Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За 2010 рік в Харківській області поновлено діяльність 10-х дошкільних навчальних закладів

За інформацією Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації, за період 2010 року в області поновлено діяльність (в тому числі і відкрито нові) 10-х дошкільних навчальних закладів (19гр. – 390 осіб): 

У рамках підготовки до Євро-2012 буде вирішено питання розвитку повноцінної інфраструктури вздовж основних магістралей області

Водночас з ремонтом і реконструкцією основних міських та обласних магістралей в рамках підготовки до Євро-2012 буде вирішено й питання розвитку повноцінної інфраструктури вздовж цих трас. «Мова йде і про окружну дорогу, та про напрямки Харків - Київ, Харків - Бєлгород, Харків - Крим. Буферні зони, облаштування кафе, АЗС, упорядкування реклами - це велика цікава робота, яка на рівні в'їздів-виїздів повинна вирішити не тільки транспортні, а й естетичні завдання »,- сказав начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо.  

Кількість дозвільних документів для будівництва планується скоротити на 50%

Йде розробка блоку законів, що стосуються спрощення дозвільних процедур. Цю роботу управління містобудування і архітектури Харківської облдержадміністрації веде спільно з профільним Міністерством - повідомив  в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» головний архітектор області, начальник управління Михайло Рабинович.  

В рамках туристичної програми Євро-2012 ведеться реконструкція об'єктів культури Харкова та області

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. «Спільно з управлінням культури ХОДА ми розробляємо програму, що стосується туристичної програми Євро-2012, і включає в себе будівлі і парки, які є пам'ятками архітектури в місті та районах області.  

«Схема планування території Харківської області» отримала позитивну оцінку експертів. Михайло Рабинович

Сьогодні в Харківській області склалася вкрай складна ситуація з містобудівною документацією. Про це сьогодні під час ефіру на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» сказав начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації ХОДА Михайло Рабинович. 

У Харкові і області ведеться робота зі створення єдиної містобудівної ради

Як повідомив 24 листопада під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо головний архітектор області, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, Харків і Харківська область об'єднують зусилля для збереження архітектурних особливостей міста і його розвитку. «Спільно з управлінням архітектури зараз ведеться цілий ряд робіт, пов'язаних з розробкою проектів в історичних зонах Харкова. Наше місто вважається історичним, і велика частина центру пов'язана з пам'ятниками архітектури, охоронними зонами. Також сьогодні в рамках доручень губернатора і мера йде спільна робота зі створення єдиної містобудівної ради. Незважаючи на те, що обласне управління працює в рамках закону про державні адміністрації, міське управління - у рамках закону про місцеве самоврядування, створюється єдина архітектурна містобудівна програма, яку в найближчі роки ми зможемо реалізувати», - повідомив Михайло Рабинович. 

Події дня

Сьогодні, 24 листопада, о 14:30 в обласній художній галереї (м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття виставки «Світ без насильства». О 16:30 у Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва (Харківський р-н, с.Комуніст-1) відбудуться урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства.  

В 2011 році Куп’янський район може отримати 1,5 млн.грн. на облаштування нового операційного блоку лікарні. Ігор Шурма

Сьогодні під час робочої поїздки до м.Куп’янськ заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма зустрівся з колективом Центральної міської лікарні. Під час зустрічі Ігор Шурма передав сертифікати на отримання медичного обладнання на суму 1,4 млн.грн., 44 слухових апарати, 20 фельдшерських сумок-укладок. Також під час зустрічі Ігор Шурма довів до відома колективу лікарні ті зміни, які очікують куп’янську медицину.

У Харкові відбулося засідання круглого столу, присвячене підготовці Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

 23 листопада на базі Харківського національного університету імені Каразіна відбулося п'яте засідання з циклу круглих столів щодо обговорення проекту Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. У засіданні взяв участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник ГУ економіки Сергій Авершин, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Ігор Матюшенко, ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров, а також вчені-економісти, екологи і соціологи.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у м.Куп’янську

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у м.Куп’янську. Звернення громадян стосувалися скерування на оперативне лікування в обласну клінічну лікарню; надання матеріальної допомоги; забезпечення слуховими апаратами; вивчення питання специфічного лікування людей, хворих на розсіяний склероз; направлення на операції з приводу катаракти.

Необхідно знімати кіно, яке буде комерційно цікаво будь-якій аудиторії. Володимир Миславський

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», кінокритик Володимир Миславський, кінематограф в Україні перебуває зараз не в кращому стані. «Ми знаємо, що в минулі роки кінематограф був неабияк політизований, а він повинен бути космополітичний, тільки тоді він буде мати успіх. Розвитку саме космополітичного кіно сприяє фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень», - додав він. - Єдиний правильний вихід - робити фільми, які будуть комерційно цікаві будь-якій аудиторії. Фільми, які будуть політично незаангажовані. Коли кінематограф почне приносити прибуток, тоді з'явиться можливість отримати фінансування для серйозних кінематографічних робіт».  

Китай зацікавлений у співпраці з Харківською областю

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрілися з делегацією Міністерства сільського господарства Китайської Народної Республіки.У ході зустрічі обговорювалася можливість двосторонньої співпраці в галузі сільського господарства.

Для вирішення деяких проблем району потрібна державна підтримка

Про це в ході зустрічі з обраннимі сільськими та селищними головами сказав голова Красноградської райдержадміністрації Микола Муригін. Основних проблем, які вимагають розв’язання на державному рівні, Микола Олексійович виділив дві.  

Я щасливий, що у мене з'явилася можливість продовжити навчання на Вищих курсах сценаристів і режисерів у Москві. Руслан Нікулін

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбувся показ фільму - переможця II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» «Человечкін» та прес-конференція лауреата премії Гран-прі Руслана Нікуліна.

Красноград об'єднує зусилля

Сьогодні у Краснограді відбулася зустріч голови Красноградської райгосадмінітсраціі Миколи Муригіна, голови Красноградського раойнного ради Костянтина Фролова і Красноградського міського голови Володимира Максима з обраними сільськими та селищними головами району. Всі разом вони обговорили, які завдання треба вирішувати керівникам державних і місцевих органів влади найближчим часом.  

Представники відділів культури і туризму районів Харківської області взяли участь у виїзному семінарі «Забезпечення соціально-економічних умов для сталого розвитку сільського зеленого туризму»

17- 21 листопада в рамках проекту «Обмін кращими моделями розвитку зеленого туризму в Україні. Закарпаття» відбувся виїзний семінар «Забезпечення соціально - економічних умов для сталого розвитку сільського зеленого туризму». За підтримки управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації організатором семінару виступила громадська організація «Слобожанські оселі» (Сумщенко І.М.). Партнери проекту - Карпатське агентство регіонального розвитку, Рахівська районна державна адміністрація Закарпатської області.

Ми вперше отримали можливість працювати єдиною командою і на місто, і на весь регіон. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у рамках традиційного спілкування з представниками місцевих та регіональних ЗМІ «Ранковий чай з губернатором» відповів на ряд запитань, що стосуються результатів виборів у Харківській області, ухвалення Податкового кодексу, а також своїх планів на майбутнє.  Коментуючи результати виборів до місцевих органів влади, Михайло Добкін відзначив, що виборча кампанія пройшла без несподіванок, оскільки Партія регіонів отримала більшість голосів в обласній та міській раді, а також у всіх районних радах Харківської області. За його словами, спільна робота обласної та міської влади буде більш результативною.

Друга міжнародна науково-практична конференція «Державне регулювання соціального підприємництва та соціально відповідального бізнесу»

В четвер, 25 листопада 2010 року, о 10:00 в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський 75, ІІ поверх, другий зал) Харківська обласна державна адміністрація, Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та Харківська обласна молодіжна організація «Союз молодих підприємців» проводять ІІ міжнародну науково-практичну конференцію «Державне регулювання соціального підриємництва та соціально відповідального бізнесу».  

Відновлено навчальний процес у Валківському ліцеї імені Масельського

 22 листопада в ліцеї імені Масельського у Валках був відновлений навчальний процес після проведення там низки санітарних заходів. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, сьогодні в районній та обласній лікарнях перебуває 5 учнів цього ліцею. 

У Куп'янську відбулося засідання Тимчасової комісії з питань виплати заборгованості по заробітній платі і внескам до Пенсійного фонду

 23 листопада в Куп'янську під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Тимчасової комісії з питань виплати заборгованості по заробітній платі і внескам до Пенсійного фонду. У засіданні також взяли участь мер Куп'янська Володимир Демченко, начальник Головного управління праці та соцзахисту населення ХОДА Олена Захуцька, начальник обласного управління Пенсійного фонду України Віктор Ачкасов, Куп'янський міжрайонний прокурор Олексій Хоменко, а також представники міської ради та підприємств-боржників.

Без допомоги депутатів обласної ради п'ятого скликання вирішення багатьох життєво важливих для громади питань було б неможливим. Михайло Добкін

 23 листопада голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь у підсумковій зустрічі депутатів Харківської обласної ради п'ятого скликання. Він подякував депутатам за роботу і підкреслив, що без їх участі вирішення багатьох проблем, важливих для громади, було б неможливим. 

В роботі з іноземними інвесторами повертається позитивна динаміка. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у ІІІ кварталі 2010 року за загальним обсягом іноземних інвестицій Харківська область утримує 3-є місце серед регіонів України (після м.Києва і Дніпропетровської області).  

Події дня

Сьогодні, 23 листопада, о 13:00 в палаці студентів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого урочисто відкриється VI шаховий турнір "Феміда - Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації - 2010". О 14:00 в прес-центрі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5 поверх, 64, к. 170) розпочнеться прес-конференція лауреата премії Гран-прі II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харьковская сирень" Руслана Нікуліна. О 16:00 в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, 4 поверх, Мала актова зала) відбудеться засідання круглого столу із циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. О 19:00 в малому залі ХНАТОБу (вул.Сумська, 25) розпочнеться ІІІ фестиваль молодих родин "Щаслива наречена".

23 листопада в Харкові відбудеться ІІІ фестиваль молодих родин "Щаслива наречена"

 У рамках реалізації проектів програм,  розроблених молодіжними та дитячими громадськими організаціями за підтримкою КУ «Харківський обласний центр молоді»,  23 листопада 2010 року о 19.00 на Малій сцені ХНАТОБу вже втретє відбудеться фестиваль молодих родин "Щаслива наречена". 12 наречених розкриють свої таланти й продемонструють любов до своїх других половинок.

Харківська область буде розвивати всі форми ведення сільськогосподарського виробництва

Шляхи розвитку агропромислового сектору нашої області в контексті Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку до 2020 року розглядалися сьогодні на круглому столі, який відбувся в Харківському аграрному університеті ім. Докучаєва. Як зазначив начальник Головного управління АПР області Ігор Зубрич, запропонований проект Стратегії передбачає розвиток різних форм ведення сільськогосподарського виробництва - і фермерське, і особисте підсобне господарство, і індустріальне технологічне виробництво, але на різних рівнях і з різною підтримкою.

Відбулися змагання за програмою обласної Спартакіади серед державних службовців на Кубок голови облдержадміністрації

За інформацією Головного управління у справах сім'ї молоді та спорту Харківської облдержадміністрації,  з 19 по 21 листопада в смт. Комсомольське Зміївського району відбулися змагання за програмою обласної Спартакіади серед державних службовців на Кубок голови облдержадміністрації. 

Збірна Харківської області взяла участь в Перших національні Дельфійських ігр України в Києві

19-20 листопада у Києві відбулись Перші національні Дельфійські ігри України. Урочисте відкриття Ігор пройшло у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка за участю Міністру Кабінету Міністрів України Анатолія Толстоухова. В Іграх взяли участь біля 190 осіб від 25 областей України. Конкурсна програма складалася з дев’яти номінацій: акордеон/баян, народний спів, естрадний спів, класичний танець, цирк на сцені, образотворче мистецтво, акторське мистецтво, фотомистецтво, web-дизайн.

Відбувся IV регіональний фестиваль-конкурс аматорських театральних колективів «На крилах Мельпомени»

19 листопада відбувся гала-концерт та нагородження переможців IV регіонального фестивалю-конкурсу аматорських театральних колективів «На крилах Мельпомени». Фестиваль проводився на базі Шевченківського, Первомайського та Дергачівського районів і мав метою активізацію театрального жанру й подальший розвиток аматорських театральних колективів Харківської області.

Триває обговорення проекту Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року

У вівторок, 23 листопада 2010 року, о 16.00 у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбудеться круглий стіл з циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. Керівництво Харківської обласної державної адміністрації, обласної ради, Харківської міської ради; представники науки, громадських організацій, підприємницьких структур, всі зацікавлені громадяни обговорять проект Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської  

Звільнені голови Коломацької та Первомайської райдержадміністрацій

Президент України Віктор Янукович своїми розпорядженнями №1117/2010-рп та №1119/2010-рп звільнив з займаних посад голову Коломацької райдержадміністрації Володимира Мірошникова та голову Первомайської райдержадміністрації Володимира Котовчихіна.

Архів документів