Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завданням максимум є будівництво в Україні свого Сінгапуру. Михайло Добкін

Завданням максимум є будівництво в Україні свого Сінгапуру. Михайло Добкін

Відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з державними службовцями, які пройшли навчання в Коледжі Державної Служби республіки Сінгапур. Порівнюючи Україну і Сінгапур за загальними показниками, губернатор зазначив, що в Сінгапурі у держави та його жтелів є єдина мета, національна ідея і політична воля. За його словами, в Україні воля є, але вона ще не оформилася, а також наша держава пов'язана низкою зобов'язань і не може, як Сінгапур, ігнорувати ставлення світової спільноти. Також в Україні зроблені тільки самі перші невеликі кроки по боротьбі з корупцією.

Підводячи підсумки зустрічі, Михайло Добкін підкреслив, що в основі всіх успіхів жителів Сінгапуру лежить праця, а головний потенціал держави - люди, у яких йдуть головні капіталовкладення країни. На його думку, Україна має врахувати досвід Сінгапуру і побудувати успішну державу.

«У нас дуже хороші перспективи, у нас дуже хороший людський потенціал. Сьогодні прозвучала така фраза, що головний потенціал Сінгапуру - люди, і головні капіталовкладення йдуть у людей, їх знання, розум і можливість розвивати національну економіку і національну безпеку. Сінгапур за 40 років став успішною країною. Ми пройшли свої перші 20 років. На другі 20 років Президент поставив завдання увійти в 20-ку країн Європи. Я думаю, що це завдання мінімум, а завданням максимум є будівництво в Україні свого Сінгапуру. Ви всі сьогодні отримали чудову можливість знати трохи більше своїх колег і мати трохи більше шансів, ніж вони. Прошу вас не розгубити цю можливість, тому що за кожним з вас ми будемо пильно стежити в плані максимально корисного використання ваших можливостей для нашого регіону. Не витрачайте силу даремно, а сконцентруйтеся на цілі і, я думаю, що вас чекає успіх. Постарайтеся свій шанс використовувати сповна», - резюмував Михайло Добкін.