перехід в обласній лікарні - це місток зі старої системи охорони здоров'я в нову. Михайло Добкін

Найближчим часом в Харківській області буде відкрито кілька медичних об'єктів. Як підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін, і в місті, і в сільській місцевості люди повинні отримувати однаково якісні медичні послуги.

Харківська область вже має позитивний досвід передачі закладів первинної медико-санітарної ланки на районний рівень управління та фінансування. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, Харківська область вже має позитивний досвід передачі закладів первинної медико-санітарної ланки (медичні пункти, фельдшерсько-акушерські пункти (ФАП), амбулаторії сімейної медицини та ін.) на районний рівень управління та фінансування. Така схема роботи існує в 6 районах області.

До кінця року в обласній клінічній лікарні буде оновлено операційний і стерилізаційний блоки

До кінця року в обласній клінічній лікарні буде оновлено операційний і стерилізаційний блоки. Про це повідомив під час відкриття діагностичного корпусу та переходу між лікувальним корпусом та діагностичним центром КЗОЗ «Обласна – клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Архів документів