Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина вивчить напрацювання Московської області в сфері сільського господарства

Сільгоспвиробникам Харківської області буде корисний досвід московських колег у сфері сільського господарства. Про це сказав на брифінгу за результатами зустрічі з офіційною делегацією Московської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Сьогодні в Московській області реалізується продукція п'яти харківських підприємств

Сьогодні 5 підприємств Харкова реалізують свою продукцію на території Московської області. Це ДП «Електроважмаш», АТ «Турбоатом», ДП «Завод« ФЕД», НВО «Вертикаль» та ДП «Комунар». Про це в ході брифінгу за підсумками зустрічі офіційних делегацій Харківської і Московської областей сказав голова ХОДА Михайло Добкін.

Московська область зацікавлена в різнобічному співробітництві з Харківщиною

На брифінгу за результатами зустрічі офіційної делегації Московської області з керівництвом Харківської облдержадміністрації перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко повідомив, що Московська область зацікавлена у співпраці з Харківською у всіх сферах.

Товарообіг між Харківською і Московською областями зріс. Михайло Добкін

За 9 місяців 2010 року товарообіг між Харківською і Московською областями зріс більш ніж на 40% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін на брифінгу за результатами зустрічі з офіційною делегацією Московської області. За його словами, це більше ніж в середньому між Харківською областю і Російською Федерацією.

На Харківщині розпочалися Дні Московської області

В залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з членами офіційної та ділової делегації Московської області на чолі з першим заступником голови Уряду Московської області Ігорем Пархоменком, яка прибула з метою участі у презентаційно-виставковому заході «Дні Московської області в Харкові». Також у зустрічі взяли участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Співчуття з приводу трагічної смерті голови Кегичівської РДА Жанни Чинкової

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу трагічної смерті голови Кегичівської районної державної адміністрації Жанни Миколаївни Чинкової і висловлює співчуття її рідним і близьким.  

На Харківщині збираються пропозиції до проекту Стратегії соціально–економічного розвитку області до 2020 року

Мешканці Харківської області мають нагоду внести свої пропозиції до проекту Стратегії соціально–економічного розвитку регіону. Бокс, де всі бажаючі можуть залишити свої зауваження, знаходиться за адресою: вул. Сумська, 64, Будинок Рад, 1 поверх (фойє). Усі пропозиції будуть опрацьовані та включені до Стратегії.  

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 29 листопада, в межах проведення презентаційно-виставкового заходу «Дні Московської області в Харкові» відбудеться низка подій: о 09:00 в залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч керівництва Харківської області з офіційною делегацією Московської області, після чого заплановано спілкування з представниками ЗМІ; о 10:00 у Палаці Спорту «ХПІ» (м.Харків, вул. Артема 50а) урочисто відкриється виставка за участі більше 50 підприємств Московської та Харківської областей "Дні Московської області"; об 11:15 на вул. Клочківській, 192-А відбудеться урочисте відкриття філії Міжнародної асоціації «Поріднені міста»; о 12:00 в малому залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання з питань співробітництва Московської та Харківської областей, в ході якого відбудеться підписання «Протоколу про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво на 2011-2012 роки в рамках Угоди між Урядом Московської області (Російська Федерація) і Харківською обласною державною адміністрацією (Україна)" та Угоди між Адміністрацією Павлово-Посадського муніципального району Московської області Російської Федерації і Харківською районною державною адміністрацією Харківської області України; о 15:30 в ХНЕУ (пров. Інженерний, 1) відбудеться участь членів делегації Московської області в роботі круглих столів з питань співпраці у таких сферах: - Промисловість та інноваційні технології - Агропромисловий комплекс - Екологія - Гуманітарна сфера і соціальна політика. Крім цього, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми про перспективи розвитку сільської медицини.

Харківські школярі змагатимуться з футзалу

Сьогодні в Харківському Палаці спорту перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв та начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця взяли участь в урочистому відкритті 17-го турніру з футзалу на призи Харківської міської ради серед школярів. Разом з іншими почесними гостями - заступником Харківського міського голови - директором Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки Євро-2012 з футболу Віктором Христоєвим, Генеральним консулом Республіки Польща у м. Харкові Яном Гранатом, директором дитячої футбольної академії ФК «Металіст», другом Євро-2012 Ігорем Кутєповим та талісмани Євро-2012 – вони здійснили символічний удар по футбольному м’ячу, чим і надали старт турніру.

Жителі Харківщини вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр..

Жалобні заходи вшанування пам'яті загиблих від голоду в 1932-1933 роках відбулися у Хрестів жертвам голодоморів в Парку пам'яті на вул. Академіка Павлова 129-131. В церемонії покладання траурних вінків взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, представники духовенства, політичних партій, громадських та молодіжних організацій.

Україна сумує за безвинно загиблими

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв великого голоду 1932-1933 років, який забрав життя мільйонів людей. Всі установи вивісили державні прапори з чорною траурною стрічкою, по країні проходять траурні ходи та покладання квітів. У Харкові керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представники духовенства, політичних партій, громадських і молодіжних організацій вшанували пам'ять загиблих у першого в Україні Пам'ятного знака - Хреста жертвам Голодомору, встановленого в Молодіжному парку ще в 1989 році.

Харківська область має величезний потенціал розвитку сфери охорони здоров’я. Олександр Галацан

Як зазначив під час засідання круглого столу з питань охорони здоров’я із циклу обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року начальник Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, Харківська область традиційно є дуже потужним регіоном, який має величезні матеріально-технічні, інтелектуальні, творчі, наукові та кадрові ресурси у сфері охорони здоров’я.

Слово Президента України до народу в День Пам’яті жертв Голодомору

Доземно вклоняюся пам’яті безневинно убієнних Голодомором. Навіть сьогодні трагедію 1932 - 1933 років важко осмислити. То був справжній Армагедон, коли люди од голоду втрачали людське. Відтак, це національне нещастя, яке поглинуло мільйони безневинних, не підлягає забуттю. В Україні за часів незалежності немало сподіяно і чиниться задля увічнення пам'яті по убієнних Голодомором. Встановлюються поминальні знаки, пам'ятки і навіть цілі меморіали.

На реалізацію у 2010 році Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки передбачено більш 42 млн. грн.

За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, на реалізацію у 2010 році Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки передбачено 42 526,66 тис грн. З них 29 359,4 тис. грн. - державний бюджет; 3 225,7 тис грн. - погашення заборгованості за роботи виконанні в 2008 році; 9 941,51 тис. грн. - співфінансування. 

В центрі стратегії розвитку сфери охорони здоров’я повинна стояти людина. Ігор Шурма

«Обмін думками під час сьогоднішнього засідання круглого столу засвідчив, що ми обрали правильний напрямок розвитку медицини шляхом створення єдиного медичного простору, в центрі системи координат якого повинна стояти людина з її правом отримувати якісну медичну допомогу в будь-якому закладі охорони здоров’я Харкова та області», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, підбиваючи підсумки засідання круглого столу з питань охорони здоров’я із циклу обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року.

Охоплення населення області послугами із збирання та вивезення сміття складає 10-25%

Централізоване збирання та вивезення сміття в сільській місцевості практично не здійснюється. Про це повідомила під час селекторної наради ХОДА головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова. За її словами, охоплення населення послугами із збирання та вивезення сміття складає 10-25%, внаслідок чого на території практично кожної селищної ради знаходяться несанкціоновані звалища. «У зв’язку з відсутністю надання централізованих послуг зі збору та вивезення сміття місцеві мешканці продовжують складувати сміття на старі місця, що приводить до повторного виникнення звалищ та забруднення ґрунту», - сказала вона.

Незадовільний технічний стан житлового фонду та обмежені можливості державного та місцевих бюджетів стримують створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Сергій Дорошенко

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко, сьогодні в Харківській області функціонує 391 ОСББ.З них 254 знаходиться в Харкові, 137 - в районах області та містах обласного значення. Всього з початку року було створено 27 об'єднань (14 - в Харкові і 13 - в районах та містах області), 1 об'єднання - ліквідовано (в Дергачівському районі). 

Євген Савін вручив кубки переможцям у номінаціях виставки «Харківське туристичне бієнале»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін вручив нагороди переможцям у трьох номінаціях виставки «Харківське туристичне бієнале». У номінації «Краща презентація туристичного потенціалу району» нагороджений відділ культури і туризму Чугуївської райдержадміністрації, в номінації «Кращий проект розвитку туризму в Харківській області» нагороджений відділ культури і туризму Золочівської райдержадміністрації, та у номінації «Кращий туристичний маршрут» - відділ культури і туризму Куп'янської міськради.

У 2011 році розпочне роботу Лозівське районне КП "Дирекція єдиного замовника"

Організація ефективного управління у сфері надання житлово-комунальних послуг передбачає створення служб єдиного замовника, керуючих житловим фондом організацій, а завдання щодо демонополізації житлово-комунального господарства передбачає залучення до обслуговування житлового фонду підприємств усіх форм власності. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради сказав перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко. 

Харківська медична наукова бібліотека має бути розміщена в гідному приміщенні. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні під час засідання круглого столу з питань охорони здоров’я із циклу обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська медична наукова бібліотека має бути розміщена в гідному приміщенні. «Якісна медична освіта не може існувати без сучасної наукової бібліотеки. У Харкові наукова медична бібліотека буде розміщена в гідному приміщенні разом з книгосховищем, щоб не було такої ситуації яка існує зараз. На сьогодні люди ідуть в бібліотеку, вибирають книжку, а щоб доставити її, працівникам бібліотеки потрібно їхати у сел. Васищеве, бо саме там зараз розташоване книгосховище. Це є просто неприпустимим для такого міста як Харків. Я зроблю усе, щоб медична бібліотека розташовувалася в центральній частині міста», - підкреслив Ігор Шурма.

В Харківській області існує низка проблем екологічного напрямку, які вкрай негативно впливають на довкілля. Роман Квартенко

На теперішній час на території Харківської області існує низка проблем екологічного напрямку, які не вирішуються роками та вкрай негативно впливають на довкілля Харківщини. Про це сьогодні йшла мова на обласному селекторному засіданні. 

Євген Савін зустрівся з учасниками Перших Всеукраїнських Дельфійських ігор

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з учасниками Перших Всеукраїнських Дельфійських ігор, які відбулися в Києві 19-20 листопада. Дельфійські ігри - це комплексне змагання молодих талантів у різних галузях мистецтва. Харківську область представляли сім учасників у 7 з 9 номінацій, які завоювали золоту медаль і 2 дипломи.

Відбулась зустріч керівництва Харківської обласної державної адміністрації з представниками Федерації легкої атлетики України

З метою подальшої роботи з розвитку легкоатлетичного спорту на Слобожанщині 26 листопада 2010 року керівництво Харківської обласної державної адміністрації зустрілось з представниками Федерації легкої атлетики України. В зустрічі взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін; начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця; заступник начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Геннадій Хохлов; президент федерації легкої атлетики України Валерій Борзов; віце-президент федерації легкої атлетики України, державний тренер з легкої атлетики Міністерства у справах сім`ї, молоді та спорту Валерій Александров; президент федерації легкої атлетики Харківської області Віталій Кириленко, заступник президента федерації легкої атлетики Харківської області, перший заступник ХОО ФСТ «Динамо» України Сергій Бичак.

Відбувся чероговий круглий стіл в рамках обговорення проекту «Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року»

Сьогодні в Харківському національному медичному університеті під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбувся черговий круглий стіл із циклу обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. Напрямком обговорення стануть інноваційні процеси у сфері медичних послуг в Харківській області.

На Харківщині розпочинаються Дні Московської області

В період з 28 по 30 листопада 2010 року відбудеться візит офіційної та ділової делегації Московської області на чолі з першим заступником голови Уряду Московської області Ігорем Пархоменко з метою участі у презентаційно-виставковому заході «Дні Московської області в Харкові». У понеділок, 29 листопада, о 09:00 в залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч керівництва Харківської області з офіційною делегацією Московської області, після чого заплановано спілкування з представниками ЗМІ.

В Харкові відбудеться турнір для людей з вадами слуху

З 26 листопада по 3 грудня в приміщенні обласного Будинку культури Українського Товариства глухих (вул. Сухумська, 5) відбудеться турнір, присвячений Міжнародному Дню інвалідів, для людей з вадами слуху. Програма турніру включає в себе: шахи, шашки, настільний теніс та дартс. За I, II та III місце учасники змагань отримають кубки, медалі та грамоти обласного центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх».

У селищі Чкаловське відбудеться першість Чугуївського району з баскетболу серед чоловіків

4 грудня о 9:00 в смт. Чкаловське Чугуївського району в місцевому будинку культури та школі відбудеться першість Чугуївського району з баскетболу серед чоловіків.

Книги харківських видавців можна придбати в Дворічній

На площі в центрі Дворічної розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією.

Сьогодні створені чудові умови для працівників прокуратури. Геннадій Тюрін

Напередодні Дня працівників прокуратури України співробітники Жовтневої районної прокуратури міста Харкова переїхали у нову сучасну будівлю.

Підготовка інфраструктури до Євро-2012 в Харкові не зупиняється ні на хвилину. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов взяв участь у прес-конференції, присвяченій представленню в Харкові Талісманів УЄФА Євро-2012. Перш за все, віце-губернатор привітав усіх харків'ян з черговою віхою в історії чемпіонату: «Футбольне свято, яке приймали найбільші європейські держави, незабаром прийде і в нашу країну. Вперше фінальна частина Євро відбудеться у Східній Європі - в Україні і Польщі. Це ще одна віха в історії чемпіонату, нам дуже приємно, що вона проходить у Харкові. Групові матчі на чемпіонаті мріють проводити всі найбільші міста Європи, а в 2012 році такі матчі будуть у нашому місті».

Архів документів