Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося перше засідання спільної робочої групи Харківської облдержадміністрації та компанії «Шелл»

Відбулося перше засідання спільної робочої групи Харківської облдержадміністрації та компанії «Шелл»

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, 6 червня відбулося перше засідання спільної робочої групи Харківської облдержадміністрації та компанії «Шелл».  У ході засідання обговорювалися практичні питання можливої ​​участі компанії «Шелл» у розвідці, розробці і видобутку природного газу з твердих порід в Харківській області. Представники компанії «Шелл» акцентували увагу на таких принципах діяльності компанії, як захист навколишнього середовища і соціальне партнерство, у зв'язку з чим, крім технічних аспектів переговорів, сторони домовилися про початок формування пакету соціальних програм і вимог місцевих громад, участь у яких візьме компанія «Шелл» у разі входження до Харківського регіону у видобувному сегменті бізнесу.

Також обговорювалося питання розширення мережі автозаправних станцій компанії «Шелл» у місті Харкові і в перспективі в Харківській області. Дану роботу компанія готова розпочати вже в поточному році. 

«Наша позиція у підтримці великого інвестора незмінна. Ми готові надати максимальне сприяння приходу серйозних партнерів у наш регіон. Адже досвід показує, що прихід таких компаній як «Шелл» несе не тільки багатомільйонні інвестиції, а й стимулює розвиток суміжних галузей промисловості, створенню нових робочих місць, а також розвитку територій. До складу робочої групи увійшли фахівці, які будуть оперативно відпрацьовувати всі питання, пов'язані з приходом компанії «Шелл» в наш регіон у відповідності з робочим планом, який ми вже найближчим часом узгодимо з компанією», - підкреслив Юрій Сапронов.