Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася презентація фільму «Молитва серця», присвяченого 90-річчю з дня народження і 50-річчю архієрейської хіротонії митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

Відбулася презентація фільму «Молитва серця», присвяченого 90-річчю з дня народження і 50-річчю архієрейської хіротонії митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

Сьогодні в архієрейському будинку Харківської єпархії відбулася презентація документального фільму «Молитва серця», присвяченого 90-річчю з дня народження і 50-річчю архієрейської хіротонії митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Як зазначив у ході презентації автор сценарію фільму, завідувач церковно-історичним музеєм Харківської єпархії протодиякон Максим Талалай, фільм присвячений життю і діяльності великої людини, яка є одним з найстаріших ієрархів православного світу. «У фільмі ми хотіли показати нерозривний зв'язок Митрополита Никодима з своєю Вітчизною, з його духовною історією. Владика Никодим все життя служить своєму головному покликанню - він людина церкви. Своє серце він розкрив перед людьми, і його величезна заслуга в тому, що віра була збережена у непрості часи, а потім і примножена», - підкреслив протодиякон Максим Талалай.

За словами Людмили Перетяченко, директора телекомпанії «Приват - TV», яка знімала фільм «Молитва серця», дуже складно розповісти в одному фільмі про людину, який прожив 90 насичених років, особливо якщо кожен період його життя заслуговує на те, щоб стати сюжетом для окремого фільму.

Як підкреслив декан історичного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Сергій Посохов, Владика Никодим - це історична особистість, і в цьому фільмі можна побачити кадри про ті важливі для історії і розвитку церкви події, в яких важливу роль грав Митрополит Никодим. «Фільм «Молитва серця» - чудовий подарунок не тільки для самого ювіляра, але і для всіх нас», - зазначив Сергій Посохов.