Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбувся круглий стіл «Молодіжне житлове будівництво – досвід, реалії, перспективи»

В Харкові відбувся круглий стіл «Молодіжне житлове будівництво – досвід, реалії, перспективи»

Сьогодні в Харкові відбувся круглий стіл «Молодіжне житлове будівництво – досвід, реалії, перспективи», присвячений 40-річчю Руху МЖК «Молодіжних житлових комплексів». Він проводиться за підтримки Харківського обласного відділення Всеукраїнської Асоціації «Укрмолодьжитло», Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. 

За ініціативою «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» та народних депутатів розроблено проект Закону «Про особливості державної підтримки в забезпеченні житлом молоді в України».

Прийняття окремого закону зможе надати новий імпульс в роботі Державного Фонду і враховуючі багаторічний досвід вдосконалити існуючи та започаткувати нові форми та засоби забезпечення молоді житлом. В ході засідання круглого столу були підбиті підсумки громадських обговорень цього законопроекту, що проводились протягом серпня в молодіжних установах та організаціях області.

За час діяльності Харківського управління Фонду біля 3000 молодих сімей Харківщини отримали власне житло за різними програмами. Сьогодні керівництво Харкова та Харківської області опікуються проблемами молоді. Вперше за декілька років в бюджеті Харкова передбачено 5 млн. грн. на молодіжні кредити, не менше буде виділено із Державного бюджету.