Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін привітав переможців фестивалю дитячої творчості «Великодня радість»

Євген Савін привітав переможців фестивалю дитячої творчості «Великодня радість»

Сьогодні на території Свято-Олександро-Невського храму відбувся фестиваль дитячої творчості «Великодня радість».У конкурсах на пасхальну тематику взяли участь вихованці різних шкіл Харкова і області, а також Недільної школи при храмі Олександра Невського. Призи за кращі роботи вручив переможцям заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Заступник голови області привітав лауреатів та подякував дітям за участь. За його словами, жодна дитина, що представила свою роботу на цьому конкурсі, не залишиться без винагороди - кожен отримає пам'ятну грамоту. 
Євген Савін зазначив, що у цьому році фестиваль проводиться з ініціативи Харківської єпархії та за підтримки Харківської облдержадміністрації, у той час як раніше настоятель Олександро-Невського храму протоієрей Петро Козачков проводив дитячий фестиваль самостійно.«Завдяки участі обласної адміністрації до конкурсів підключилася вся Харківська область: діти загальноосвітніх шкіл, шкіл естетичного виховання, гуртків сільських будинків культури та міських шкіл сьогодні представили свої вироби, присвячені святу Великодня»,- зазначив заступник голови ХОДА.
На конкурс було представлено понад 800 робіт на великодню тематику - малюнків, фоторобіт, аплікацій та різноманітних виробів. Для дітей на заході був проведений майстер-клас з розпису великодніх яєць і різні вікторини. На урочистому концерті виступили дитячі колективи. На завершення для учасників фестивалю був накритий святковий стіл. 
Євген Савін висловив надію, що у наступному році фестиваль проходитиме ще більш масштабно: «Я сподіваюся, що цей конкурс в рамках Харківській області стане традиційним, і ми разом з Харківською єпархією зможемо залучити до нього ще більшу кількість учасників. Я думаю, ми будемо проводити конкурс у кілька етапів: спочатку на рівні районів, а тут, у Харкові, буде обласної фінал конкурсу».