Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 по 15 травня відбувається VI Всеукраїнська акція благодійної допомоги дітям, хворим на цукровий діабет

З 1 по 15 травня відбувається VI Всеукраїнська акція благодійної допомоги дітям, хворим на цукровий діабет

З 1 по 15 травня 2011 року Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерством культури України, Міністерством внутрішніх справ України, Державним комітетом телебачення і радіомовлення, Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту проводить VI Всеукраїнську акцію благодійної допомоги дітям, хворим на цукровий діабет. Під час благодійної акції буде проведений збір коштів для забезпечення інсуліновими помпами дітей, хворих на цукровий діабет.

За інформацією Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканини, цукровий діабет (ЦД) на сьогодні залишається актуальною проблемою для більшості країн світу - це одне з найтяжчий хронічних захворювань не лише медичного, а й соціального характеру. Висока поширеність, довічний перебіг, рання інвалідизація, високий рівень смертності ставлять ЦД в один ряд з такими недугами, як СНІД і онкологічні захворювання. ЦД посідає третє місце за рівнем захворюваності та смертності населення у розвинутих країнах.

В Україні кожного року кількість дітей та підлітків з діабетом збільшується більше, ніж на 1 тисячу. І сьогодні в Україні хворіють на цукровий діабет близько 8 тисячі дітей. В Харківській області мешкає 453 дитини, хворих на цукровий діабет.

Сьогодні в Україні всі діти безкоштовно забезпечені державою необхідними їм інсулінами, що вводяться за допомогою шприц-ручок. До останніх років цей спосіб введення інсуліну вважався найбільш зручним. Але протягом останнього десятиріччя все більшої популярності серед хворих на ЦД в усьому світі, особливо – у дітей, набуває введення інсуліну за допомогою спеціальних приладів – інсулінових помп. Помпова терапія на сьогоднішній день є унікальним методом введення інсуліну, при якому можлива не тільки затримка прогресування хронічних діабетичних ускладнень, але й їх зворотний розвиток.