Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині реалізується проект «Розвиток молодіжних центрів зеленого туризму «Зелентур»

На Харківщині реалізується проект «Розвиток молодіжних центрів зеленого туризму «Зелентур»

У Харківській області стартував проект «Розвиток молодіжних центрів зеленого туризму «Зелентур», який націлено на створення нових робочих місць на селі. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва, Молодіжного центру праці Харківського обласного центру молоді та Обласного комунального закладу «Організаційно-методичний центр туризму». Також в його реалізації беруть участь науковці кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України і громадський сектор.

Проект стартував у травні поточного року, і за цей час для студентів ХНУ ім. Каразіна, ХНЕУ, ХДАК, ХарРІ НАДУ при Президентові України, а також активної молоді міст Лозова та Ізюм було проведено лекції та тренінги з основ ведення бізнесу в сфері зеленого туризму. Також нові знання з цього питання отримали секретарі селищних рад, працівники освіти, культури, галузі роботи з молоддю, служби зайнятості, журналісти, лідери громадських організацій Красноградського району.

До кінця жовтня в рамках проекту планується здійснити дослідження ресурсного потенціалу Харківщини для розвитку зеленого туризму, створити спеціалізований інтернет-портал та видати методичний посібник щодо підприємницької діяльності у сфері зеленого туризму.