Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вживаються всі заходи для ліквідації пожежі на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів

Вживаються всі заходи для ліквідації пожежі на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів

Як повідомив помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, о 18:28 до чергової частини Головного управління МНС за телефоном 112 надійшло повідомлення про пожежу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів: «Відразу туди було направлено 7 відділень спецтехніки, у тому числі автоцистерна. Оцінка ситуації на місці - площа пожежі склала 400 м кв, горіли паперові та тканеві відходи  - спричинила ухвалення рішення про додаткове направлення 6 автомобілів і надалі прибуття по 2 автомобілі допоміжної техніки, що дозволило вести роботи з усунення загоряння безперебійно. Обладміністрація виділила пальне для машин».

О 19:24 вогнище загоряння було локалізовано, проведено його обвалування, проведена робота бульдозерів і тракторів, щоб обмежити поширення вогню і перекрити доступ кисню.

«Довколишнім населеним пунктам нічого не загрожує. Працює хімічний підрозділ, який постійно бере лабораторні проби повітря і робить аналіз на наявність шкідливих речовин. Лабораторні дослідження підтверджують, що повітря в нормі. Люди можуть не хвилюватися, ситуація під контролем», - зазначив Ігор Віталійович.

На даний момент роботи на полігоні ведуть близько 100 чоловік особового складу, 17 автомобілів, у тому числі рукавна база, автонасосна станція, яка дозволяє підтримувати необхідний тиск в системі. Там знаходяться начальник ГУ МНС в Харківській області Павло Одарюк,начальник ГУ з надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха і голова Дергачівської РДА Володимир Кацуба. Вживаються всі заходи для ліквідації пожежі. Роботи будуть вестися цілодобово.