Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна за п'ять років може досягти видимих результатів у поліпшенні добробуту країни та її жителів. Юрій Сапронов

Україна за п'ять років може досягти видимих результатів у поліпшенні добробуту країни та її жителів. Юрій Сапронов

Досвід Сінгапуру, Грузії, Польщі, Ірландії, Туреччини та інших країн наочно демонструє нам, що в Україні за п'ять років реально досягти видимих результатів у поліпшенні добробуту кожного її мешканця за допомогою реформування та модернізації економіки. На цьому наголосив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Рецепт успішного і швидкого економічного розвитку цих країн включав зниження податкового тиску і спрощення податкової системи, створення сприятливих умов для припливу іноземного капіталу, адміністративну реформу і підвищення якості державного менеджменту, жорстку боротьбу з корупцією.

Наприклад, в Сінгапурі скасували податок на вивіз доходів, які були отримані нерезидентами цієї країни, в Ірландії - знизили ставку податку на прибуток до 12,5% замість 40%. Україна ж поки 181-я в світовому рейтингу податкових систем,створюють сприятливі умови для створення та розвитку бізнесу.

Підприємці платять 147 видів податків і зборів, а на їх адміністрування щорічно витрачають близько 4 млрд. грн., що перевищує бюджет Харківщини! Або, наприклад, корупція. Винний у корупційному злочині в Сінгапурі може бути покараний штрафом до 100 тис. дол. або позбутися волі на п'ять років. У результаті ця країна вважається однією з найменш корумпованих у світі.

Україна поки не може похвалитися такими результатами, але ми будемо продовжувати системну роботу в реформуванні економіки. Для цього у Президента Віктора Януковича є сильна політична воля, доповнена прагненням губернаторів дати поштовх для розвитку своїх регіонів», - зазначив Юрій Сапронов.