Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Обласна влада визначилася з кандидатурою на посаду директора заводу ім. Шевченка

«Сьогодні вже вирішено питання із керівником Харківського приладобудівного заводу ім.Шевченка. На жаль, тепер уже колишній керівник заводу показав низьку ефективність у вирішенні завдань щодо наповнення портфеля замовлень зоводу», - зазначив сьогодні в програмі «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.  

Головне сьогодні - забезпечити трудовий колектив замовленнями. Володимир Бабаєв

Однією з причин ситуації, що склалася сьогодні на ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка», стала відмова Російської Федерації від розміщення замовлень для ракетно-космічної галузі на українських підприємствах. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв:

У 2011 році буде завершено реконструкцію ливарного цеху на «Турбоатомі»

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, реконструкція ливарного цеху ВАТ «Турбоатом» буде завершена в поточному році. «Відомо, що «Турбоатом» дуже активно займається переоснащенням, як і завод «Електроважмаш». Вперше за багато років приступили до реконструкції ливарного цеху. У минулому році була запущена перша черга за новітньою технологією, якої немає в Україну, а цього року буде завершено комплекс реконструкції, і таким чином ми вийдемо на зовсім нові параметри, що значно знижує собівартість виробленої продукції і підвищує її конкурентоспроможність. При цьому послугами ливарного цеху нашого «Турбоатому» можуть користуватися й інші підприємства, тому що потужності достатньо серйозні», - зазначив він.

Якщо ми не створимо енергомашинобудівну корпорацію, то втратимо свої позиції в цій галузі. Володимир Бабаєв

Для того, щоб харківські підприємства, які працюють в галузі енергомашинобудування, продовжували розвиватися, необхідно їх об'єднати в одну корпорацію, - вважає перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Про це він повідомив у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо 30 березня. «І «Турбоатом», і«Електроважмаш», і «ХЕМЗ», який працює в кооперації з ними, і завод імені Шевченка не є виробниками кінцевої продукції. Кожен з них сьогодні поставляє свою продукцію, а наразі на ринку у світовому масштабі замовникові необхідно пред'явити проект, готову продукцію, виконати монтаж та пусконалагоджувальні роботи в комплексі продукції, надати сервісне обслуговування, а для цього потрібна єдина система. Я вважаю, що це абсолютно правильно, і якщо ми до цього не прийдемо, то в енергомашинобудуванні втратимо свої позиції», - підкреслив Володимир Бабаєв.

31 березня відбудеться Урочисте відкриття критого хокейного поля «Салтівський лід»

31 березня відбудеться Урочисте відкриття критого хокейного поля «Салтівський лід». Споруду зведено на замовлення державного підприємства „Центральна дирекція з управління та реконструкції спортивних споруд” Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту в м. Харкові по проспекту Тракторобудівників, 55-Б. Для журналістів: від'їзд транспорту з представниками ЗМІ в 9.30 від Палацу піонерів.

Приватний власник може більш ефективно керувати великими промисловими підприємствами. Володимир Бабаєв

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, приватизація великих промислових підприємств іноді стає єдиним шансом вивести їх з кризи і налагодити стабільну роботу. «Не тільки держава може правильно управляти заводами, а іноді приватний власник може більш ефективно керувати великими промисловими підприємствами. Як приклад я можу навести корпорацію «УПЕК», яка провела санацію в процесі банкрутства підшипникового заводу, який вже практично стояв, а також станкозаводу, Лозівського ковальсько-механічного заводу, який буде відзначати 45-річчя. Сьогодні корпорація «УПЕК» з усіма цими підприємствами одна з кращих в Україні, у неї найвищі показники, продуктивність праці, низька собівартість продукції і висока заробітна плата. Тобто, це еталон підприємства, де управлінням займається не держава. Сподіваюся, що ХЕМЗ повторить долю «УПЕК» і скоро ми там побачимо таку ж ситуацію, як у цій корпорації», - зазначив Володимир Бабаєв.

Готується до підписання ново мирова угода з інвестором Харківського електромеханічного заводу. Володимир Бабаєв

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, на сьогоднішній день заборгованість з виплати заробітної плати трудовому колективу Харківського електромеханічного заводу становить 1 млн. грн.«Ця сума найближчим часом буде виплачена», - підкреслив Володимир Бабаєв.  

Події дня

Сьогодні, 30 березня, о 10:00 в учбово-тренувальному відділі Обласної клінічної лікарні (пр. Правди, 13, вхід з боку вул.Данилевського) відбудеться церемонія вручення сертифікатів працівникам засобів масової інформації, які пройшли курс навчання з надання першої медичної допомоги; о 14:00 у прес-центрі юридичної фірми «Інюрполіс» (вул. Скрипника, 14А) розпочнеться прес-конференція, присвячена фестивалю «Французька весна 2011». У прес-конференції візьмуть участь аташе з питань культури Посольства Франції в Україні Франки Бландо; директор Французького інституту м. Харкова Орельєн Мас і заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Олексій Понікаровський; о 14:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться зустріч з всесвітньо відомим американо-німецьким теоретиком культури Хансом Ульріхом Гумбрехтом, який вперше відвідує Україну для участі у харківському Колоквіумі з питань культурних трансформацій та культурної політики; о 17:00 в актовій залі Харківської державної академії культури (Бурсацький узвіз, 4) розпочнеться публічна лекція Ганса Ульріха Гумбрехт: «Присутність і атмосфера в повсякденній естетиці» в рамках Колоквіума з питань культурних трансформацій та культурної політики.

Новий Єврейський Дім став частиною національно-культурної інфраструктури Харкова

У Харкові за адресою вулиця Тобольська, 46 урочисто відкрився новий Єврейський Дім, який дасть можливість для 40-катисячної єврейської громади Харкова об'єднати соціальні та культурні програми під одним дахом у самому центрі міста. У церемонії відкриття взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Зіна Калай-Клайтман, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в місті Донецьку Клаус Ціллікенс, заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, керівники іноземних дипломатичних установ в місті Харкові, представники єврейських громадських організацій.

Головна гиря на нозі Україні всі 20 років - це тотальна корупція суспільства. Михайло Добкін

«Головна гиря на нозі Україні всі 20 років - це тотальна корупція суспільства, а не тільки влади. Тому що хабарі дають всі і всім, тому що податки не сплачують ті, хто може собі це дозволити, а ті, хто отримує зарплату в конвертах - чим вони краще того, хто її платить?» - заявив сьогодні в ході робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін.  За його словами, відповідальність має бути обопільною: не тільки держава має бути зобов'язана громадянину, але і громадянин має бути зобов'язаний суспільству, а значить, нести відповідальність за порушення зобов'язання.     

Вирішення проблем на заводі ХЕМЗ на контролі обласної влади

«Нам вдалося чітко вибудувати взаємини з трудовими колективами заводів ім. Шевченка та Харківського електромеханічного заводу, а також знайти правильне рішення виниклих питань з погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Я дякую за це головам профспілок даних заводів за допомогу і конструктивний діалог», - зазначив сьогодні в ході робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін.  

Ми повинні дуже серйозно працювати над програмами і системами енергозбереження. Михайло Добкін

У ході робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін наголосив на необхідності впровадження енергозберігаючих програм для ефективної роботи житлово-комунального господарства. «Ми повинні дуже серйозно працювати над програмами і системами енергозбереження. Сьогодні титанічними зусиллями ми почали заощаджувати реальні обсяги газу на підприємствах Теплокомуненерго області. Це дозволяє нам не перекладати додаткове навантаження у вигляді великих тарифів на населення, а скоротивши споживання газу, мати менші борги перед ДК «Газ України» і реально їх погасити до початку опалювального сезону. Але тут зусиль однієї Харківської області не вистачить, має бути державна програма енергозбереження, яка буде стимулювати самі підприємства до економії. Наприклад, Росія зараз розробила у себе таку програму, при якій 50% коштів від зекономлених енергоресурсів йде на підвищення заробітної плати працівникам комунального підприємства та на оновлення основних засобів виробництва», - повідомив голова області.

Жодна копійка, яка є в розпорядженні соціальних служб Харківської області на санаторно-курортне лікування, вже другий рік поспіль не йде за межі регіону. Ігор Шурма

«Жодна копійка, яка є в розпорядженні соціальних служб Харківської області на санаторно-курортне лікування, вже другий рік поспіль не йде за межі регіону. Це стало можливим завдяки подоланню низки адміністративних факторів. Кожна копійка працює на місцеві санаторії «Березівські мінеральні води», «Роща», «Ялинка», «Високий», - зазначив сьогодні під час наради з профспілковим активом області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Реальним джерелом будівництва нових станцій метро є державний бюджет разом з обласним та міським бюджетами. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, для будівництва харківського метро необхідно задіяти бюджетні кошти. «Рахункова палата вважає недоцільним використовувати гроші державного бюджету при будівництві метро в Харкові. При цьому сьогодні реальним джерелом будівництва нових станцій є саме державний бюджет разом з бюджетами обласним та міським. Я хочу сказати, що вперше за багато років була відкрита станція метро «Олексіївська», в наступному році ми можемо реально відкрити станцію «Перемога» і перевести наш потенціал, метробудівельне обладнання на новий напрямок, на ті станції,які будуть розвиватися в бік Державинської і Одеської»,- повідомив голова області.

Тариф на послуги ЖКГ має забезпечувати мінімальні потреби підприємств і в той же час бути посильним для населення. Михайло Добкін

Реформування і модернізація житлово-комунального господарства Харківської області є однією з найбільш гострих проблем у регіоні. Як зазначив сьогодні під час робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб сфера ЖКГ нормально функціонувала, необхідно в першу чергу привести тарифи до відповідності зі стандартами.

Активна робота з центральними органами влади допомогла вирішити цілий ряд проблем в роботі промислових підприємств. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області ведеться активна робота з вирішення проблемних питань промислової галузі. «Протягом року обласною адміністрацією не раз розглядалися питання роботи промислового комплексу області, проводилися заходи щодо поліпшення його роботи.Тільки до центральних органів влади з метою вирішення проблемних питань було спрямовано понад 40 звернень, які були направлені Президенту України, до Кабінету міністрів, галузевим міністерствам і відомствам. Активна робота з центральними органами влади допомогла вирішити цілий ряд проблем в роботі промислових підприємств, і хоча ще до кінця не виконано в повному обсязі головне завдання - погашення боргів із заробітної плати, тут теж намітилися позитивні зрушення, тому що борг постійно скорочується»,- пдкреслив голова області.

Харківська область стане пілотним регіоном в комплексній реалізації національних проектів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині налагоджено ефективне партнерство влади з бізнесом, що дозволяє спільними зусиллями добиватися позитивних результатів у багатьох сферах.

Компанія «Mіcrosoft Україна» зацікавлена ​​у співпраці з заводом імені Шевченка

Як повідомив сьогодні в ході робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, компанія «Mіcrosoft Україна» зацікавлена ​​у виробництві електронних підручників та комп'ютерного обладнання на базі Харківського приладобудівного заводу імені Шевченка. «Ми дуже близько підійшли до реалізації обіцянки президенту виробляти електронний підручник для всієї України в Харкові. Я абсолютно не сумніваюся, що ми реалізуємо цю непросту задачу, без юридичних формальностей я можу сказати, що ми вже на 90% з нею впоралися. Сьогодні інтерес до цієї програми і заводу проявляє компанія «Mіcrosoft Україна». Зокрема, мова йде про розробку і виробництво спільно з Microsoft нових електронних пристроїв та комп'ютерної техніки не тільки для нашого, але і для західних ринків», - повідомив голова області.

29 березня співробітникам заводу імені Шевченка почнуть виплачувати заробітну плату за один місяць

Вже надійшли кошти на завод імені Шевченка для виплати заробітної плати співробітникам. Як повідомив в ході робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, 1 мільйон гривень надійшов на завод у рамках домовленості з ВАТ «Турбоатом», ще 800 тисяч гривень кредитних коштів сьогодні будуть перераховані на рахунки підприємства. «Гроші замовлені, перші 800 тисяч гривень сьогодні надходять на завод, у банку знаходиться вся сума, про яку ми говорили. Якщо сьогодні весь колектив буде присутній, виплатять заробітну плату всім, якщо ні, то завтра завершать. Всі наші домовленості витримуються. Є попередня домовленість про розміщення на заводі імені Шевченка замовлень з «Турбоатому» і «ХАРТРОН» на загальну суму близько 15 мільйонів гривень. Перший мільйон вчора надійшов на підприємство від «Турбоатому», - повідомив Михайло Добкін.

У Харкові почалася робоча зустріч Михайла Добкіна з Об'єднанням профспілок Харківської області

Сьогодні в Харкові розпочалася робоча зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з Об'єднанням профспілок Харківської області, в ході якої сторони обговорять питання щодо заборгованості по заробітній платі на підприємствах області, про проблеми розвитку соціальної сфери та інші актуальні питання. На зустрічі присутні заступники голови ХОДА, начальники управлінь, а також представники всіх профспілок області. «Це вже не перша зустріч з профспілками області. Такі зустрічі необхідні, тому що є можливість обговорити найбільш наболілі питання, все, що нас хвилює, щоб за підсумком звірити годинники і далі просуватися в заданому напрямку», - зазначив у ході зустрічі Михайло Добкін.

Чим більше джерел фінансування таборів, тим швидше буде проходити їх модернізація. Євген Савін

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін відзначив позитивні сторони спільного фінансування дитячих оздоровчих таборів кількома співвласниками.  За його словами, в даний час є декілька категорій власників таборів. Це облдержадміністрація, районні адміністрації та райради, профспілки та приватні організації. «Складно фінансувати табір і утримувати його в нормальному стані з одного джерела, якщо власник не велике підприємство або великий приватний власник, - зазначив Євген Савін. - Чим більше джерел фінансування, тим швидше буде проходити модернізація. Чим більше співвласників, тим менша ймовірність, що табір змінить своє функціональне призначення».    

Харківщина буде оздоровлювати дітей із Закарпатської області

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, досягнуто домовленості про обмін дітьми між Борівським районом Харківської області та Рахівським районом Закарпаття. «Я в Києві зустрічався з керівником Рахівської районної адміністрації Закарпатської області, і разом з головою Борівської адміністрації Харківської області ми домовилися про обмін дітьми. Наші діти поїдуть відпочивати до Закарпатської області, а їхні дітки приїдуть до нас у Борівський район.Також ми домовилися про те, що вони в нас ще куплять деяку кількість путівок для своїх дітей, тому що в Закарпатській області є певні проблеми з оздоровчими таборами», - повідомив Євген Савін. За його словами, також ведуться переговори про обмін дітьми зі Львівською областю.

На Харківщині розробляється модель навчання школярів наданню першої медичної допомоги. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ХОДА разом з обласною організацією Товариства Червоного хреста розробляє систему навчання школярів наданню першої невідкладної медичної допомоги. «Мета цієї роботи полягає у тому, щоб у школах під час необов’язкових, добровільних занять учням показували, як потрібно себе поводити у випадку необхідності надання першої медичної допомоги», - підкреслив Ігор Шурма.  

У Харківській області планується реалізувати проект з оздоровлення вихованців недільних шкіл на базі дитячого табору «Аист»

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, в області планується запустити проект по оздоровленню дітей з недільних шкіл у таборі «Аист». Кошти на оздоровлення дітей буде виділяти Харківська єпархія.

Для кожного району Харківської області розроблена 5-річна програма модернізації дитячих таборів

Харківською облдержадміністрацією вже розпочато підготовку до нового оздоровчого сезону. За зимовий період управлінням у справах сім'ї та молоді ХОДА була проведена ревізія та оцінка попереднього сезону, зроблені висновки, дані рекомендації та розроблені 5-річні плани відновлення оздоровчих таборів. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін.

До Харкова прийде «Французька весна»

30 березня о 14:00 в прес-центрі юридичної фірми «Інюрполіс» (вул. Скрипника, 14А) відбудеться прес-конференція, присвячена фестивалю «Французька весна 2011».  У прес-конференції візьме участь аташе з питань культури Посольства Франції в Україні Франки Бландо; директор Французького інституту м. Харкова Орельєн Мас і заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Олексій Понікаровський.  

Ми будемо вести роботу щодо ціни путівок з кожним оздоровчим закладом, в тому числі і з приватними таборами. Євген Савін

У Харківській області для зниження ціни путівок у дитячі табори оздоровчі установи отримують можливість користуватися низкою пільг, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. «Ми сьогодні розробили ряд заходів щодо надання пільг для оздоровчих таборів в питаннях оренди землі, оплати комунальних послуг, закупівлі у виробника продуктів харчування, зниження тарифів по можливості. Ми контролюємо виконання цих заходів, щоб знизити ціну путівки. Сьогодні в оздоровчих таборах системи освіти ми можемо вийти на ціну путівки до 2 тисяч гривень, в приватних таборах ціна путівки планується не більше, ніж у минулому році, це 2300 гривень. Ми будемо вести роботу з кожним оздоровчим закладом, в тому числі і з приватними таборами, тому що пільги ми надаємо і їм», - підкреслив він.

У разі підписання таїландського контракту ДП «Завод ім. Малишева» стане одним з «локомотивів» виведення промисловості регіону з кризи. Володимир Череватенко

Перемога України в тендері на постачання до Таїланду 200 танків Т-84У «Оплот» є серйозним досягненням для промислового комплексу Харківської області. Успішна участь харківських танків у міжнародній виставці, що проходила в ОАЕ, і перемога в таїландському тендері самі по собі є хорошим сигналом країнам, що є потенційними покупцями такої продукції. Про це сьогодні заявив політолог Володимир Череватенко.  

Ми почали кампанію з інформування населення про дитячі табори Харківської області. Євген Савін

У Харківській області ведеться кампанія з інформування мешканців області про можливість оздоровити дітей в дитячих таборах регіону. «Ми почали кампанію з інформування населення про дитячі табори Харківської області. Ми розробили паспорт на кожний табір з інформацією про оздоровчих закладах, цю інформацію роздали у всі освітні установи Харківської області. Крім того, зараз ми починаємо друкувати плакати та буклети про всі оздоровчі табори Харківської області, розвішуємо їх у місцях найбільшого скупчення потенційно зацікавлених людей, де цю інформацію можуть побачити батьки, бабусі і дідусі дітей. Вони повинні знати, де вони можуть оздоровити дитину. На жаль, брак інформації - це один з аспектів, які негативно позначалися на завантаженні наших таборів», - підкреслив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін.

170 тис. дітей Харківської області відносяться до соціально незахищеної категорії і потребують соціальної підтримки з боку держави. Євген Савін

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, в Харківській області близько  2/3 дітей належать до соціально незахищеної категорії і потребують соціальної підтримки з боку держави. «Із 250 тис. дітей у віковій категорії від 7-17 років 170 тис.(70%) дітей потребують соціальної підтримки з боку держави, - повідомив Євген Савін. - Харківська ОДА повністю відповідає за оздоровлення дітей соціально незахищених категорій, - це ті категорії, на які нам виділяють фінансування. Сума, яку ми чекаємо від держави, становить 6 млн. грн».  

Архів документів