Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків прощається з Олександром Сергійовичем Барсегяном

Харків прощається з Олександром Сергійовичем Барсегяном

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сповіщає, що 7 вересня на 83-му році життя помер відомий український режисер, директор -головний режисер Харківського академічного російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна, народний артист України, професор, академік Академії педагогічних наук України, почесний громадянин м. Харкова Барсегян Олександр Сергійович.

Олександр Сергійович прожив яскраве і плідне життя. Закінчивши у 1953 році Харківський державний театральний інститут, він працював у театрах Дніпропетровська, Львова, Одеси, Києва. Найбільш плідним виявився творчий період, пов’язаний із Харковом. Віддавши Харківському академічному російському драматичному театру ім. О.С. Пушкіна майже сорок років, Барсегян О.С. здійснив на його сцені постановки більш ніж 80 творів української, російської та світової класичної і сучасної драматургії.

Талановитий режисер і театральний менеджер, Барсегян О.С. не міг не ділитися своїми знаннями з іншими. Творчу працю Олександр Сергійович успішно поєднував з викладацькою діяльністю в Харківському національному університеті мистецтв ім. І.П. Котляревського. Його учні працюють в багатьох театрах України.

Вагомий внесок Барсегяна О.С. у розвиток національного театрального мистецтва високо оцінений державою. Він нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора, орденом «За заслуги» ІІІ ступеню, Грамотою Кабінету Міністрів України. Відзначений також державною нагородою Російської Федерації "Медаль Пушкіна".

Олександр Сергійович любив Харків, радів його успіхам, примножував його славу. Присвоєння почесного звання громадянина м. Харкова знайшло широку підтримку у громадськості міста.

Світла пам’ять про Олександра Сергійовича Барсегяна назавжди залишиться в серцях харків’ян.

Теги