Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочато будівництво двох перехоплюючих паркінгів для великовантажного транспорту

Розпочато будівництво двох перехоплюючих паркінгів для великовантажного транспорту

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у Харківській області розпочато будівництво двох перехоплюючих паркінгів для великовантажного і великотоннажного транспорту. «Такі паркінги на сьогоднішній день є в більшості європейських держав і в Америці, але в Україні їх поки немає. У рамках підготовки до Євро-2012 в Харківській області буде зроблено 4 таких паркінги», - підкреслив він.

За його словами, 4 паркінги визначено тому, що через Харківську область транспорт рухається в 4-х основних напрямках: київському, донецькому, російському та південному, на Крим. На трасах в цих напрямках вибрані досить великі ділянки землі, на яких буде побудована інфраструктура, призначена для надання дорожнього сервісу.

«Кожен паркінг є досить об'ємною спорудою, яка буде надавати всі послуги дорожнього сервісу: автостоянка, СТО, заправки, автомийки, душові, місця відпочинку, готель, ресторан і кафе. Проекти вже готові, роботи вже ведуться на двох майданчиках в дніпропетровському і бєлгородському напрямках», - заявив Валентин Дулуб.